Statiuni si orase in regiunea Costa Brava

Costa Brava este una dintre cele mai frumoase destinatii de vacanta ale Spaniei. Situata in nord-estul Cataloniei, in provincia Girona, statiunile din Costa Brava sunt perfecte atat pentru familiile cu copii, cat si pentru tinerii dornici de aventuri extreme.

Statiunile si orasele din Costa Brava unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

Costa BravaObiective turistice in regiunea Costa Brava Oferte Costa Brava

Barcelona

Barcelona

Barcelona este capitala Cataloniei, o comunitate autonomă din nord-estul Spaniei. Este de asemenea al doilea cel mai mare oraș al Spaniei, după Madrid. Barcelona se află pe coasta Mediteranei, 160 km sud de lanțul muntos Pirinei, care reprezintă granița cu Franța. Populația orașului este de aproximativ 1,6 milioane, iar a zonei metropolitane de aproximativ 3 milioane.


Lloret De Mar

Lloret De Mar

Lloret de Mar este unul dintre cele mai mari centre turistice de pe Costa Brava, situat la 68 km nord de Barcelona. O multime de familii isi petrec vacanta de vara in Lloret de Mar, statiunea oferind divertisment si cinci plaje bine organizate. Turismul a transformat vechiul sat pescaresc intr-un centru comercial in anii 50, cand casele vechi au fost daramate pentru a face loc marilor hoteluri si urbanizarii. Cu toate acestea, inca au mai ramas dovezi ale istoriei si culturii bogate din aceasta zona. Pe dealul Puig de Castellet a fost excavata o asezare iberica din anul 250 i.


Calella

Calella

Calella se afla in regiunea Cataloniei, pe Costa Maresme, care este privita ca facand parte din Costa Brava. Acest oras modern se afla la 50 km de Barcelona, lucrul acesta si cei 3 km de plaja facand din Calella capitala turistica a Costa Maresme. Cateodata se intampla sa fie confundata cu Calella de Palafrugalis, care se afla la 60km la est, de-a lungul coastei. Calella are multe hoteluri moderne ce ofera cele mai bune conditii. Autoritatile locale si organizatiile comerciale au facut mari eforturi pentru a atrage aici turistii internationali.


St Susanna

St Susanna

Santa Susana se afla pe Costa Brava, la 14km sud de Lloret de Mar si la 65km de Barcelona. Aflandu-se chiar in fata unor dealuri impadurite, Santa Susannna ofera atat un vechi oras autentic cat si o statiune moderna cu numeroase facilitati. Plajele statiunii Santa Susana au o lungime de 2 km si sunt aproape de Malgrat de Mar, aflata la nord-est. Nisipul plajelor este format din pietris si nisip in golfulete, sezlongurile si umbrelutele gasindu-se din plin. Vechiul oras fortificat Santa Susanna este plin de stradute pietruite si case varuite, oferind restaurante cu specific catalan si magazine de artizanat local.


Malgrat De Mar

Malgrat De Mar

Malgrat de Mar este o statiune tipic mediteraneana aflata la capatul sudic al Costa Brava, la 61km de Barcelona. Atractia principala a statiunii este plaja, impartita de mici stanci si golfulete. Malgrat de Mar are cateva plaje cu nisip fin si facilitati pentru sporturile nautice. Plaja L Astillero deserveste principala zona hoteliera, astfel incat este deseori aglomerata. Tordera insa, este cea mai mare si mai putin aglomerata plaja din Malgrat de Mar, insa valurile pot deveni periculoase. Viata de noapte in Malgrat de Mar este destul de animata, desi nu coplesitoare, cu cateva discoteci si cluburi.


Pineda De Mar

Pineda De Mar

Pineda de Mar este o statiune situata la 55 km nord-est de Barcelona si care ocupa 3 km de litoral pe Costa Brava. Plaja din Pineda de Mar este spatioasa si niciodata nu este prea aglomerata. Este premiata cu Steagul Albastru si are facilitati precum toalete, dusuri, spatii de parcare pentru biciclete. Insulele nelocuite Medes din apropiere sunt zona protejata si reprezinta un loc perfect pentru scufundari - apele cristaline va vor surprinde placut cu bogatia vietii marine. Orasul are o buna planificare urbanistica, beneficiind de multe spatii verzi cu copaci si flori.


Costa Brava

Costa Brava

Costa Brava este una dintre cele mai frumoase destinatii de vacanta ale Spaniei. Situata in nord-estul Cataloniei, in provincia Girona, statiunile din Costa Brava sunt perfecte atat pentru familiile cu copii, cat si pentru tinerii dornici de aventuri extreme. Cunoscuta pentru peisajele salbatice, apa cristalina si nisipul foarte fin, Costa Brava a fost una dintre destinatiile preferate ale marilor artisti Salvador Dali si Pablo Picasso. Plajele spaniole arată ca un sanctuar. Sunt înconjurate de apă albastră şi limpede pe de o parte şi de palmieri şi restaurante, de cealaltă parte.


Platja D Aro

Platja D Aro

Platja D'Aro este o municipalitate în Costa Brava, Spania, care se găseşte în regiunea Bajo Ampurdam. Este o localitate mica, cu o populaţie de 10.000 locuitori, alcătuită din Castell D'Aro, Platja D'Aro şi S'agaro, trei oraşe ale municipalitatii cunoscuta sub numele de Castell d'Aro. La origine Platja D'Aro a fost un mic oras de pescari care, odată cu trecerea timpului, a devenit unul concentrat pe turism care este sursa principală de venit. Din acest motiv multe hoteluri, apartamente, case, vile si cabane au fost construite pentru a satisface cererea tot mai mare.


Tossa De Mar

Tossa De Mar

Tossa de Mar este o statiune situata pe Costa Brava, in Catalonia, la aproximativ 33 km nord de Barcelona si 100 km sud de granita cu Franta. Tossa de Mar este un orasel splendid, cu strazi pietruite, un castel antic magnific, munti spectaculosi si vai pline de vegetatie. Până la dezvoltarea turismului în localitate pricipalele ocupaţii au fost agricultura şi pescuitul. Pescuitul se practică şi astăzi într-o oarecare măsură de câteva familii din localitate. Istoria si arta localitatii Tossa de Mar (Costa Brava, Spania) se impletesc cu savoarea traditionala a unui oras marinaresc.


Caldes D Estrac

Caldes D Estrac

Caldes d'Estrac sau Caldetes este o localitate în Spania în comunitatea Catalonia în provincia Barcelona. În 2006 avea o populație de 2.607 locuitori. Este situat in comarca Maresme.


Empuriabrava

Empuriabrava

Empuriabrava (spaniolă: Ampuriabrava) este o organizație a populației municipiului Castelló d'Empúries, în Alt Empordà (Costa Brava, provincia Gerona, Catalonia, Spania). Acesta este situat în Golful Roses, înconjurat de Parcul Natural de Aiguamolls de l'Empordà, și este cel mai mare port rezidențial din Europa, cu unele de 24 de km de căi navigabile.


Roses

Roses

Roses este una dintre cele mai vechi localitati catalane, situata pe Costa Bravala, 30 km de granita cu Franta. Roses se afla la capatul de nord al golfului cu acelasi nume si, desi in ultimii 40 de ani dezvoltarea turistica a luat avant, statiunea a ramas linistita si relaxanta, pastrand mult din farmecul original. Unul dintre avantajele acestei destinatii este situarea langa doua importante rezervatii: Peninsula Cap de Creus, unde se gasesc specii unice de plante si animale, si Parc Natural dels Aiguamolls de l`Emporda, cu lacuri sarate, dune de nisip si campii de trestie.


Sitges

Sitges

Sitges este o statiune catalana pe Costa Dorada, intre Barcelona si Tarrangona, si una dintre cele mai vechi statiuni de pe coasta spaniola a Mediteranei. Sitges a devenit o statiune la moda la inceputul secolului XX, perioada in urma careia a ramas o mostenire de vile si conace elegante. In anii `60 vacantele in statiunea Sitges au capatat o atmosfera boema, in contrast total cu Spania dictatorului Franco. Sitges este un orasel de vacanta cu plaje intinse, apa curata, un tarm abrupt si un bulevard marginit de palmieri. De-a lungul promenadei, pe plaja exista minunate vile in stilul decorativ de tip neobaroc.


L Estartit

L Estartit

L`Estartit este un mic orasel situat pe coasta de nord a Spaniei, pe Costa Brava, intre poalele masivului montan Montgrí si Marea Mediterana. Peisajul superb al acestei statiuni este intregit de Insulele Medas - Medes in limba catalana - care se zaresc la aproximativ 1,5 km de L`Estartit. La inceput L`Estartit era un sat de pescari, insa valul de dezvoltare turistica de pe Costa Brava din anii 1960 a adus un influx de turisti in aceasta localitate, ceea ce a dus la cresterea comunitatii si orientarea acesteia catre turism. Astazi statiunea de litoral ofera vizitatorilor facilitati moderne si diverse de cazare, zone interesante pentru shopping, evenimente culturale si numeroase facilitati sportive - ciclism, calarie, scufundari, navigatie, golf, etc.


Blanes

Blanes

Blanes se afla in capatul cel mai sudic al provinciei Girona, la gura raului Tordera. Statiunea detine 4 km de plaje costale, cele mai cunoscute fiind S`Abanell si Platja de Blanes. Statiunea Blanes este o destinatie mai relaxata decat faimoasele Lloret de Mar si Tossa de Mar, plajele fiind mai putin aglomerate. Desi imaginea orasului a fost afectata de dezvoltarea turistica, centrul istoric pastreaza inca atmosfera vechiului sat de pescari, cladirile si cafenelele vechi.


San Feliu De Guixols

San Feliu De Guixols

Sant Feliu de Guíxols (pronunția catalană: [sam fəɫiw ðə ɣiʃuɫs]) este un municipiu în comarca de Baix Empordà din Catalonia, Spania. Acesta este situat pe Costa Brava si este un important centru turistic și port de.


Castelldefels

Castelldefels

Castelldefels este o localitate în Spania în comunitatea Catalonia în provincia Barcelona. Castelldefels are o suprafață de 13 km2. În 2006 avea o populație de 58.633 locuitori.


Hospitalet De Llobregat

Hospitalet De Llobregat

L'Hospitalet de Llobregat este un oraș în Spania în comunitatea Catalonia în provincia Barcelona. În funcție de populație, este al doilea ca mărime din Catalonia și a șaisprezecea din Spania. Este remarcat ca fiind unul dintre cele mai dens populate orașe din Uniunea Europeană.


Torroella De Montgri

Torroella De Montgri

Torroella de Montgrí este o municipalitate de coastă de pe Costa Brava și un oraș mic din Catalonia, Spania. Orașul se află pe malul nordic al râului Ter. Orașul se află la 22 km est de Girona și la 5 km vest de stațiunea L'Estartit.


Viladecans

Viladecans

Viladecans face parte din Zona Metropolitană din Barcelona și se află în regiunea Baix Llobregat, fiind al patrulea municipiu cel mai populat și al 19-lea din Catalonia. Este situat în mijlocul deltei râului Llobregat și se extinde din zona pre-coastă până la mare, iar in prezent are peste 65.000 de locuitori.


Girona

Girona

Girona este un oras atragator ce se lauda cu cel mai bine conservat cartier evreiesc din Catalonia - El Call, avand o istorie bogata si tumultoasa. Orasul este situat la confluenta raurilor Ter, Onyar, Galligants si Güell, ceea ce a facut ca localitatea sa fie un punct central al regiunii inca din vremea imperiului roman. Primii locuitori au fost iberici, apoi au venit romanii, care au construit o fortificatie pe care au numit-o Gerunda. Dupa ce a cazut in mainile mai multor civilizatii, Girona a revenit Imperiului Roman. In secolul XII comunitatea evreiasca inflorea in Girona, aici construindu-se o mare scoala de Kabbala.