Statiuni si orase in regiunea Dalmatia de Nord

Statiunea Murter este localizata in partea de nord a insulei. In vecinatate se afla Parcul National Kornati si alte insule din Arhipelagul Sibenik, motiv pentru care multe iachturi si barci cu motor ancoreaza in zona.

Statiunile si orasele din Dalmatia de Nord unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

Dalmatia de NordObiective turistice in regiunea Dalmatia de Nord Oferte Dalmatia de Nord

Pakostane

Pakostane

Pakostane este o municipalitate din Croația din județul Zadar. Conform recensământului din 2011, există 4.123 de locuitori, dintre care 97% sunt croați. La nord de lacul Vrana, la 6 km de Pakoštane, există o așezare istorică Vrana. Generalul croat Ante Gotovina a crescut la Pakoštane. Este un oraș turistic cu multe plaje de pietriș și păduri de pin.


Biograd

Biograd

Situat la circa 30 km. sud de orasul Zadar, orasul Biograd (ce semnifica "de la mare") este un frumos oras din Dalmatia de Nord, care atrage anual mii de turisti atat datorita vestigiilor istorice ale orasului, cat mai ales datorita pozitionarii sale avantajoase pentru vizitarea multiplelor Parcuri Nationale din zona. Muzeul Orasului Biograd dispune de o colectie impresionanta de vestigii arheologice, vase din sec. XVI. Orasul ocupa o mica si frumoasa peninsula ce ofera o spectaculoasa vedere spre insula Pasman - insula de maslini. Dacă există un loc pe Coasta Adriatică care trebuie vizitat şi explorat pentru frumuseţile sale, poziţia ideală, armonia, cordialitatea oamenilor şi apropierea de cele mai importante parcuri naţionale croate şi a zonelor protejate ale naturii, atunci acesta este cu siguranţă Biograd.