Statiuni si orase in regiunea Dalmatia Centrala

Makarska, un orăşel simpatic din Dalmaţia de Sud, aşezat la poalele minunatei văi a muntelui Biokovo, unul dintre oraşele cu cea mai curată mare la Mediteraneană, este un centru turistic important pe riviera Makarska care se întinde de la Brelo la Gradac

Statiunile si orasele din Dalmatia Centrala unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

Dalmatia CentralaObiective turistice in regiunea Dalmatia Centrala Oferte Dalmatia Centrala

Omis

Omis

Micul orasel Omis din zona Dalmatiei Centrale are un port maritim propriu si este situat intre orasul Split si Makarska, la circa 26 km. sud-est de Split. Orasul se afla la varsarea raului Cetina in mare, fiind strajuit de cheile raului Cetina. Localitatea de o frumusete deosebita este situata pe malul raului Cetina si are 15.800 locuitori. Aici, apa cristalina a raului, se revarsa In mare, iar nisipul adus de rau a format plaja de langa statiunea Omis. Din partea de nord, statiunea este protejata de munti, iar In partea de sud se afla marea.


Sibenik

Sibenik

Sibenik (Sibenico in italiana) este un oras in partea de est a Croatiei, la gura de varsare a raului Krka in Marea Adriatica. Este resedinta cantonului Sibenik-Knin. Are o majoritate etnic-croata, care compune 94,02 % din populatie. Biserica principala din oras, Catedrala Sf. Iacob, este din anul 2000 pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Spre deosebire de alte orase de-a lungul coastei Adriatice, care au fost fondate de catre greci, iliri si romani, Sibenik a fost fondat de slavi. Sapaturile la castelulu Saint Michael, au dovedit ca asezarea a fost locuita cu mult inainte de sosirea efectiva a croatilor.


Gradac

Gradac

Gradac este o stațiune turistică situată în apropiere de Makarska, la jumătatea distanței dintre Split și Dubrovnik.


Makarska

Makarska

Makarska, un orăşel simpatic din Dalmaţia de Sud, aşezat la poalele minunatei văi a muntelui Biokovo, unul dintre oraşele cu cea mai curată mare la Mediteraneană, este un centru turistic important pe riviera Makarska care se întinde de la Brelo la Gradac. Makarska este riviera plajelor lungi şi însorite, riviera unui ţărm foarte frumos, cu mare şi soare, pe care vara dalmatină o transformă într-o rivieră caldă şi de neuitat. Activitatea pe plaje in lunile iulie si august este deosebit de intensa, insa lunile mai, iunie si septembrie sunt mai linistite.


Brela

Brela

Baška Voda şi Brela sînt cele mai populare locuri turistice de pe riviera Makarska. Baška Voda şi Brela se găsesc la 15 km distanţă de Makarska în direcţia Split.


Tucepi

Tucepi

Tučepi (pronunțat [tǔtʃɛpi]) este un oraș mic și municipiu în județul Split-Dalmația Croația. Acesta este situat pe coasta Adriaticii de Dalmația, cunoscut sub numele Makarska Riviera, la aproximativ 5 km sud-est de Makarska, populația 1763 (2001). Acesta este un popular destinație turistică datorită coastă sale pitoresc, oportunitățile sale de sport și de cazare excelente.


Split

Split

Split (numit in italiana Spalato) este cel mai mare si mai important oras din Dalmatia, si cel de al doilea oras al Croatiei. Este fost oras venetian, stapanit de Venetia de prin secolul XIV si pana in 1797, iar centrul vechi istoric si Palatul lui Diocletian sunt inscrise pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. La fel ca intemeierea Dubrovnikului, si intemeierea Splitului are o poveste frumoasa, in care sunt amestecati localnicii latini din marea metropola adriatica Salona (azi Solin, la doi pasi de Split), si invadatorii avari, insotiti de slavi.


Vodice

Vodice

Vodice este un oras in tinutul Sibenik-Knin, Croatia si se invecineaza cu Marea Adriatica. La numai 12 km nord-vest de Sibenik, Vodice este un fost sat pescaresc, transformat in port de agrement si centru turistic. Centrul istoric Vodice este mic si pitoresc, dar domeniul principal de activitate are loc in port, care este ticsit cu restaurante si cateva buticuri cu suveniruri. Exista unele "plaje", care sunt destul de aglomerate vara, dar barcile taxi va vor duce spre tarmul insulelelor Logorun si Tijat. De la Vodice, de asemenea poti face o plimbare cu feribotul rapid spre mult fermecataorele insule Prvic si Zlarin, unde puteti fi absorbiti de atmosfera satelelor linistite ale insulei.


Baska Voda

Baska Voda

Baska Voda (pronunțat [bâʃkaː vɔ̌da]; italiană: Porto Bestonio), este un municipiu în Croația în județul Split-Dalmația. Ea are o populație de 2775 (2011 recensământ), din care 96,2% sunt croați. Acesta este situat pe coasta Adriaticii de Dalmația 10 km nord-vest de Makarska.


Rogoznica

Rogoznica

Rogoznica, o mica destinatie turistica mediteraneana aproape de Primosten şi la 25 km sud de Sibenik, plasata într-un golf larg, un loc minunat pentru a petrece o vacanta minunata cu prietenii şi familia. Rogoznica este vizitată frecvent de navigatori din cauza portului de yachturi Marina Frapa, considerat a fi unul dintre cele mai frumoase şi mai sigure locuri de ancorat în această parte a Adriaticii. Fiind un oraş mic, la capatul Dalmaţiei de Nord, acest fost sat de pescari este acum o destinaţie turistică bine cunoscuta, pastrandu-si vechile indeletniciri pescaresti, vizitatorii pot cumpara peste proaspat prins recent si adus de catre pescari.


Primosten

Primosten

Primosten este un mic oraş-port situat la 30 km sud-est de Sibenik. În secolul 16 un pod a fost construit astfel încât să conecteze asezarea de pe insuliţă cu continentul. Numele "Primosten" înseamnă "punte peste". Înconjurat de şapte insule mici, Primosten este un cadou special de la natură, care nu lasă indiferent pe nimeni. Primosten se clasează printre cele mai pitoreşti oraşe mici la Marea Adriatică, cu multe de străzi înguste, tipic mediteranean în centrul oraşului vechi. Centrul vechi al orasului este intesat de cafenele, baruri şi restaurante, a căror bucătărie vor satisface cele mai exigente gusturi.



Podstrana

Podstrana

Podstrana este o mica statiune turistica situata la 8 km de Split, între râul Zrnovnica şi satul Mutogras. Din Podstrana puteţi avea o privelişte minunată spre mare şi insula Brac. Podstrana se intinde pe o distanta de 6 km de-a lungul coastei, unde veţi găsi plaje de nisip şi pietriş. Podstrana are o ofertă turistică foarte buna: oferta de cazare privata, apartamente, vile, precum şi un număr mare de hoteluri de familie. Centrul istoric al oraşului Split este foarte aproape, astfel încât oaspeţii se pot bucura de vizite la expoziţii, muzee, monumente culturale şi de divertisment de noapte.