Statiuni si orase in regiunea Aragon

Jaca este un mic oras situat in provincia Huesca, Aragon, Spania de Nord-Est. Este situat in centrul muntos Pirinei, aproape de granita cu Franta.

Statiunile si orasele din Aragon unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

AragonObiective turistice in regiunea Aragon Oferte Aragon

Zaragoza

Zaragoza

Zaragoza este capitala provinciei spaniole cu acelasi nume si a comunitatii autonome Aragon. Desi este al cincilea oras ca marime din Spania, situat la jumatatea distantei dintre Madrid si Barcelona, nu este unul dintre cele mai cunoscute de turisti. Insa daca va faceti timpul necesar pentru a-i strabate stradutele antice veti descoperi o istorie fascinanta si edificii cu adevarat monumentale. Denumirea orasului Zaragoza vine de la orasul roman Caesaraugusta, nume dat in onoarea imparatului Iulius Caesar Augustus. Specificul orasului il da faptul ca aici coexista marturii a patru culturi diferite in aceasta urbe a diversitatii: Zaragoza romana, Zaragoza crestina, Zaragoza maura (araba) si Zaragoza evreiasca.


Benasque Pyrenees Aragon

Benasque Pyrenees Aragon

Benasque este un mic sat din Pirineii spanioli, situat pe impresionanta vale a raului Esera, la altitudinea de 1138m. Are cca 1700 de locuitori permanenti si este indeosebi o statiune de iarna, cu multe si variate piste de ski in apropiatul Cerler. In zona se afla cele mai inalte varfuri din Pirinei: Aneto (3404m) si Posets (3375). Aproape este situat si varful Perdiguero (3222), al doisprezecelea ca inaltime din Pirinei. Situată în inima văii, în mijlocul unei păduri de pini negri şi mesteceni, aceasta vă oferă o piscină termală, hidromasaj şi băi scoţiene.


Jaca Pyrenees Aragon

Jaca Pyrenees Aragon

Jaca este un mic oras situat in provincia Huesca, Aragon, Spania de Nord-Est. Este situat in centrul muntos Pirinei, aproape de granita cu Franta. Jaca a devenit o destinatie turistica de top pentru schiori şi excursionisti. Vizitatorii sunt atrasi de peisajul natural deosebit, de arhitectura, istoria si apropierea de muntele Pirinei. Jaca este inconjurat de unele dintre cele mai frumoase vai din Pirinei si este un prim exemplu de oras de munte traditional care s-a adaptat cu succes la cerintele turistice ale secolului 21. Progresele economice rapide, precum şi abandonarea economiilor traditionale au lasat unele zone montane degradate, dar Jaca a supravietuit in principal prin intermediul turismului sau infloritor.


Pyrenees Aragon

Pyrenees Aragon

Această provincie este marginita de Franța la nord, Valencia la sud, iar la vest de Castilia La Mancha, Castilia Leon, La Rioja și Navarra.


Formigal

Formigal

Formigal, oficial Aramon Formigal, este o statiune de schi în Aragon Pirineii de nord-estul Spaniei, în apropierea orașului Sallent de Gallego în Tena Valea superioară din provincia Huesca. Cele mai apropiate aeroporturi internaționale sunt în Zaragoza, Spania și Lourdes, Franța.


Teruel

Teruel

Capitala a provinciei omonime din Aragon, Teruel se gaseste langa regiunea muntoasa Maestrazgo, avand cateva muzee si lacasuri de cult, cladiri moderniste sau dimpotriva in stil renascenstist si mai ales numeroase edificii in stil Mudejar, un adevarat muzeu in aer liber cu care doar Toledo ar putea rivaliza. Acest stil unic, intalnit doar in Spania, a fost creat de arhitectii mauri dupa Reconquista, cand armatele crestine recucerisera teritoriul Spaniei. De aceea bisericile din Teruel, spre exemplu, se aseamana surprinzator de mult cu moscheile.


Huesca

Huesca

Huesca, este orasul-capitala al provinciei spaniole Huesca, ce apartine comunitatii autonome Aragon. Isi exercita, totodata, statutul de capitala a regiunii Hoya de Huesca de care apartine municipiul sau. Este situat in nordul Spaniei, mai exact in Valea Ebrului, alaturi de raul Isuela, in fata versantilor exteriori ai muntilor Pirinei. În antichitate, ibericii, ocupau regiunea înainte de sosirea romanilor. Orasul isi gaseste mentionarea pe monede emise în secolul II i.Hr., denumite Bolsken. Osca romanilor din secolul I I.Hr. era deja un oras pe deplin romanizat.


La Puebla De Alfinden

La Puebla De Alfinden

Puebla de Alfindén apartine de provincia Zaragoza si este situat în depresiunea Ebro, pe zăcăminte cuaternare la 197 metri altitudine, situat la 12 km de capitală pe malul stâng al râului Ebro, aproape de gura Gallego. De la origini, se poate spune că este posibil să fie locuit de iberici și romani, ca o extindere a orașului Zaragoza. Până în prezent, principala constatare a acestei ipoteze, sunt monedele, iberice și romane, găsite în termenul de Alfindén.