Statiuni si orase in regiunea Banat

Timișoara este situată în sud-estul Câmpiei Panonice (respectiv în sudul Câmpiei de Vest), în zona de divagare a râurilor Timiș și Bega.
Timișoara, in traducere: „cetatea de pe Timiș” este reședința și cel mai mare oraș al județului Timiș din regiunea istorică Banat, vestul României.
Numele localității vine de la râul Timiș (trecând la sud de municipiu), numit de romani în antichitate Tibisis sau Tibiscus.

Statiunile si orasele din Banat unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

BanatObiective turistice in regiunea Banat Oferte Banat

Baile Herculane

Baile Herculane

Stațiunea este situată în partea de sud-vest a României, la o altitudine de 168 m, la 8 km distanța de granița cu județul Mehedinți și doar 25 de km de frontiera cu Serbia si face parte din Parcul National Valea Cernei-Domogled. Statiunea Baile Herculane este una dintre cele mai vechi statiuni balneare ale lumii, cu o vechime atestata documentar de peste 1850 de ani. Atestarea documentara a statiunii dateaza din anii 153 e.n., fapt consemnat într-o tabula votiva din bai : « Zeilor si divinitatilor apelor, Ulpius Secundinus, Marius Valens, Pomponius Haemus, lui Carus, Val, Valens, trimisi ca delegati romani sa asiste la alegerea în calitate de consul a fostului lor coleg Severianus, întorcîndu-se nevatamati, au ridicat acest prinos de recunostiinta… ».


Timisoara

Timisoara

Timișoara este situată în sud-estul Câmpiei Panonice (respectiv în sudul Câmpiei de Vest), în zona de divagare a râurilor Timiș și Bega. Timișoara, in traducere: „cetatea de pe Timiș” este reședința și cel mai mare oraș al județului Timiș din regiunea istorică Banat, vestul României. Numele localității vine de la râul Timiș (trecând la sud de municipiu), numit de romani în antichitate Tibisis sau Tibiscus.


Baile Buzias

Baile Buzias

Buziasul, devenit oras la inceputul anului 1956, este situat in partea de sud-vest a tarii, in Campia Banatului, la poalele nord-vestice ale Dealului Silagiu. Este strabatut de cursul inferior al paraului Valea Salciei si situat la o distanta de 25 km de Lugoj si de 34 km fata de Timisoara. In limitele actuale, teritoriul orasului are o suprafata de 104 km si o altitudine medie de 128 m.


Resita

Resita

Municipiul Reşiţa, reşedinţa judeţului Caraş-Severin, este amplasat în sud-vestul României, în partea de nord-vest a judeţului, pe cursul mijlociu al râului Bârzava, într-o zonă geografică de un pitoresc deosebit şi cu obiective turistice atrăgătoare. Reşiţa este cel mai vechi centru siderurgic al României şi una din cele mai importante cetăţi industriale din sud-estul Europei.


Poiana Marului

Poiana Marului

Intre bijuteriile montane ale Banatului, la loc de frunte se afla Poiana Marului, statiune asezata in vatra unui imens amfiteatru in forma de potcoava, la o inaltime de 500 m.


Garana

Garana

Garana este un sat de vacanta numit si Wolsberg, asezat pe o munchie de deal la 935 m altitudine, intr-un peisaj dominat de silueta Semenicului, in judetul Caras-Severin, la 30 km de Resita. Se remarca prin arhitectura specifica satelor de munte germane, satul fiind locuit odinioara de o populatie originara din Muntii Sudeti ai Cehiei. Garana/Wolfsberg este un soi de paradis. Pierdut de pemi, care-au plecat valuri-valuri în Germania, la fel ca svabii si sasii. Gasit, regasit, inventat, cucerit de cei care, inspirati, au cumparat casele pemilor.


Sasca Romana

Sasca Romana

O frumoasa asezare din judetul Caras-Severin, Sasca Romana este asezat pe raul Nera pe o vale pitoreasca ce are in istoricul sau o zona miniera prospera de unde se extrageau minereuri de fier. Zona este cunoscuta pentru potentialul sau natural rezultat din relieful carstic format din chei, cascade si pesteri.


Banat

Banat

Banatul este o provincie istorică împărțită astăzi între România, Serbia (Banatul Sârbesc) și o foarte mică parte din Ungaria. În evul mediu, pe teritoriul Banatului a existat o formațiune politică cu centrul la Morisena (astăzi Cenad). Cei mai cunoscuți voievozi au fost Glad, care a dus lupte împotriva nomazilor maghiari, cu armate formate din români, pecenegi și bulgari, Ahtum și Chanadinus, strănepoții lui Glad, care s-au luptat între ei.