Statiuni si orase in regiunea Costa Blanca

Costa Blanca sunt cei 200km de coasta ai provinciei Alicante, Spania, de la orasul Denia in nord, pana la orasul Torrevieja in sud. Numele de "Costa Blanca" a apărut ca nume promoțional folosit de compania aeriană BEA când au lansat zborurile între Londra și Valencia în 1957. Are o industrie turistică bine dezvoltată, fiind o destinație populară printre turiștii britanici și germani.

Statiunile si orasele din Costa Blanca unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

Costa BlancaObiective turistice in regiunea Costa Blanca Oferte Costa Blanca

Benidorm

Benidorm

Benidorm este o statiune Valenciana si una dintre cele mai renumite statiuni de plaja din Spania. Desi inainte de anii 1960 era doar un mic catun, astazi Benidorm este adesea numit "Manhattan-ul Spaniei" sau "Beniyork", datorita liniei orizontului compusa din numerosi "zgarie-nori". Cei aproximativ 4 milioane de vizitatori ai acestei statiuni sunt marturie ai calitatii facilitatilor si frumusetii plajelor din Benidorm. Statiunea este vizitata in special de belgieni, britanici si olandezi, astfel incat in unele parti ale orasului nu prea ai ocazia sa auzi vorbindu-se in spaniola.


Alicante

Alicante

Alicante (catalană: Alacant, spaniolă: Alicante) este capitala provinciei Alicante, a comunităţii autonome Valencia, situată în sud-estul Spaniei, la Marea Mediterană. În prezent, Alicante este unul dintre cele mai moderne şi mai frumoase oraşe de pe coasta Spaniei. Această metropolă, denumită în limba catalană Alacant, este (alături de Barcelona şi de Valencia) unul dintre cele mai importante porturi şi staţiuni turistice la Marea Mediterană şi totodată, principalul centru comercial şi de pescuit al regiunii Valencia. Istoria acestui oras este strans legata de mare.


Calpe

Calpe

Port si oras in acelasi timp, Calpe reprezinta o oaza a celei mai cunoscute regiune turistice din Costa Blanca. Calpe e o enclava privilegiata, asezata langa apele linistite ale Mediteranei. E locul in care frumusetea naturii, gastronomia, cultura, marea si muntii sunt parte din viata de zi cu zi a localnicilor. Partea veche a orasului atrage tot mai multi turisti, datorita amestecului fascinant de muzee, stradute pitoresti, piete, baruri si terase. Districtul municipal se intinde de-a lungul golfului a carui margine nordica e marcata de impresionanta stanca Ifach, elementul de rezistenta din Costa Blanca.


Alicante City Costa Blanca

Alicante City Costa Blanca

Alicante este un oraș situat în Spania. Se află de-a lungul Costa Blanca, este capitala provinciei Alicante și a regiunii Alacanti. Este, de asemenea, un port istoric mediteranean.



Altea

Altea

Altea - stațiune destul de în Valencia, 10 km de la o altă destinație turistică populară Benidorm. Pe excursii la Spania, în această regiune încurajează turiștii zonă trivial istorie, oportunități de recreere de lux, detalii naturale deosebite și industrie turistica moderna.


Torrevieja

Torrevieja

Torrevieja este un oraş în Comunitatea Valenciană, Spania. Este situat în provincia Alicante la malul mării mediterane. Are 101381 locuitori şi este al 5-lea oraş al Comunităţii Valenciene. Oraşul se întinde pe 71 km pătraţi şi are 20 km de ţărm cu următoarele plaje: La Mata, Los Locos, El Cura, El Acequion, Los Naufragos. Torrevieja, ad litteram inseamna "vechiul turn"; la inceputul secolului trecut aici existau doar acest turn vechi de supraveghere si cateva case. Turnurile de supraveghere, care sunt raspandite in susul si josul coastei, au existat pentru a-i vedea pe piratii marocani care au tranzitat Marea Mediterana timp de secole.


Denia

Denia

Denia este un oras tipic spaniol situat în partea de nord a orasului Alicante, în apropiere de coasta Mediteranei si de muntii Segaria. Statiunea se afla aproape la jumătatea drumului dintre aeroporturile din Valencia şi Alicante, care sunt la aproximativ 60 de minute. Principalele atracţii sunt portul imens de la Marea Mediteană şi ruinele unei vechi fortăreţe aflate chiar în mijlocul oraşului. Denia este şi gazda a numeroase festivaluri, printre care sărbătoarea „Aruncării focului în aer” din luna martie. Dacă aveţi de gând să va petreaceti vacanţa in Denia, o plimbare cu barca la Javea, Altea şi Benidorm ar fi de neuitat.


Gandia

Gandia

Gandia este o statiune de litoral situata pe Costa del Azahar - Tarmul Portocalilor spaniol, la 65 km sud de Valencia. Cu aproximativ 55 000 de locuitori Gandia este unul dintre cele mai mari oraşe din zona. Un mare oras de coasta si un important centru turistic, aceasta destinatie este impartita in doua zone: Orasul Gandia cu monumentele istorice si activitatea comerciala si, la 2 km distanta, Plaja Gandia, cu resedinte de vara, cluburi de noapte si baruri. Plaja din Gandia cu o lungime de aproximativ 11 km, reprezinta o atracţie, în special pentru turistii din Spania sau alte judeţe.


La Manga

La Manga

Zona La Manga del Mar Menor se intinde in partea cea mai de sud din Costa Blanca, mai exact in Costa Calida. Zona Mar Menor (mare mica) este aproape în totalitate separată de Marea Mediterană datorita "La Manga del Mar Menor", care înseamnă "manşonul / mana marii mici". Această fasie foarte mica de teren este de aproximativ 13 mile lungime şi ajunge până la laguna Mar Menor si face din aceasta suprafata de 160 kmp. un punct de atracţie natural foarte interesant. Este fascinant să vezi acest gen de mare, care arata ca un lac mic atunci cand stai pe fasia La Manga şi privesti spre interior.


Costa Blanca

Costa Blanca

Costa Blanca sunt cei 200km de coasta ai provinciei Alicante, Spania, de la orasul Denia in nord, pana la orasul Torrevieja in sud. Numele de "Costa Blanca" a apărut ca nume promoțional folosit de compania aeriană BEA când au lansat zborurile între Londra și Valencia în 1957. Are o industrie turistică bine dezvoltată, fiind o destinație populară printre turiștii britanici și germani.



Santa Pola

Santa Pola

Santa Pola (Valencia și spaniolă: [Santa Pola]) este un oraș de coastă situat în comarca de Baix Vinalopó în Comunitatea Valencia, Spania, de la Marea Mediterană. Acesta are o suprafață de 58,6 km2 (23 sq mi) și are o populație de 30.000 de locuitori din care 10.000 sunt rezidenți ai orașului Gran Alacant apropiere.


Guardamar Del Segura

Guardamar Del Segura

Guardamar del Segura este situat pe coasta de sud a provinciei Alicante, între Torrevieja şi Santa Pola. Există o anumită confuzie cu privire la originea numelui oraşului. Unii spun că tradus ar insemna "gardian al Mării", dar o teorie mai probabila este că aceasta derivă din arabă "Guald - Al - Amar" care inseamna Râul de nisip. Statiunea are o coasta cu multe plaje cu nisip de buna calitate şi o gamă completă de servicii turistice, toate acestea facute pentru a vă bucura de sejurul dumneavoastră. Orasul are amenajat un parc minunat unde va puteţi relaxa iar in apropierea acestuia puteti strabate pădurile de pin.


Campello

Campello

El Campello este o costaner municipi a țării Valencia, regiunea pertanyent Alacanti ia l'zona metropolitană de Alicante-Elche. COMPTA 2010 segons i AMB l'INE 26,941 de locuitori.


Playa De San Juan

Playa De San Juan

San Juan Beach cunoscut anterior ca Platja de l'Horta este o plajă situat în orașul Alicante (Spania) și cartierul rezidential situat de-a lungul și în imediata apropiere a acestui plaja. Acesta este situat la aproximativ șapte kilometri nord-est de centrul orașului.


Saler

Saler

Saler e o plaja cu nisip de calitate foarte buna, lunga de 6 km, si e considerata regina plajelor din Valencia, cu un strand excelent, unde este arborat si steagul albastru al UE, semnul international al plajei de inalta calitate. Este ocrotitǎ de vânturile dinspre vest de cǎtre un lanţ de dune cu o mare valoare ecologicǎ şi o vastǎ întindere de pini care îi oferǎ un aspect sǎlbatic şi natural. Vara, vântul Garbí suflǎ spre seara şi plaja devine una din preferatele pasionaţilor de windsurf.


Alfaz Del Pi

Alfaz Del Pi

Alfaz del PI1 ( în Valencia și oficial , L' Alfas del Pi ) este un spaniol și Primăria , situat în partea de sud-est dinMarina Baixa ( provincia Alicante ) , în Valencia . Are locuitori 21969 (INE 2013) , din care aproximativ 56% DIN Exemplu naționalitate străină .