Statiuni si orase in regiunea Costa Del Sol

Costa del Sol ("Sun Coast" sau, mai literal, "Coasta Soarelui") este o regiune în partea de sud a Spaniei, în comunitatea autonomă Andaluzia, care cuprinde oraşele de coastă şi comunităţi de-a lungul coastei mediteraneene din provincia Malaga. Costa del Sol este situat între două coaste mai puţin cunoscute: Costa de la Luz şi Costa Tropical. Initial alcatuita dintr-o serie de localităţi mici, cu locuri linistite de pescuit, regiunea a fost complet transformată în ultima parte a secolului XX intr-o destinaţie turistică de renume mondial.



Statiunile si orasele din Costa Del Sol unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

Costa Del SolObiective turistice in regiunea Costa Del Sol Oferte Costa Del Sol

Benalmadena

Benalmadena

Orasul Benalmadena se intinde de la Poalele muntilor Soerra de Mijas pana la coasta, in trepte, oferind o panorama deosebita. Deoarece este situat pe un deal, locuitorii au privelisti minunate spre mare. Partea cea mai mare a populatiei locuieste in Arroyo de la Miel. Pe malul coastei se afla o cladire ciudata, Castelul lui Bil-Bil, construit in 1934 in stil neo-arab si care este folosit de catre consiliul orasului pentru expozitii si evenimente culturale. Benalmadena este un format din trei parti - Benalmadena Pueblo, Arroyo de la Miel si Benalmadena Costa.


Torremolinos

Torremolinos

Torremolinos este leaganul celei mai vechi civilizatii din Mediterana si totodata una dintre principalele destinatii de pe Costa del Sol. Istoria a lasat mostenire in Torremolinos colturi pline de culoare locala, precum districtul marinaresc La Carihuela si multe vestigii ale trecutului bogat. In anii 1920 Torremolinos era un sat pescaresc, insa a fost rapid preluat de industria turismului. Numarul de locuitori este de 43.000, insa in timpul de varf al sezonului creste si pana la 250.000. Punctele de atractie sunt plajele si bulevardul pietonal Calle San Miguel, care este aliniat de magazine si se intinde din centru pana spre plaja.


Fuengirola

Fuengirola

Fuengirola este unul dintre orasele de pe Costa del Sol, aflat la 29km de Málaga. Fuengirola va ofera plaje magnifice, pline de savoarea andaluza, terenuri de golf, centre de calarie, parcuri, complexe hoteliere, restaurante si evenimente culturale. Statiunea a reusit sa pastreze multe artefacte lasate de locuitorii stravechi, precum baile romane, vila romana sau castelul arab Sohail. Centrul orasului Fuengirola este dominat de Piata Constitutiei din secolul XIX, unde se afla biserica Nuestra Senora del Rosario. Pe varful unui deal din apropierea orasului, la gura raului Fuengirola, se afla castelul lui Sohail, construit de catre Abd-al-Rahman III in secolul X si care inca mai pastreaza picturile originale.


Marbella

Marbella

Marbella este cea mai faimoasa statiune de pe Costa del Sol si un oras minunat care ofera vizitatorilor sai farmecul tipic andaluzian, cu strazi inguste si case de un alb orbitor. Marbella este, totodata, un oras cosmopolitan care exceleaza prin spatii de cazare de lux si terenuri de golf. Este, fara indoiala, unul dintre cele mai importante centre turistice ale Coastei del Sol (Spania), datorita calitatii exceptionale a infrastructurilor si a serviciilor pe care le ofera. Portul Banús, inconjurat de zone rezidentiale, unul dintre principalele nuclee de atractie turistica, adaposteste o exclusiva zona de recreere Principalele plaje din Marbella sunt El Fuerte si La Fontanilla, celelalte plaje fiind mai izolate si mai greu accesibile.


Sevilia

Sevilia

Orasul Sevilla este situat in centrul provinciei Andaluzia, in sudul Spaniei si este unul dintre orasele cu cea mai moderna infrastructura din Peninsula Iberica. Astfel, acesta este dotat cu un port de prima clasa, care deserveste atat croazierele cat si liniile comerciale, cu un aeroport international, cu o gara moderna, considerata una dintre cele mai bune din tara.


Malaga

Malaga

Malaga este un oraş mare din sudul Spaniei şi reprezintă unul dintre destinatiile turistice cele mai importante din Spania, Europa cît şi de pe litoralul mării Mediterane. Este oraş municipiu şi centru geografic de pe Costa del Sol, zonă turistică ce se extinde din Nerja pînă la Manilva (limitele de est şi de vest ale provinciei Malaga) cu o lungime totală de 160 Km de plajă, la 100 km est de Stramtoarea Gibraltar. Clima blanda, vegetatia luxurianta, precum si superbele plaje din apropiere, au transformat Málaga intr-o destinatie de vacanta.


Costa Del Sol

Costa Del Sol

Costa del Sol ("Sun Coast" sau, mai literal, "Coasta Soarelui") este o regiune în partea de sud a Spaniei, în comunitatea autonomă Andaluzia, care cuprinde oraşele de coastă şi comunităţi de-a lungul coastei mediteraneene din provincia Malaga. Costa del Sol este situat între două coaste mai puţin cunoscute: Costa de la Luz şi Costa Tropical. Initial alcatuita dintr-o serie de localităţi mici, cu locuri linistite de pescuit, regiunea a fost complet transformată în ultima parte a secolului XX intr-o destinaţie turistică de renume mondial.


Estepona

Estepona

La adapostul muntilor Bermeja, Estepona este un mare centru turistic aflat pe Costa del Sol, provincia Malaga. Estepona este renumita pentru plajele care se intind pe 21 km de coasta. Are doua plaje premiate cu Stegul Albastru, un port de ambarcatiuni cu multe baruri si restaurante si un oras cu case albe si piatete pitoresti. La cinci minute vest de port se afla Playa de Cristo, un mic golfulet cu salvamar si doua barulete. Plaja La Rada se afla la doua minute est de port si are o lungime de 1,5 km. Istoria Esteponei inainteaza pana in vremuri romane.


Ronda

Ronda

Situat intr-un loc fermecator, pe marginea unei pante abrupte, Ronda este un oras vechi in centrul provinciei Malaga. Impresionantul oraş este poziţionat deasupra bazinului şi minunăţiilor naturale de pe Răul Tajo, fiind imprejmuit de munţi. De aici se pot vedea grădinile Alameda del Tajo şi vechiul palat al regilor mauri ai Rondei. Asezarea strategica a permis orasului sa-si pastreze independenta de-a lungul catorva secole, iar in 1485, Ronda a devenit capitala separata a regatului maur. Renumit pentru luptele cu tauri, Ronda se considera una din cele mai vechi arene din Spania, si, nu intamplator, aici se afla un muzeu al coridei.


Torre Del Mar

Torre Del Mar

Torre del Mar Este una Dintre principalele statiuni turistice de pe Costa del Sol . Situat in Partea de est a Coastei , Orasul Este Stațiunea de Vélez - Málaga , Capitala regiunii Axarquia .


Nerja

Nerja

Nerja este o statiune de litoral situata pe Costa del Sol - Tarmul Soarelui spaniol. Desi este o destinatie dedicata turismului de litoral, Nerja a pastrat din aspectul unei localitati traditionale. Oraselul este dispus pe panta unui deal, in centru aflandu-se partea veche a orasului ce a ramas aproape nechimbata - strazi inguste, balcoane din fier forjat pline de flori si o biserica din secolul XVII. In rest facilitatile turistice sunt dominante, insa hotelurile nu depasesc un anumit nivel de inaltime. Nerja este situata la gura raului Chillar, de aici provenindu-i si numele - in limba araba "narixa" inseamna "izvor abundent".


Rincon De La Victoria

Rincon De La Victoria

Rincon de la Victoria este un oraș andaluz în provincia Malaga. Este municipalitatea cu cea mai mare bunăstare a provinciei în funcție de indicator sintetic al bunăstării economice dezvoltate de analisti din Andaluzia (AEA) -de grup Unicaja.


Mijas

Mijas

Localitatea Mijas este situata la poalele muntilor cu acelasi nume, la aproximativ 50 km fata de orasul Málaga (Costa del Sol, Spania). Este o localitate tipic andaliza, care a stiut sa combine conditia sa de localitate de la poalele muntilor cu un important complex turistic situat in cartierul La Cala, unde se intind 12 km de plaja. Clima excelenta de care se bucura Mijas pe perioada intregului an si calitatea apelor marii au transformat aceasta localitate intr-o destinatie perfecta pentru cei care vor sa se bucure de mare, insa fara a pierde atractiile muntelui.


Cordoba

Cordoba

Cordoba, cel mai important oras din Andaluzia dupa Sevilia, se afla la poalele muntilor Sierra de Cordoba, pe o campie care aluneca usor spre raul Guadalquivir. Cordoba este un important punct de referinta a culturii europene, un amestec al diverselor culturi care s-au stabilit aici de-a lungul istoriei. Orasul a fost declarat patrimoniu mondial. Centrul istoric al orasului este o aglomerare de stradute, alei, piete si cladiri varuite, dispuse in jurul Catedralei - Moschee. Putine locuri din lume se pot lauda ca au fost capitala Hispaniei Ulterior in timpul Imperiului roman si capitala Califatului Umayyad.