Regiuni si statiuni in Elvetia

Regiunile si statiunile din Elvetia unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

Statiuni si orase in regiunea Elvetia

Wengen

Wengen

Renumita stațiune Wengen este situat în inima Alpilor Bernezi, la o altitudine de 1274 m, oferind o priveliște de vis a munților de 4000 m ce o înconjoară. Încă din anul 1893 este Wengen, prin localitatea vecină Lauterbrunnen (cca. 500 m) accesibilă cu instalația pe cablu Wengernalpbahn, deoarece satul nu este legat la rețeaua de drumuri, aici autoturismele fiind interzise. Nostalgicele căsuțe din lemn, cabanele și multe magazine micuțe, dar și locația sa ideală ce garantează mai multe ore cu soare decât media, toate acestea fac din Wengen un loc deosebit pentru petrecerea concediului. În fiecare sezon principal se organizează diferite evenimente cum ar fi concerte, cor sau jodler (cântecul popular al Elveției) în centrul stațiunii. Pe lângă acestea, sporturile de iarnă ocupă un loc de top în satul șarmant: în fiecare an în ianuarie se ține aici Competiția de Schi Lauberhorn, de talie mondială. Această pârtie este una dintre cele mai dificile pârtii ale Cupei Mondiale de Schi din Alpi. Iubitorii de schi fond și fanii de drumeții nu duc lipsă de oportunități: pe aproape 100 km se întind cărări de drumeții în Regiunea Jungfrau, care vă invită să admirați peisaje de neuitat!


Grindelwald

Grindelwald

Înconjurat de culisa montană a Munţilor Eiger, Mönch şi Jungfrau, simpaticul Grindelwald este aşezat şa poalele versantului nordic al Masivului Eiger. Casele din lemn, ce poartă amprenta intemperiilor dau un farmec aparte acestui sat de munte. Regiune de schi de top Jungfrau acoperă toate gusturile schiorilor cu cei 206 km de pârtii şi cu siguranţa zăpezii până la o altitudine de 2 970 m. Grindelwald şi Wengen reprezintă locuri de desfăşurare a cupelor mondiale şi Schilthorn (Piz Gloria) este cunoscut pentru filmările desfăşurate aici pentru unul dintre filmele James Bond. Din Grindelwald puteţi lua trenul spre domeniul schiabil Kleine Scheidegg, ajungând la Vf. Jungfraujoch (3 454 m), gara aflată la cea mai înaltă altitudine din Europa. Localitatea este declarată "Best of the Alps", aici având loc super evenimente, cum ar fi "World Snow Festival", Cupa Mondială de Skicross ori "Eiger Bike Challenge".Arosa

Arosa

Renumita staţiune balneară şi de iarnă Arosa este situată în valea Schanfigger la o altitudine de cca. 1780 metri altitudine şi se mândreşte cu îmbinarea reuşită a unei atmosfere de lux cu naturalitate. Staţiunea cu infrastructură variată este înconjurată de o lume montană fascinantă şi pante împădurite. De schiat se schiază pe munţii "Hörnli", "Weißhorn" şi "Brüggerhorn", pregătiţi cu pârtia exactă pentru fiecare nivel de cunoştinţe. Centrul staţiunii vă aşteaptă cu multe magazine, numeroase restaurante, de la simple până la gastronomie de 5 stele, baruri, lounge şi cluburi, la plimbare şi distracţie.


Disentis

Disentis

Disentis este situtaă în Valea Surselva în Cantonul Grisunilor, unde se întâlneşte Rein da Medel cu Rinul Anterior. Idilica staţiune este situată la cca. 1150 m altitudine, departe de agitaţie şi este considerată azi ca centrul limbii retoromane. Domeniul schiabil, care se întinde până la cota 3000, este considerat ca o destinaţie deosebită pentru freerideri şi snowboarderi, fiind excelent dar puţin frecventat în acest sens. 60 de km de pârtii largi şi multe variante off-line garantează destulă varietate. Ca delicatesă culturală puteţi vizita Mânăstirea St. Martin, cea mai veche mânăstire benedictină din Elveţia. Merită făcută una şi la cea mai veche ţesătorie din Elveţia. Aici în Bündner Oberland vă aşteaptă multe specialităţi culinare, cum ar fi Capuns alla tatta, Bizochels sau Maluns, pe care trebuie neapărat încercate!


Veysonnaz

Veysonnaz

Veysonnaz este situată la o altitudine de 1350 m, idilic la poalele muntelui. Chalet-urile tipice, gospodăriile walliser cu decoraţii detaliate şi în special ospitalitatea locuitorilor conferă staţiunii un caracter cât se poate de fermecător şi par să fi oprit timpul în loc. Până în anul 1960 în Veysonnaz principala sursă de venit era agricultura, până când turismul a început să se dezvolte - ceea ce nu este deloc de mirare, având în vedere panorama superbă în care se află staţiunea. Acesteia se adaugă şi aşezarea centrală în 4 Vallées.


Saas Almagell

Saas Almagell

Informaţii generaleSaaS Almagell, cu 450 de locuitori, este situat în Munții aproape de o zona de schi şi minciuni 1672 m deasupra nivelului mării. Ca Comunitate sud-cele mai multe în Valea Saas Saas Almagell oferă linişte şi relaxare într-un peisaj montan frumos. Statiunea vacanta idilic a păstrat sale de obicei Valaisan characteritics şi atmosfera confortabilă şi este locul ideal pentru familiile cu copii. Noua scaun lift Weisslaub-Heibodme oferă acces la noi drumeţii şi zonele de schi şi staţia sus dezvăluie o vedere panoramică uluitoare din sală şi Monte Rosa massivs. În apropiere staţiuni schi Saas Fee și Zermatt, vă puteţi chiar şi mergeţi la schi în vara.


Klosters

Klosters

Klosters se află în Canton Graubünden, la cota 1180 m şi se învecinează direct cu orăşelul plin de viaţă Davos. În comparaţie cu agitaţia de acolo, Klosters are un caracter romantic, idilic, rural. Klosters este plin de tradiţie, cu ale sale case de lemn Walser, care invită turiştii dornici de linişti la relaxare. Nu fără motiv este elegantul sat locul ales pentru petrecerea concediului chiar şi de celebrităţi, precum Prinţul Charles. De aici aveţi acces direct la distracţie în zăpadă. Instalaţia pe cablu Gotschnabahn vă transportă direct în domeniul Parsenn sau Weissfluhjoch, cu cunoscutele şi îndrăgite pârtii de schi alpine. Cu cardul Davos Klosters vă bucuraţi de numeroase beneficii şi reduceri cum ar fi la băi sau zone de SPA ori la diverse restaurante.


Saas Grund

Saas Grund

Informaţii generaleSaaS Grund, situat în Munții şi aproape de o zona de schi, minciuni 1560 m deasupra mării nivel şi 1300 de locuitori. Aici, o gamă largă de iarnă sportive sunt disponibile, unele dintre cele mai aventuros inclusiv Cascada alpinism, off hinterlandul schi, traversează Defileul Alpine şi alpinism şi hinterlandul excursii de schi cu şcoala 'Weissmies' alpinism. SaaS Grund este un adevarat paradis de drumeţii pentru oamenii din toate timpurile: mai mult de 330 km de trasee marcate pentru drumeţii, celebru Saas Alpine pistă şi mai mult de 60 km de trasee marcate cu bicicleta sunt la dispoziţia dumneavoastră.


Sils Maria

Sils Maria

Atunci când un poet transpune un loc anume în poeziile sale, poate fi vorba doar despre o destinație turistică care l-a impresionat profund. Astfel a petrecut Friedrich Nietzsche șapte veri în frumoasa Sils Maria, lăsându-se inspirat nu numai pentru poezia omonimă, ci și pentru multe altele. Nici nu-i de mirare dacă luăm în considerare poziția localității între lacurile Sils și Silvaplan, la intrarea în romantica și liniștita Vale Fex, accesibilă doar cu autobuzul tras de cai. Nu doar Nietzsche, ci și alți artiști precum Joseph Beuys ori cântăreți ca David Bowie și-au găsit inspirație aici, astfel Sils Maria primind numele de "Localitatea culturală din Engadin". Nietzsche are aici chiar și un muzeu dedicat personalității sale, transformat chiar din casa sa natală. Cu toate acestea, Sils Maria nu a impresionat doar artiștii, ci și iubitorii sporturilor de iarnă și-au găsit aici paradisul, situat în imediata vecinătate a domeniilor schiabile, de jur-împrejurul renumitei stațiuni St. Moritz. De la Muntele Furtschellas din apropiere, aveți acces direct la domeniul schiabil Corvatsch, cu stația aflată la ca mai înaltă altitudine din Alpii Estici (3303 m).


Lenzerheide

Lenzerheide

Lenzerheide se află la o altitudine de 1473 m într-o vale din cantonul elveţian Grisunilor (Graubünden), la cca. 20 km sud de capitala cantonului, Coira. Idilica lume înconjurătoare a Lacului Heid cu vedere către Vf. Parpaner Rothorn este formată din saturi tradiţionale, bogăţie culturală şi infrastructură modernă. Regiunea de vacanţă Lenzerheide a primit în plus sigla "Familien willkommen", unde familiile sunt binevenite, atât părinţii cât şi copiii având variate posibilităţi de petrecere a timpului liber. Evenimente pline de şarm, precum Piaţa de Crăciun din "Pădurea Magică (Zauberwald)" inclusiv cu instalaţii de lumini deosebite face parte din punctele de atracţie culminante ale regiunii. Aici puteţi descoperi şi vizita multe muzee, cetăţi şi biserici. La Hotel Kurhaus se organizează diverse concerte, spectacole de cabaret şi alte evenimente culturale care vă invită la bună dispoziţie. Din punct de vedere al sporturilor de iarnă, Clubul Arosa-Lenzerheide vă oferă cele mai moderne domenii schiabile din Elveţia. Iubitorii de spa nu duc nici ei lipsă de posibilităţi pentru relaxare în Lenzerheide, spre exemplu în cel mai mare hamam din zona Alpilor. Pe timp nefavorabil activităţilor în aer liber, Centrul Sportiv Lenzerheide vă aşteaptă cu o ofertă variată de activităţi indoor.


Brienz

Brienz

Informaţii generaleBrienz (2961 locuitori) se află în regiunea Berner Oberland pe 577 m deasupra sealevel. Satul pitoresc este situat prin Lacul Brienzer vezi, embeded într-un peisaj alpin impresionant. Munţi, Muzeul de aer Ballenberg şi cascade Giessbach sunt bine merita vizitate. Schiori, excursionişti şi biciclişti se vor bucura de oportunităţile regiunea are de oferit. Asociatii turism local oferi clienţilor lor o gamă bogată de activităţi de divertisment. Dacă doriţi să exploraţi Elveţia, puteţi merge pe o excursie la Interlaken, Thun, Berna sau Lucerna.


Bellwald

Bellwald

Informaţii generaleBellwald cu locuitori 420 este situat pe o terasa insorita ridicat de mai sus Valais la o altitudine de 1600 deasupra nivelului mării şi este cea mai mare staţiune de vacanţă în zona. Sat frumos cu său caracteristic case din lemn este o destinaţie de vacanţă popular cu tineri şi bătrâni.


Fiesch

Fiesch

Satul de vacanță Fiesch este centrul turistic al văii Fieschertal, fiind situat chiar la intrarea acesteia, la o altitudine de 1049 m. Prin localitate curge râul "Weisswasser", care își are izvoarele în apele cristaline care provin din topirea ghețarul Fiescher, șerpuind pe pantele însorite până la vărsarea sa în fluviul Ron. Mica localitate este punctul ideal de pornire pentru practicare diverselor sporturi montane în domeniul Aletsch. Legătura directă prin intermediul instalației pe cablu cu Aletsch Arena permite celor mai activi cele mai bune condiții pentru schi alpin, schi fond, tururi de schi, drumeții cu rachetele de zăpadă, derdeluș și chiar zbor cu parapanta. Satul Fiesch este situat la baza Munților Eggishorn, care vă invită la distracție pe placă sau pe tălpici, iar stația de vârf vă așteaptă la o altitudine de 2869 m cu o priveliște superbă. Aici aveți o panoramă de jur împrejur a Alpilor Bernezi de 4000 m cu ale lor trei vârfuri binecunoscute: Eiger, Mönch și Jungfrau, a impunătorilor ghețari Aletsch și Fiescher, iar pe vreme senină se poate zări chiar Matterhorn-ul.


Unterwasser

Unterwasser

Informaţii generaleUnterwasser este situat la 910 m altitudine şi 1300 de locuitori. Satul este un loc frumos în estul Elveției, care este unul din locurile colector natura. La un nivel cu trece între Valea St. Gallen Rinului și Toggenburg, Unterwasser, o așezare împrăştiate, care este tipic pentru această regiune, este situat. Amplasarea sa excelentă oferă oaspeţilor săi o vedere uimitoare la Munţii din Churfirsten şi massifs Säntis. Dealurile moale la Appenzeller şi St. Gallerland, snowcovered hit-uri la Glarnerland, neverending verde Thurgau, moale winehills la Schaffhausen.


Seelisberg

Seelisberg

Informaţii generaleSeelisberg cu o populaţie de aproximativ 613 de oameni se află la 800 m deasupra nivelului mării, în apropiere de Lucerna în inima din Elveția. Seelisberg este un sat fermecător situat pe un munte uşor de rulare, care duce la malul lacului pitoresc de Vierwaldstätter. Acest sat este un sfat confidenţiale pentru cei ce considera o sărbătoare pe malul lacului Vierwaldstätter. Township mici şi frumos este o destinaţie venerat pentru romanticii, Naturists şi ambele Active şi inactiv îndeletnicirile. Forrests din jur, deschideţi câmpii și Lacul munte idealic cu băncile sale în mod natural de nisip - a face pentru o experienţă unică. O plimbare cu barca pe lac, Vierwaldstätter este o NECESITATE în timp ce împătimiţii de cultură se vor bucura de o vizită la Grütli' ", locul de naștere al Elveţiei 'Eidgenossenschaft'.


Saanen Gstaad

Saanen Gstaad

Informaţii generaleSaanen-Gstaad, la o altitudine de 1000 m, 1200 de locuitori şi este situat în Munții, aproape de o zona de schi. Aici, în centrul istoric al Saanenland, toate visele tale pot deveni realitate. Cabane lemn vechi si o biserica care datează din secolul 15 caracterizează sat Saanen. Aceste atribute şi mult mai multe de a păstra o eleganta lumii vechi care pot fi găsite doar în Saanen. În timp ce mersul pe jos paşnic pe străzi norrow, puteţi descoperi patrimoniul şi tradiţii care dau satul farmecul său speciale. Nu numai inima satului este de vis, dar, de asemenea, oportunităţi de sport medley de iarnă fantastice. Pentru schiori coborâre, conntects Eggli-Videmanette Saanen și Gstaad cu Rougemont. În plus, dacă vă place de mers pe jos veţi găsi iarna drumeţii căile între Rougemont, Gstaad şi Gsteig. Această Comunitate este perfect pentru sportivi şi visători deopotrivă.Gersau

Gersau

Cum se ajunge acolopoate ajunge confortabil cu maşina şi este bine conectat la transportul public. cu maşina: cu trenul: de avion: sunt cele mai apropiate aeroporturi şi. Distanţe:Celerina

Celerina

Celerina este vecina liniştită şi confortabilă a St. Moritz. Datorită situării ideale Celerina este cea mai însorită staţiune din minunatul Engadin. În ciuda numeroaselor ore de soare, coborârea de vale până în staţiune este în general deschisă toată iarna. Celerina oferă multe posibilităţi de petrecere a timpului, fie pe plăci, fie fără ele: profitaţi de numeroasele pârtii ale Corviglia din regiunea de schi Engadin sau mergeţi la cumpărături în centrul staţiunii. Pentru ceva viteză, încumetaţi-vă pe pârtia olimpică de bob, pentru 1720 m de adrenalină pură! Cu accesul direct la renumitul domeniu schiabil al St. Moritz, Celerina este atât pentru familii cât şi pentru cei în căutare de distracţie o alegere foarte bună.Hasliberg

Hasliberg

Fermecătoarea aşezare Hasliberg este alcătuită din 4 părţi: Wasserwendi, Hohfluh, Goldern şi Reuti. Este situată după cheile Brünigpass (1008 m) şi la poalele Planplatten (2250 m), mai sus de foaret animata vecină Meiringen. Hasliberg este o staţiune de schi îndrăgită şi bine cunoscută şi este considerată ca fiind una din cele mai primitoare pentru familii din Berna Superioară. La o altitudine de cca. 1100 m vă puteţi bucura de paorame incredibile asupra lumii montane înconjurătoare cu vârfurile Glogghüs (2534 m), Hochstollen (2480 m) şi Rothorn (2525 m). Din Reuti şi Wasserwendi ajungeţi cu telecabina direct în domeniul schiabil. Trasee de drumeţii de iarnă unesc zonele şi duc chiar la Meiringen. Datorită situării ideale chiar lângă domeniul schiabil Hasliberg oferă o gamă largă de oferte pentru pasionaţii mai mici şi mai mari ai sporturilor de iarnă.


Statiuni si orase in regiunea Cantonul Basel

Basel

Basel

Basel este un oraş cu un centru vechi, medieval foarte frumos, un carnaval care poate oricând concura cu cele din Venetia sau Rio de Janeiro, şi mai multe muzee de artă de talie mondială construite de arhitecţi celebri ca Renzo Piano, Mario Botta şi Herzog & De Meuron.


Statiuni si orase in regiunea Valais

Nendaz

Nendaz

Nendaz (1.400 m), situat pe un platou însorit, vă oferă o panoramă de vis asupra culisei montane a Alpilor Bernei şi Vaud şi asupra văii Rhône. Cea mai centrală localitate din Quatre Vallées are o istorie de peste 1000 ani, cum o dovedesc numeroasele monumente. În schimb, infrastructura este cea a unei staţiuni foarte moderne, cu peste 20 restaurante, cca. 20 cafenele şi baruri precum şi 4 discoteci, diverse magazine şi instituţii culturale. Înainte de a porni în descoperirea vieţii de noapte, vă recomandăm să degustaţi în unul din aceste confortabile restaurante specialităţi regionale, cum ar fi Raclette, Fondue - acompaniate bineînţeles de un vin bun. Instalaţiile urcă chiar de la margine staţiunii şi localurile sunt de asemenea foarte aproape.


Zermatt

Zermatt

Zermat este o municipalitate apartinand de districtul Visp, in cantonul elvetian Valais. Localitatea este asezata la capatul vaii Mattertal, la o altitudine de 1.620 metrii, chiar la poalele celor mai inalte varfuri din Elvetia. Se intinde pe o distanta de 10 km, de la Pasul Theodul,la granita cu Italia. Zermatt este renumit pentru activitatile montane si pentru resorturile de ski ce se gasesc aici. Localitatea era cunoscuta ca fiind una preocupata de agricultura dar zona s-a dezvoltat rapid imediat dupa interesul aratat de unii oameni pentru alpinism, conducand la aparitia multor facilitati turistice.


Saas Fee

Saas Fee

Deja la sosire Valea Saas cu pantele sale abrupte va lasa o impresie de neuitat. Încadrată de cele mai înalte vârfuri ale Alpilor Elveţieni, strada şerpuieşte până la intrarea în staţiune la 1800 m. Cel târziu aici trebuie însă să lăsaţi maşina, deoarece Saas-Fee este o staţiune fără trafic auto. Cu autobuzul gratuit, maşină pe electricitate sau pe jos vă puteţi deplasa fără probleme în aşezare. Fostul sat montan de la poalele "Dom"-ului, cum este numit cel mai înalt munte al Elveţiei - 4545 m, a evoluat în o staţiune turistică de iarnă plină de viaţă şi totuşi tradiţională, cu mult farmec şi multe posibilităţi de shopping şi distracţie. Din staţiune pornesc diferite cabine care oferă acces direct la domeniul schiabil. De la 3000 m deasupra nivelului mării porneşte cea mai renumită telecabină din valea Saas - "Metro Alpin" - care îşi duce pasagerii pe gheţar la 3500 m la Mittelallalin, un alt vârf al Allalinhorn. De aici ajungeţi la cel mai la altitudine restaurant giratoriu cu o vedere panoramică extraordinară. Un etaj mai jos se află de altfel şi accesul la pavilionul de gheaţă de 5000 m², care este menţinut la o temperatură constantă de -1°C şi oferă perspecive fascinante asupra gheţarului Fee. După schi vă stau la dispoziţie în Saas-Fee nenumărate posibilităţi: baruri în aer liber cu şezlonguri la poalele pârtiilor, restaurante tradiţionale confortabile în centru, numeroase baruri şi discoteci şi diverse activităţi sportive.


Statiuni si orase in regiunea Davos Klosters

Davos

Davos

Davos este considerat cea mai înaltă staţiune de vacanţă, balneară şi de congrese din Europa, un adevărat sat global şi metropolă alpină a diversităţii. Oraşul elveţian mic, dar celebru în este situat în cantonul Graubünden - cantonul Grisunulor - la 1560 m altitudine. Oraşul are multe feţe: natură idilică şi multă tradiţie şi totuşi cosmopolit şi un domeniu schiabil grandios, renumit pentru posibilităţile de free-ride. Lacul Davos, telecabine până la 2844 m altitudine, un modern centru de sport - toate acestea fac din Davos o staţiune îndrăgită pentru sporturile de iarnă. De asemenea o varietate de evenimente sportive atrage mulţi vizitatori în fiecare an. A fost şi este de exemplu locul de desfăşurare a Cupei mondiale FIS de Cross Country, competiţiei Internaţionale de Hochei Spengler Cup, precum şi turului mondial de snowboard O'Neill. Oferta largă pentru familii, après-ski, minunate oportunităţi de agrement şi oferta culinară completează ideal concediul dvs. de iarnă. Cu cardul de oaspeţi Davos Klosters beneficiaţi de numeroase avantaje cum ar fi reducere la intrări la centre wellness sau la diverse restaurante.


Statiuni si orase in regiunea Regiunea Zurich

Zurich

Zurich

Orasul Vechi se intinde pe ambele maluri ale raului Limmat, care curge de la lac, ruleaza la inceput spre nord si apoi se transforma treptat intr-o curba spre vest. Limitele orasului vechi sunt usor de recunoscut catre canalul Schanzengraben. Acest curs artificial a fost folosit pentru construirea unei a treia fortarete in sec 17 – 18. Zürich este situat la 408 m deasupra nivelului marii, in partea mai joasa (nordica) a Laculului Zürich (Zürichsee) la aproximativ 30 km nord de Alpi si amplasat intre dealuri impadurite la vest si est.Statiuni si orase in regiunea Regiunea Geneva

Geneva

Geneva

Geneva este un oras elvetian situat in extremitatea vestica a tarii, capitala a cantonului cu acelasi nume. Cu privire la populatie (184.758 locuitori la recensamantul din 2001), este al doilea oras al tarii (după Zürich) si primul din zona franceza. Geneva este situat pe malul celui mai mare lac din Europa, lacul Leman (lacul Geneva). Aflat in partea romanda a tarii (zona in care se vorbeste limba franceza), orasul este asezat pe malul lacului Leman, pe cele doua maluri ale Rhonului, incadrat de munti, pe care ii imparte cu Franta: Les Voirons, Le Saleve, Le Mont de Sion, Le Vuache si masivul Jura.


Statiuni si orase in regiunea Bernese Oberland

Gstaad

Gstaad

Gstaad este perla magnificului Bernese Oberland, unul din cele mai bune “terenuri de joaca” pe timp de iarna dar si vara. Cu cei 250 km drumuri spre vale, 97 km poteci pe teren variat si multe activitati pe tot parcursul anului. Gstaad este foarte linistit si poate veti avea impresia ca este plictisitor, insa nu daca va veti caza la Hotelul Palat Gstaad. Hotelul a fost construit in anul 1912, afisat ca cea mai mare pensiune din Elvetia si are 107 camere; nu lasati insa decorul rustic si confortabil al camerelor sa va pacaleasca: acest hotel este epicentrul scenelor sociale locale.


Meiringen

Meiringen

Oraşul plin de viaţă Meiringen este unul dintre cele mai populare din frumoasa Bernă superioară. Capitala însoritei văi se află la poalele Rothorn la cca. 600 m altitudine şi permite prin telecabina de la Meiringen Hasliberg Reuti sau cu maşina un acces uşor la domeniul schiabil. Satul este cunoscut datorită desertului „Meringues“ (bezea), precum şi datorită creatorul lui Sherlock Holmes, Sir Arthur Conan Doyle, care a făcut din localitate culisa uneia din povestirilor sale - astfel nu este surprinzător faptul că în Meiringen se poate vizita un muzeu "Sherlock Holmes". Staţiunea foarte bine pregătită pentru familii oferă o gamă largă de activităţi de petrecere a timpului liber pentru mic şi mare.


Statiuni si orase in regiunea Jungfrau

Interlaken

Interlaken

Interlaken este un oras din cantonul Berna din Elvetia. Este o destinatie turistica bine-cunoscuta in centrul Elvetiei in apropiere de Alpi. Raul Aare curge prin oras. Interlaken se afla intre Lacul Brienz la est si Lacul Thun la vest. Orasul in sine isi ia numele de la pozitia sa geografica intre lacuri (in latina inter lacus - dar numele in sine nu a fost folosit decat incepand cu 189, inlocuind vechiul nume Aarmühle).


Statiuni si orase in regiunea Obwalden

Engelberg

Engelberg

Engelberg este situat în Alpii Elveţieni la cca. 1050 de metri deasupra nivelului mării. Fostul sătuc-mânăstiri a devenit în ziua de azi o staţiune de schi foarte îndrăgită, unde condiţiile pe pârtii sunt incredibile. În special Titlis, care are şi porecla de "Muntele Superlativelor" este foarte popular şi printre schiori şi printre boarderi cu ai săi 3020 m înălţime. Imaginea staţiunii este dominată de clădirile mânăstirii şi hotelurile în stil Art Nouveau. După o zi de neuitat pe pârtie vă puteţi bucura în Engelberg de delicatese culinare de la consistente până la foarte moderne. Iubitorii de mişcare sunt răsfăţaţi cu oferte şi în afara pârtiilor. În iarna 2012/2013 s-a deschis pe Titlis cea mai înalt pod suspendat de funie din Europa, o construcţie de 100 m lungime la staţia de munte, la 3000 altitudine (acces în funcţie de condiţiile meteo). Vederea asupra abisului de 500 m adâncime al peretelui sudic al Titlis de pe acest pod mişcător de 1 lăţime m este cu siguranţă una pe care nu o veţi putea uita uşor!


Statiuni si orase in regiunea Graubunden

St. Moritz

St. Moritz

St. Moritz este situat la o altitudine de cca. 1800 m în inima Oberengadin-ului, deasupra platoului Engadin. Cunoscut ca destinaţia celor bogaţi şi frumoşi pentru petrecerea vacanţelor la schi, St. Moritz este deseori asemuită cu exclusivitate şi strălucire. Astfel, minunată panoramă montană, cu ale sale lacuri şi vârfuri de peste 3000 de metri este de multe ori trecută cu vederea. Tradiţionala atmosferă a zonei Engandin se face simţită mai degrabă în afara staţiunii, în satul St. Moritz şi St. Moritz Bad. Muntele local Corviglia/Piz Nair vă aşteaptă să petreceţi o zi de neuitat în clasa superioară a societăţii în restaurantul gourmet Starkoch Reto Mathis sau să aveţi o zi la schi superbă pe pârtiile cu panorame de vis. Mai mult decât atât, St. Moritz se laudă cu unicul bob de gheaţă naturală din întreaga lume şi ca loc al desfăşurării a cinci campionate mondiale de schi alpin şi a două olimpiade a jocurile de iarnă!


Statiuni si orase in regiunea Lucerna

Lucerne

Lucerne

Lucerna este un oras in Elvetia centrala, cu o populatie de 60.274 locuitori (31 decembrie 2003), capitala a cantonului Lucerna. Orasul este situat pe malul lacului Lucerna (Vierwaldstättersee). Nu exista o atestare documentara a fondarii orasului, dar acesta este mentionat in 840 sub numele de "Luciaria", nume ce provine de la o manastire a Sfantului Leodegar, fondata in jurul anului 730.


Statiuni si orase in regiunea Vaud

Montreux

Montreux

De la lac până la munți și podgorii, Riviera Montreux oferă un peisaj poștal. Este un mic paradis autentic care a atras mulți artiști, scriitori și călători în căutare de frumusețe, liniște și inspirație.


Statiuni si orase in regiunea Cantonul Berna

Berna

Berna

Orasul Berna, capitala Elvetiei, se afla la o altitudine de 542m, in campia Elvetiei, campie situata aproximativ in centrul tarii. Peisajul din imprejurimi a fost format de ghetari in timpul ultimei glaciatiuni. Berna se afla intre doi munti: muntele Gurten cu o altitudine de 858 metri aflat in sudul orasului si muntele Bantiger cu o altitudine de 947 metri situat la est. Temperaturile in Berna se situeaza intre -5 grade Celsius in lunile de iarna si 20 grade Celsius vara, in lunie iulie-august. Centrul orasului Berna este asezat pe o peninsula formata de raul Aare (deczie luata de Berchthold V de Zähringen in secolul al XII-lea,) dar din secolul XIX cartiere noi s-au format dincolo de rau, care sunt accesibile prin poduri inalte - primul a fost in 1843 podul Nydegg cu o lungime de 190 metri, apoi au urmat in 1883 podul Kirchenfeld cu 229 metri, in 1898 podul Kornhaus cu 382 metri, in 1930 podul Lorraine cu 178 metri, si pe urma in 1962 podul Monbijou cu o lungime de 337,5 metri.


Statiuni si orase in regiunea Schweizer Mittelland

Bern

Bern

Informaţii generaleBenzi romantice, medievale, arcade 6 kilometri şi cea mai lungă care fac cumpărături promenada din lume invita la plimbare, magazin, cina şi bucuraţi-vă. Pictorul Paul Klee lucrat în Berna, şi la Muzeul de Arte detine colecţia sa cea mai mare la nivel mondial. Paul Klee centrul Bern: deschiderea 2005, centrul acestei instituţii culturale construi persoana, viaţa şi lucrarea de viaţă de Paul Klee. Orașul a fost 1191 fonded între 'Seeland' și 'Emmental"de duce de Zähringen pe o peninsulă. Numeroase atracţii trebuie să vedeţi în Berna. 'Berner Münster' este unul din cele mai importante constructii ochii şi în faţa-Turnul cu ceas - scurt numit "Zytglogge", patru minute pentru fiecare oră începe un joc figura. 'Baerengraben' este semnul oraşului Berna - poartă s-au ținut la fonding orașului. Vizitaţi 'Mutze' şi feed-l cu un "Ruebli" (carott).