Statiuni si orase in regiunea Clisura Dunarii

Dunarea la Cazane... Candva spaima navigatorilor, salbaticul fluviu de odinioara aluneca astazi lenes si lent, ca un sarpe de aur.

Statiunile si orasele din Clisura Dunarii unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

Clisura DunariiObiective turistice in regiunea Clisura Dunarii Oferte Clisura Dunarii

Dubova

Dubova

Dubova este o comună în sud-vestul județul Mehedinți, Banat, România, formată din satele Baia Nouă, Dubova (reședința) și Eibenthal.


Eselnita

Eselnita

Eșelnița (denumită până în 1966 Ieșelnița) este un centru de comună din Banat, România, situată în partea vestica a judetului Mehedinți pe DN 57.


Clisura Dunarii

Clisura Dunarii

Dunarea la Cazane... Candva spaima navigatorilor, salbaticul fluviu de odinioara aluneca astazi lenes si lent, ca un sarpe de aur. Oglindit in apele lui, soarele primaverii explodeaza in jerbe scanteietoare care curg, ca o lava, printre malurile abrupte. Adanc cum n-a mai fost si lat cum nu s-a mai vazut niciodata, Danubius ascunde in strafunduri taine de mult uitate. Printre nisipurile sale netulburate zace legenda insulei Ada Kaleh, sate si biserici isi dorm somnul de veci in undele tremuratoare. Svinita, Ieselnita, Dubova si alte asezari de pe cursul Cazanelor au cunoscut tragedia stramutarii, pentru a face loc lacului si barajului de la Portile de Fier.


Orsova

Orsova

Orşova este un municipiu din judeţul Mehedinţi, Banat, România. Este situat pe malul lacului de acumulare Porţile de Fier I de pe Dunăre, în zona de varsare a râului Cerna în Dunăre. La recensământul din 2002, populaţia oraşului era de 12 967 locuitori. Ca urmare a realizării lacului de acumulare Porţile de Fier, vechea vatră a oraşului a fost inundată în 1970, iar populaţia a fost strămutată pe un nou amplasament, incluzând terasele Dunării şi ale Cernei şi versantul de sud al Munţilor Almăj, unde s-a construit un oraş complet nou (1966-1971), care a înglobat şi satele Jupalnic, Tufari şi Coramnic.