Statiuni si orase in regiunea Crisana

Statiunea Baile Felix este situat in partea de nord-vest a Romaniei, in judetul Bihor, la o distanta de circa 9 KM de Oradea. Asezata in campia Crisurilor la o altitudine de 150 m, statiunea are un climat continental moderat de ses, cu ierni blande si veri temperate cu influenta mediteraniana, ideal pentru turism balnear. La dispozitia turistilor intreg anul, statiunea balneoclimaterica Baile Felix ofera conditii de relaxare, vacanta, odihna si recuperare.

Descoperite din antichitate, izvoarele de apa geo-termala au proprietati curative certificate, fiind oligometalice, bicarbonate, calcice si sodice, iar namolurile au proprietati sapropelice (bogate in hidrosulfura de fier coloidala).

Statiunile si orasele din Crisana unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

CrisanaObiective turistice in regiunea Crisana Oferte Crisana

Baile Felix

Baile Felix

Statiunea Baile Felix este situat in partea de nord-vest a Romaniei, in judetul Bihor, la o distanta de circa 9 KM de Oradea. Asezata in campia Crisurilor la o altitudine de 150 m, statiunea are un climat continental moderat de ses, cu ierni blande si veri temperate cu influenta mediteraniana, ideal pentru turism balnear. La dispozitia turistilor intreg anul, statiunea balneoclimaterica Baile Felix ofera conditii de relaxare, vacanta, odihna si recuperare. Descoperite din antichitate, izvoarele de apa geo-termala au proprietati curative certificate, fiind oligometalice, bicarbonate, calcice si sodice, iar namolurile au proprietati sapropelice (bogate in hidrosulfura de fier coloidala).


Oradea

Oradea

Oradea, municipiul reşedinţă de judeţ al Bihorului, este unul dintre importantele centre economice, sociale şi culturale din NV României, păstrându-şi aceste caracteristici de-a lungul istoriei. Oraşul este amplasat între dealurile care despart şi unifică într-un armonios mod Câmpia Crişanei şi terminaţiile cu aspect deluros ale Munţilor Apuseni. Situat pe malurile râului Crişul Repede, râu care desparte oraşul în aproape două jumătăţi egale, el este poarta de legătură cu lumea central şi vest europeană. Oradea este menționată pentru prima dată la 1113, într-o diplomă a abației benedictine din Zobor, în care apare numele episcopului Sixtus Varadiensis și al comitelui Saul de Bychar, însă rădăcinile sale sunt de origine romano-dacică, descoperirile arheologice atestând că în zona Salca din oraș și zona Băilor Felix erau stabiliți romani și daci.


Baile 1 Mai

Baile 1 Mai

Statiunea balneoclimaterica de interes national Baile 1 Mai este situata in nord-vestul Romaniei, la 8 km sud de Oradea , la 140 m altitudine . Statiunea Baile 1 Mai datorita pozitiei intr-o padure de stejari seculari dispune de un microclimat specific cu veri moderate termic si cu ierni blande. Temperatura medie anuala este de 10,5 grade in timp ce precipitatiile se mentin in jurul valorii de 650 mm anual.


Arad

Arad

Aradul este situat în extremitatea vestică a României, în Câmpia înaltă a Aradului, la 30 de km de Munții Zarand, parte a Carpaților Occidentali. Traversat de la est la vest de râul Mureș, cuprinde în perimetrul său, în zona Pădurice, un lac natural. Câmpia Aradului este situată între Munții Zarandului și albiile Ierului și Muresului Mort, în continuarea Câmpiei Crișurilor la sud de linia localitaților Pancota, Caporal Alexa, Olari, Simand și Sânmartin pană în valea Mureșului între Paulis și Pecica. Spre rama muntoasă are altitudini de aproape 120 m, iar în vest puțin peste 100 m.


Moneasa

Moneasa

Perla Muntilor Apuseni cum este denumita, statiunea balneoclimaterica Moneasa este situata in vestul tarii, cuibarita intr-o mica depresiune de pe valea Moneasa, relativ joasa, la poalele ramei muntoase a Masivului Codru-Moma, la altitudinea medie de 280 m. Statiunea se afla la 110 km de Arad si la 20 de km de oraselul Sebis. Apele termale au temperatura de 25-32°C si sunt ape bicarbonate, calcice, magnezice, sodice, hipotone, toate avand efect binefacator in cazul asteniei nervoase si al imbolnavirilor aparatului locomotor si a sistemului nervos periferic .


Bors

Bors

Borș este un sat în județul Bihor, Transilvania, România, situat la 5 km de Oradea, la granița româno-maghiară, fiind punct de trecere a frontierei pe DN1. Este reședința comunei Borș. Comuna Bors este situata in partea de vest a Romaniei, in judetul Bihor, fiind strabatuta de soseaua DN1 - E60, care face legatura cu centrul si vestul Europei pe la punctul de frontiera Vama Bors. Comuna Bors este componenta a Campiei Crisurilor si are in componenta 4 sate: Bors, Santaul Mic, Santaul Mare si Santion. Exista date istorice despre satele comunei Bors inca din secolul al XII-lea, cand in zona locuiau membrii tribului Bors.