Statiuni si orase in regiunea Bari

Oraşul Bari este capitala regiunii italiene Puglia şi a provinciei Bari. Este situat în sudul Italiei, pe coasta Adriaticii. Oraşul se află la 299 km distanţă de capitala Italiei, Roma, iar cel mai apropiat oraş important este Lecce, la 95 km distanţă.

Statiunile si orasele din Bari unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

BariObiective turistice in regiunea Bari Oferte Bari

Orasul Bari

Orasul Bari

Oraşul Bari este capitala regiunii italiene Puglia şi a provinciei Bari. Este situat în sudul Italiei, pe coasta Adriaticii. Oraşul se află la 299 km distanţă de capitala Italiei, Roma, iar cel mai apropiat oraş important este Lecce, la 95 km distanţă. Bari, al doilea oras ca marime din sudul Italiei, a fost initial un centru comercial, industrial si agrar important, un port activ si un punct al unei retele importante de schimb de marfuri cu estul Europei. Originile sale sunt in stransa legatura cu activitatile maritime, in Evul Mediu existand, de-a lungul coastei, un cartier construit pe un tipar aparent originar dupa modelele romane si mai apoi readaptat modelulul bizantin.


Alberobello

Alberobello

Alberobello este un oras istoric situat in Italia de sud. Casele originale numite „Trulli” (singular „Trullo”) din Alberobello au fost inscrise in anul 1996 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Istoria acestui oras dateaza din a doua jumatate a secolului al 16-lea cand cativa fermieri au primit acordul familiei feudale Acquaviva, Conti de Conversano, sa-si construiasca aici locuinte. Orasul in sine, situat la 50 km de Bari, este destul de mic avand sub 12.000 de locuitori. Numarul acestora creste considerabil in sezonul de varf si week-end-uri cand este vizitat de turisti dornici de plimbari pe strazile acestui locas istoric.