Statiuni si orase in regiunea Bucovina

Orașul Suceava este localizat în partea de nord-est a României si este construit pe două zone geografice: dealurile și văile râului Suceava.

Relieful din zona orașului și din împrejurimi este foarte variat, cu o fragmentare sub formă de platouri, coline (cueste) și dealuri (Zamca, 385 m; Viei, 376 m; Mănăstirii, 375 m; Țarinca, 435 m) separate de văile râurilor Suceava, Șcheia, Râul Târgului, Bogdana și Pârâul Morii.

Principalele unități de relief din oraș și din zona înconjurătoare, de vârstă cuaternară, pot fi clasificate în trei mari grupe:
- platourile, larg vălurite, reprezentate prin dealul Zamca și dealul Cetății; cele sub formă de coline se întâlnesc numai în partea de sud-est a orașului;
- versanții deluviali (circa 25% din suprafață), apăruți ca urmare a dinamicii active a proceselor geomorfologice (alunecări de teren, eroziuni areolare și liniare), se întâlnesc mai ales în bazinul superior al văii Râului Târgului, pe versanții de vest și sud-est ai dealului Zamca și pe versantul drept al Sucevei;
- șesurile aluvionare, modelate sub forma unor trepte, au un caracter îmbucat.

Statiunile si orasele din Bucovina unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

BucovinaObiective turistice in regiunea Bucovina Oferte Bucovina

Vatra Dornei

Vatra Dornei

Statiunea Vatra Dornei, supranumita si "Perla Bucovinei", este situata la o altitudine de 802m in Depresiunea Dornelor, la 112km distanta de Suceava si 89km de Bistrita Nasaud, la confluenta Bistritei Aurii cu Dorna. Regiunea Dornelor este ferita de vanturi fiind aparata de Carpati care ocrotesc zona. Zona are un climat temperat continental de nuanta alpina, cu o temperatura medie anuala de 4,5grade C.


Gura Humorului

Gura Humorului

Gura Humorului, mai demult Gura Homorului, (in ebraica si Idis: - Gura Humuruluei sau Gura Humura, in germana si poloneza: Gura Humora) este un oras in judetul Suceava, Bucovina de sud, nordul României. Are o populatie de 15.837 locuitori. Istoric Ridicand in anul 1488, pe locul unei constructii mai vechi, din lemn, Manastirea Voronet, Domnitorul Moldovei, Stefan cel Mare si Sfant a ctitorit o asezare manastireasca a carei faima a trecut peste veacuri granitele tarii. Cu pictura exterioara pastrata in conditii uimitor de bune, biserica acestei manastiri, ca si cele de la Manastirea Humor si Manastirea Moldovita, este o marturie a neobisnuitului procedeu decorativ care a constituit una din cele mai interesante manifestari de arta din trecutul poporului roman.


Suceava

Suceava

Orașul Suceava este localizat în partea de nord-est a României si este construit pe două zone geografice: dealurile și văile râului Suceava. Relieful din zona orașului și din împrejurimi este foarte variat, cu o fragmentare sub formă de platouri, coline (cueste) și dealuri (Zamca, 385 m; Viei, 376 m; Mănăstirii, 375 m; Țarinca, 435 m) separate de văile râurilor Suceava, Șcheia, Râul Târgului, Bogdana și Pârâul Morii. Principalele unități de relief din oraș și din zona înconjurătoare, de vârstă cuaternară, pot fi clasificate în trei mari grupe: - platourile, larg vălurite, reprezentate prin dealul Zamca și dealul Cetății; cele sub formă de coline se întâlnesc numai în partea de sud-est a orașului; - versanții deluviali (circa 25% din suprafață), apăruți ca urmare a dinamicii active a proceselor geomorfologice (alunecări de teren, eroziuni areolare și liniare), se întâlnesc mai ales în bazinul superior al văii Râului Târgului, pe versanții de vest și sud-est ai dealului Zamca și pe versantul drept al Sucevei; - șesurile aluvionare, modelate sub forma unor trepte, au un caracter îmbucat.


Sucevita

Sucevita

Comuna Suceviţa , aşezată într-o zonă mirifică, la confluenţa Obcinei Mari cu Depresiunea Rădăuţilor, străjuită de frumoasele piscuri ale Furcoiului, Poiana Tărşcior, Poiana Ovăzului, este un unicat, inegalabil demn de invidiat pentru cei ce vin si-o vizitează. Suceviţa face parte din aşezările foarte cunoscute ale României în primul rand datorită Mănăstirii Suceviţa ,care a dat de altfel şi numele localităţii.Mănăstirea Suceviţa încheie capitolul glorios al artei moldoveneşti din secolele XV-XVI şi spre deosebire de monumentele care o preced ea nu mai este opera unui ctitor,ci a unei familii de boieri care a dat ţării un mitropolit şi doi domnitori: Movileştii.


Fundu Moldovei

Fundu Moldovei

Fundu Moldovei este o localitate reprezentativa pentru zona Bucovinei datorita vetrei sale etnofolclorice deosebit de interesanta consemnata de catre Dimitrie Gusti. De asemenea, reprezinta o regiune conservatoare locuita de munteni care au pastrat forma proprie de viata materiala si spirituala.


Voronet

Voronet

Voroneţ este comună din judeţul Suceava, la 3.5 km distanţă de oraşul Gura-Humorului.


Campulung Moldovenesc

Campulung Moldovenesc

Câmpulung Moldovenesc este un municipiu din județul Suceava, în nord-estul României. Localitatea este situată în regiunea istorică Bucovina de sud.


Cacica

Cacica

Descoperirile arheologice din 1989 de la Cacica au atestat că aici a existat una din cele mai vechi exploatări de sare recristalizată din saramură (prin fierbere și evaporare) din Europa, datate din perioada culturii Starčevo-Criș din neoliticul timpuriu. În zonă există și acum mai multe izvoare sărate


Vama

Vama

Situata in judetul Suceava, localitatea Vama poate fi asemuita cu o poarta spre raiul pe care il reprezinta, pentru tot mai multi, agroturismul. Asezata intre cele doua rauri Moldova si Moldovita, localitatea Vama "strajuieste " intrarea in Carpatii Orientali, respectiv in Transilvania. Numele de "vama" provine de la asezarea geografica si atributiile pe care le-au avut "mai marii vremi" in aceasta localitate, adica la vama, respectiv vames.



Dorna Arini

Dorna Arini

Dorna Arini este o localitate situata la contactul dintre Masivul Pietrosu si a Masivului Giumalau, traversata de raul Bistrita prin numeroase terase etajate. Frumusetea acestei zone este oferita de cadrul natural care formeaza un mediu placut datorita peisajul cu munti de diferite inaltimi, a culmilor rotunjite alaturi de factorii terapeutici, dar si a aerului pur si bogat in aerosoli. Abundenta izvoarelelor minerale si climatul submontan stimulator contribuie la recunoasterea acestei zone ca fiind o frumoasa asezare balneocilmaterica a nordului carpatic.


Vatra Moldovitei

Vatra Moldovitei

Comuna Vatra Moldovitei , in forma ei administrativa actuala, care dateaza din 1968, este situata in partea central-vestica a judetului Suceava , in centrul Obcinelor Bucovinei , in bazinul hidrografic al Moldovitei , afluent al Moldovei.Teritoriul comunei se desfasoara pe un ecart altitudinal cuprins intre 600-1380 m si are orientarea generala nord – nord-est – sud – sud-est.


Bucovina

Bucovina

Bucovina reprezinta una dintre cele mai populare zone ale Romaniei deoarece aceasta impresioneaza prin caracterul sau istoric, geografic si turistic, dar si datorita monumentelor de arhitectura cu fresce interioare si exterioare din acest colt de tara ce au fost trecute in Patrimoniul UNESCO.


Manastirea Humorului

Manastirea Humorului

Localitatea Mănăstirea Humorului este situată geografic la intersecţia coordonatei de 47°32, latitudine nordică cu cea de 25°54, longitudine estică, în nord-estul ţării, pe valea râului Humor. Se întinde pe o suprafaţă de 9628 ha, din care 7653 ha sunt ocupate cu păduri.


Moldovita

Moldovita

Moldovita este o localitate din nordul Moldovei, judetul Suceava. Ea a devenit cunoscuta datorita manastirii. Localitatea Moldovita este amintita pentru prima data in documentele cancelariei lui Alexandru cel Bun, la inceputurile veacului al XV – lea, cand voievodul Moldovei daruieste Manastirii Moldovita aceste meleaguri. Documentul nu mentioneaza existenta unor locuitori. A fost atestata documentar in anul 1443 formandu-se ca o comunitate libera la hotarele padurilor Manastirii Moldovita, prin stabilirea pastorilor ardeleni in transhumanta si a fost populata in a doua jumatate a secolului 16 de hutuli, raspanditi din vetrele lor, Muntii Cernohora si tinutul Pocutiei, dar si a neamurilor germanice, tipterii si svabii in teresati de dogarit, exploatarea si prelucrar ea lemnului.







Bucsoaia

Bucsoaia

Aceasta localitate face parte din rândul aşezărilor specifice zonelor de munte, fiind o localitate medie ca mărime dar ceea ce îi dă frumuseţe şi pitoresc este diversitatea formelor de relief existente pe raza acesteia.


Arbore

Arbore

Arbore este o localitate în județul Suceava, Moldova, reședință a comunei cu același nume. Prima atestare documentară a localităţii a scris-o Isaiia, logofăt la Baia în anul 1418 ianuarie 15. Hatmanul Luca Arbore portar de Suceava, fiul lui Luca Arbure cel Bătrân, pârcălab de Neamţ, cumpără de la Simion şi Năstăsia, sora sa, copiii lui sSan şi nepoţii lui Cârstea Horaiş, precum şi ai lui Sandru Gherman, partea de jos a satului cu suma de 350 de zloţi tătărăşti şi partea de sus cu 330 de zloţi tătărăşti de la boierul Ivul şi Nasta. Atestarea documentara a localitatii este de la 15.