Statiuni si orase in regiunea Arabia Saudita

Riyad, capitala si cel mai mare oras al Arabiei Saudite, este situat pe un platou imens, in centrul Peninsulei Arabice si este casa a 4.854.000 de persoane.

Numele Riad provine din cuvantul "rawdah", de origine araba, si inseamna "loc al gradinilor si copacilor". Datorita numeroaselor cursuri de apa (acum secate) situate in vecinatate, Riyadh a fost inca din antichitate una dintre cele mai fertile zone din Penisula Arabica.

Vechiul oras fortificat Riyad, nu depasea o suprafata de 1 kmp, motiv pentru care astazi mai exista foarte putine vestigii arhitecturale.

Statiunile si orasele din Arabia Saudita unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

Arabia SauditaObiective turistice in regiunea Arabia Saudita Oferte Arabia Saudita

Jeddah

Jeddah

Jeddah este un oras din Arabia Saudita situat pe coasta Marii Rosii si este un important centru urban din vestul Arabiei Saudite. Acesta este cel mai mare oras din provincia Mekka, cel mai mare port maritim la Marea Rosie, un nod comercial important si al doilea mare oras din Arabia Saudita, dupa capitala, Riyadh. Populatia orasului se ridica in prezent la peste 3,4 milioane de locuitori.



Riyad

Riyad

Riyad, capitala si cel mai mare oras al Arabiei Saudite, este situat pe un platou imens, in centrul Peninsulei Arabice si este casa a 4.854.000 de persoane. Numele Riad provine din cuvantul "rawdah", de origine araba, si inseamna "loc al gradinilor si copacilor". Datorita numeroaselor cursuri de apa (acum secate) situate in vecinatate, Riyadh a fost inca din antichitate una dintre cele mai fertile zone din Penisula Arabica. Vechiul oras fortificat Riyad, nu depasea o suprafata de 1 kmp, motiv pentru care astazi mai exista foarte putine vestigii arhitecturale.