Statiuni si orase in regiunea Ayia Napa

Acum 20 de ani Ayia Napa era un micut sat de pescari saraci cu o populatie de 200 de persoane. Numele Ayia Napa vine de la Saint Panaya " Sfanta Fecioara Maria", mama lui Christos.

Statiunile si orasele din Ayia Napa unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

Ayia NapaObiective turistice in regiunea Ayia Napa Oferte Ayia Napa

Statiunea Ayia Napa

Statiunea Ayia Napa

Ayia Napa fost un sat de pescari saraci. Ascensiunea ca destinatie turistica a inceput dupa 1974. Este recunoscuta ca o statiune vesela, cu atmosfera tinereasca, cu multa distractie. Parcul acvatic Waterworld de langa statiune este vizitat de toata lumea dornica sa se distreze. Plajele statiunii Ayia Napa sunt cele mai frumoase plaje ale insulei. In centrul orasului sunt restaurante, baruri, cluburi de noapte ce ofera distractii pentru tineri si nu numai. Numele Ayia Napa vine de la Saint Panaya " Sfanta Fecioara Maria", mama lui Christos. Povestea spune ca un vantor a gasit icoana Fecioarei intr-o grota, transformata, ulterior, in biserica dedicata Fecioarei Maria.


Protaras

Protaras

Situata in partea de est a insulei Cipru, statiunea Protaras acopera aproximativ 5 km din linia Coastei Famagusta. Protaras a inflorit intr-o statiune turistica fermecatoare in anii 1980 ca o alternativa mult mai sofisticata la aglomeratia si atmosfera salbatica specifice orasului sau vecin: Ayia Napa (situat la 8 km vest). Protaras a devenit o statiune de vacanta idilica in mare masura datorita frumoaselor plaje de nisip din jurul sau. Exista mai multe plaje excelente, pentru a satisface diversele gusturi ale turistilor. De exemplu, plaja principala “Fig Tree Bay”, considerata ca fiind una dintre cele mai populare plaje de pe insula, ofera o gama larga de sporturi de apa, in timp ce in nordul coastei, apele linistite ale Plajei Skoutari, sunt perfecte pentru snorkelling.