Statiuni si orase in regiunea Chios

Chios este principalul oraş al insulei Chios, Egeea de Nord, Grecia. Acesta este situat pe coasta de est a insulei si este orientat catre zona de coasta a oraşului Çeşme din Turcia. Oraşul are o populaţie de 32.000 locuitori şi este capitala administrativă şi principalul port al insulei. Orasul Chios este unul dintre cele opt unităţi municipale de pe insula.

Statiunile si orasele din Chios unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

ChiosObiective turistice in regiunea Chios Oferte Chios

Karfas

Karfas

Karfas este situat la 7 km sud de orasul Chios și este printre cele mai bine cunoscute și mai frumoase plaje din Chios, cu un nisip fin potrivit pentru jocuri de plajă și plajă de relaxare. Fiind un centru turistic, Karfas are multe hoteluri, apartamente, garsoniere, restaurante, taverne care oferă fructe de mare proaspete, precum și cafenele și baruri.


Chios

Chios

Chios este principalul oraş al insulei Chios, Egeea de Nord, Grecia. Acesta este situat pe coasta de est a insulei si este orientat catre zona de coasta a oraşului Çeşme din Turcia. Oraşul are o populaţie de 32.000 locuitori şi este capitala administrativă şi principalul port al insulei. Orasul Chios este unul dintre cele opt unităţi municipale de pe insula.


Kampos

Kampos

Acest sat frumos se află la numai 5 km sud de Chios Town. Acesta este cel mai apropiat sat de aeroport și unul dintre putinele locuri din Chios, care pastreaza caracterul său medieval, în ciuda faptului că este situat aproape de capitala. Kampos a fost recent proclamat de Ministerul Culturii ca un site istoric. Cursul istoric al localității începe din vremurile bizantine, cand cele mai multe dintre case au fost construite, dar au fost ulterior distruse de cutremurul catastrofal din 1881. În prezent, există multe case neoclasice, cu arhitectura traditionala, care sunt bine conservate de-a lungul timpului. Fiecare conac și mosie este considerat o capodoperă unică, cu arhitectura excepțională și cele mai multe dintre ele sunt cu două etaje, cu grădini mari și terase pline de culoare. Zona înconjurătoare este acoperită cu copaci de citrice și copaci de mastic. Străzile înguste și arhitectura tipica a caselor de piatra sunt cele mai importante caracteristici ale acestei așezări frumoase.


Agia Fotini

Agia Fotini

Agia Fotini (Agia Fotia) este una dintre plajele cele mai aglomerate ale insulei, cu pietricele mari și apă adâncă. Cafenele, taverne, mini-marketuri și cazare pot fi găsite în zonă. Chiar înainte de plaja, drumul trece de biserica Sf Fotini de unde locatia si-a luat numele.


Vrodados

Vrodados

Vrontados, un oraș la malul mării situat printre măslini, grădini, copaci migdale si multi alti pomi de fructe este situat în partea de nord a Livadia (o suburbie de nord a municipiului Chios), precum și în estul muntelui Aipos. Acesta are 4.500 de oameni dintre care majoritatea sunt marinari excelenti, comercianti si oameni de stiinta. Astăzi, există încă armatori Vrondadian care onorează Chiosul și Marina greceasca, cu navele lor comerciale.


Megas Limionas

Megas Limionas

Megas Limnionas este paradisul frumosului sat Thymiana situat la aproximativ 9 km sud de orasul Chios. Pietricele mici și nisip grosier compun textura de plaja. Sunt disponibile umbrele de soare si este ideala pentru familiile cu copii.


Agios Minas

Agios Minas

Agios Minas este o fostă municipalitate pe insula Chios, Egeea de Nord, Grecia. De la 2011 reforma administrației publice locale este parte a municipiului Chios, din care este o unitate municipal. Acesta este situat pe coasta de est centrală a insulei, la sud de Chios (oraș). Suprafața sa este de 13.049 km² de teren.


Volissos

Volissos

Situat la aproximativ 40 km distanță de capitala insulei, Volissos are o istorie lungă. La Volissos, conform lui Thoukidedes, a existat odată un oraș antic Aeolic, iar zvonul că a fost locul de nastere al lui Homer este încă o legendă. Pe partea de sus a dealului a fost construit un castel în timpurile medievale. Castelul bizantin are o formă trapezoidală cu șase turnuri circulare. În interiorul castelului au existat mai multe clădiri, rezervoare și biserici. A existat, de asemenea, un tunel care leagă castelul cu țărmul mării și districtul Pithonas. Volissos este cel mai mare sat din NW Chios - zona de munte Amani - și este capitala municipiului Amani.



Mesta

Mesta

Micul sat Mesta este situat la 35 km sud-vest de Chios Town, in zona numita Mastihochoria (Mastic Villages). Mesta era un producător agricol de mastic și locuitorii săi erau bogați, așa cum mărturisesc astăzi frumoasele vile. Acesta are aproximativ 400 de locuitori și este satul medieval cel mai bine conservat din Chios. Casele sunt construite atașate unul la altul, formând un zid fortificat. Aceasta este una dintre cele mai bune exemple de arhitectura defensivă. Alei pietruite inguste inconjoara casele, ceea ce duce la piața centrală minunată. Arhitectura minunata tradițională din Mesta este protejata și toate intervențiile alternante stilul arhitectural original, sunt interzise. Locuitorii satului ajuta la păstrarea obiceiurile lor tradiționale și tradițiilor.