Statiuni si orase in regiunea Campania

Napoli este cel mai mare oras din Italia de sud. Este una dintre capitalele regionale si are o populatie de un milion de locuitori, iar impreuna cu zona metropolitana strange trei milioane de locuitori. Se afla la mijlocul distantei dintre Vezuviu si zona vulcanica Campi Flegrei.

Statiunile si orasele din Campania unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

CampaniaObiective turistice in regiunea Campania Oferte Campania

Napoli

Napoli

Napoli este cel mai mare oras din Italia de sud. Este una dintre capitalele regionale si se afla la mijlocul distantei dintre Vezuviu si zona vulcanica Campi Flegrei. Napoli se situeaza pe malul nordic al golfului cu acelasi nume, in extremitatea sud-estica a Campiei Campaniene. Cartierele sud-estice ale orasului urca pe versantii Vezuviului. In partea nord-vestica este delimitata de zona vulcanica Campi Flegrei. Se afla la o distanta 232 km de Roma. Orasul a fost o colonie greaca cu numele de Neapoli (noua cetate). Napoli a fost succesiv sub stapanire romana, bizantina, normanda.


Coasta Amalfi

Coasta Amalfi

Cunoscuta in Italia drept Costiera Amalfitana aceasta zona turistica se afla in partea sudica a Peninsulei Sorrentine, in provincia Salerno. Linia de coasta care se identifica cu regiunea Amalfi se intinde intre orasele Positano – la vest si Vietri sul Mare - la est. Intreaga coasta, extrem de abrupta si cu niste peisaje absolut fantastice, este strabatuta de o sosea care pe alocuri a fost sapata in stanca sau cocotata pe poduri si cornise. Muntii Lattari, cu inaltimi de pana la 700 de metri pe linia tarmului (si pana la 1400 de metri in interiorul peninsulei), plonjeaza abrupt in Marea Tireniana care este extrem de limpede si calda tot timpul verii.


Capri

Capri

Capri, mica insulă muntoasă din Marea Tireniană, vestită pentru peisajele sale unice, este situată la intrarea în Golful Napoli. Denumită în antichitate Caprea, insula Capri a fost colonizată de greci încă din secolul al VII-lea î.Hr.. În cele două orașe importante ale insulei, Anacapri și Capri, există ruine care atestă prezența coloniilor grecești pe insulă. În anul 29 î.Hr. împăratul Octavian August a achiziționat insula de la orașul Napoli, în schimbul insulei Ischia, construindu-și aici un palat. Succesorul său, împaratul Tiberius, a petrecut aici 10 ani și a construit 12 vile în semn de recunoștinta față de cei 12 zei ai Olimpului.


Salerno

Salerno

Salerno se afla la 50 km sud-est de Napoli, la capatul de nord al golfului cu acelasi nume, acolo unde dealurile peninsulei Sorrento aluneca in Marea Tireniana. Salerno este un port animat, cu un centru istoric deosebit si o promenada pe malul marii - Lungomare Trieste. Salerno este situat in centrul unui triunghi imaginar, format de trei destinatii turistice importante: Pompei, Paestum si Positano. Aceasta pozitionare creste "cota" orasului si totodata da posibilitatea turistilor de a-i vizita propriile atractii - Promenada, Cetatea Arechi, Domul, Muzeul Arheologic, nenumaratele biserici si parcuri, precum si cladirile vechi din centrul medieval.


Massa Lubrense

Massa Lubrense

Massa Lubrense este o comună din provincia Napoli, regiunea Campania, Italia, cu o populație de 14.068 de locuitori și o suprafață de 19.84 km².


Neapolitan Riviera

Neapolitan Riviera

Neapolitan Riviera este o întindere dramatică de coastă care ruleaza la sud de Napoli , luând în orașul de pe litoral Sorrento și Coasta Amalfi sate , cum ar fi Positano și Ravello .


Castellammare Di Stabia

Castellammare Di Stabia

Castellammare di Stabia este un oraș portuar, care avea în anul 2010 64.506 de locuitori. Orașul este situat în golful Napoli, provincia Napoli regiunea Campania, el se află pe locul așezării antice romane Stabiae.


Palinuro

Palinuro

Palinuro este un oraș mic italian, parohia mai populate civile (Frazione) din Centola, provincia Salerno, în regiunea Campania. Numele orașului este derivat din Palinurus, timonierul de Enea, înregistrat în cinci și șase cărți ale Eneida.


Anacapri

Anacapri

Anacapri este un oraș aflat în partea de vest a insulei Capri (provincia Napoli, Italia). Prefixul grecesc ana înseamnă "sus" sau "mai sus", evidențiind faptul că Anacapri este situat la o altitudine mai mare pe insulă decât Capri (cu aproximativ 150 m mai sus în medi). Administrativ, el are un statut separat față de orașul Capri. Cel mai semnificativ obiectiv din localitate este Villa San Michele.


Paestum

Paestum

Paestum (în italiană Pesto) este un important sit arheologic helen din intravilanul comunei Capaccio, provincia Salerno, regiunea Campania, Italia de sud.


Sant Agnello

Sant Agnello

Sant'Agnello este o comună din provincia Napoli, regiunea Campania, Italia, cu o populație de 9.079 de locuitori și o suprafață de 4.15 km².


Ravello

Ravello

Ravello este una din cele mai populare destinatii ale Coastei Amalfi, este un oras destul de mic ce te incanta cu spiritul sau medieval, natural, elegant. Situat pe un promontoriu stancos la 350m deasupra nivelului marii, intr-o pozitie panoramica, orasul este o adevarata bijuterie de arta si cultura. Strazile stramte pietrificate, sunt inconjurate de case care dateaza din secolul XVI in care au locuit printi, boieri, personalitati ale muzicii din timpuri de demult. Un loc in care iti place sa iesi la plimbare, sa te relaxezi la terasele bine adiministrate, sa mananci la restaurantele cu privelisti de vis si mancare atent pregatita pentru tine, clientul lor preferat.


Pompeii

Pompeii

Orașul Pompeii a fost un roman oraș-oraș antic apropiere de Napoli moderne în regiunea italiană Campania, în teritoriul Comune de Pompei. Pompei, Herculaneum și împreună cu multe vile din zona înconjurătoare, a fost cea mai mare parte distrus și îngropat sub 4 la 6 m (13 la 20 de picioare) de cenușă și piatră ponce în erupția Vezuviului în 79 AD.


Praiano

Praiano

Praiano este o comună din provincia Salerno, regiunea Campania, Italia, cu o populație de 2.081 de locuitori și o suprafață de 2.67 km².