Statiuni si orase in regiunea Catalunia

Barcelona este capitala Cataloniei, o comunitate autonomă din nord-estul Spaniei. Este de asemenea al doilea cel mai mare oraș al Spaniei, după Madrid. Barcelona se află pe coasta Mediteranei, 160 km sud de lanțul muntos Pirinei, care reprezintă granița cu Franța. Populația orașului este de aproximativ 1,6 milioane, iar a zonei metropolitane de aproximativ 3 milioane.

Statiunile si orasele din Catalunia unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

CataluniaObiective turistice in regiunea Catalunia Oferte Catalunia

Lerida

Lerida

Lerida este cel mai mare oras din vestul Cataloniei. Se afla la jumatatea distantei intre Barcelona si Zaragoza, pe raul Segre. Orasul a fost gazda mai multor culturi de-a lungul secolelor. Lerida a fost intemeiat de catre iberici, devenind asezare romana in secolul II IHr. In timpul razboiului civil roman aici s-au intalnit armatele lui Cezar si Pompei. Intre 713 si 1117 orasul a fost sub conducere maura, apoi in 1149 a fost preluat de Ramon Berenguer IV. In secolele urmatoare a suferit distrugeri repetate, in diverse razboaie. Este cel mai mare oras din vestul Cataloniei cu o populație de 124.


Lleida

Lleida

Lleida este cel mai mare oras din vestul Cataloniei. Se afla la jumatatea distantei intre Barcelona si Zaragoza, pe raul Segre. Orasul a fost gazda mai multor culturi de-a lungul secolelor. Pe un deal din centrul istoric al orasului, cea mai proeminenta cladire este catedrala Seu Vella, simbolul orasului. Lleida a fost intemeiat de catre iberici, devenind asezare romana in secolul II IHr. In timpul razboiului civil roman aici s-au intalnit armatele lui Cezar si Pompei. Intre 713 si 1117 orasul a fost sub conducere maura, apoi in 1149 a fost preluat de Ramon Berenguer IV.