Statiuni si orase in regiunea Emilia Romagna

Rimini este un oraş mediu cu aproape 150.000 de locuitori din regiunea Emilia-Romagna din Italia, şi capitala provinciei Rimini. Acesta este situat la Marea Adriatică, pe coasta dintre raurile Marecchia şi Ausa.

Statiunile si orasele din Emilia Romagna unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

Emilia RomagnaObiective turistice in regiunea Emilia Romagna Oferte Emilia Romagna

Rimini

Rimini

Rimini este un oraş mediu cu aproape 150.000 de locuitori din regiunea Emilia-Romagna din Italia, şi capitala provinciei Rimini. Acesta este situat la Marea Adriatică, pe coasta dintre raurile Marecchia şi Ausa. Este una dintre statiunile de pe litoral cele mai renumite din Europa (uneori numit "Miami al Europei"), datorită celor 15 km de plajă de nisip, peste 1.000 de hoteluri şi mii de baruri, restaurante şi discoteci. Primele stabilimente pentru plaja au aparut în 1843. Rimini este, de asemenea, oraşul natal al celebrului regizor Federico Fellini.


Bologna

Bologna

Bologna este una dintre cetatile istorice cele mai bine conservate din nordul Italiei in Emilia-Romagna. Este denumita orasul rosu pentru culoarea acoperisurilor si fatadelor sale. Sunt numeroase restaurantele specializate in meniuri mediteraneene, mai ales in mancarea tipica orasului: tortellini bolognez. Cele Doua Turnuri (Due Torri) sunt simbolul Bolognei. Turnul cel mai inalt are aproximativ 98 de metri. Intr-o zi senina, se poate vedea pana la Verona si in Dolomiti din turnul Asinelli (Torre degli Asinelli). Bolongna, capitala regiunii Emilia-Romagna, se afla la o distanta de cca.


Sorrento

Sorrento

Sorrento este un mic oras italian, situat in regiunea Campanina, sudul Italiei, la aproximativ de 50 de kilometri de Napoli. Orasul este superb asezat in varful unor stanci albe, foarte abrupte, ce ofera o priveliste extraordinara a Golfului Neapolelui. Sorrento este un oras linistit si racoros cu lamai, o plaja mica si multe cafenele. Turistii aleg spectaculosul Sorrento pentru a se relaxa in mijlocul naturii. Inca din evul mediu, multi poeti, scriitori si artisti au poposit aici pentru un timp, departe de viata agitata pentru ca aici se lasau inspirati de frumoasele coaste si renumitele apusuri de soare.


Lido Di Classe

Lido Di Classe

Lido Di Classe se întinde pe o zonă foarte largă, este un loc curat, modern, care poate fi definit ca „o comoară pe malul mării” datorită grijii speciale acordate structurii sale și a facilităților de baie și cazare.


Padova

Padova

Padova este un oraş cu aproximativ 210.000 de locuitori din regiunea Veneto din nordul Italiei. Oraşul este situat pe râul Bacchiglione, la marginea câmpiei Po, la 40 km vest de Veneţia şi 29 km sud-est de Vicenza. Padova este, de asemenea, capitala provinciei cu acelaşi nume, fiind un important centru economic şi cultural al Italiei. Cea mai vestită atracţie turistică a oraşului este Bazilica Sf.Anton. Padova se poate mândri cu cea mai veche grădina botanică din Europa, înfiinţată în anul 1545. Acest obiectiv a fost inclus de UNESCO în anul 1997 pe lista patrimoniului cultural mondial.


Cervia

Cervia

Cervia este un oraș și Comune (municipiu), în provincia Ravenna din regiunea Emilia-Romagna din Italia centrală.


Bellaria

Bellaria

Bellaria - Igea Marina, cu cei şapte kilometri de plajă, cu hotelurile şi cluburile sale de noapte, reprezintă o destinaţie de vacanţă la marea Adriatică deosebită pentru familii, cupluri şi grupuri de toate vârstele ce doresc să-şi petreacă concediul pe coasta regiunii Romagna. Aici pot fi identificate nenumărate facilitaţi şi spaţii de agrement, străzi pentru plimbări liniştite şi rafinate magazine deschise tot timpul anului.


Rivazzurra Di Rimini

Rivazzurra Di Rimini

Rivazzurra este o fracțiune din alte sate situate între Rimini Bellariva și Miramare.


Riccione

Riccione

Riccione este o comună din provincia Rimini, Emilia-Romagna, nordul Italiei. Începând cu 2018, Riccione avea o populație estimată de 35.003. Originile faimei turistice a lui Riccione datează de la sfârșitul secolului al XIX-lea, stimulat în cea mai mare parte de construirea de reședințe de către bogații bolnavi.


Viserbella Di Rimini

Viserbella Di Rimini

Viserbella s-a dezvoltat ca stațiune litorală a Rivierei Adriatice încă din anii 1960 și astăzi este destinația ideală pentru persoanele care caută o vacanță relaxantă pe litoral, în apropierea plajelor mai pline de farmec din Rimini și Riccione. Plaja de nisip care se abate treptat pe malul mării este locul ideal atât pentru copii, care se pot juca și înota, cât și pentru adulții care caută sport și distracție.


Ravenna

Ravenna

Ravenna este un oraș cu 140.000 locuitori, capitală a provinciei cu același nume în regiunea Emilia-Romagna din Italia. Orasul nu este situat pe tarm, dar este legat printr-un canal de marea Adriatica. A fost capitala Imperiului Roman de Apus din 402 pana in 476, capitala Regatului Ostrogotilor si Exarhat (centru al puterii byzantine in Italia) pana in 751. Din acel an pana in momentul invaziei francilor, Ravenna a fost cetatea de scaun a regelui lombarzilor iar in prezent este chiar capitala provinciei Ravenna. Originea numelui este neclara, cu toate ca se presupune ca este de origine etrusca, si reprezinta de fapt un fel in care acestia se autointitulau (Rasenna sau Rasna).


Parma

Parma

Parma este un oras in Italia de nord, cu o arhitectura splendida si cu niste terenuri de tara splendide in imprejurimi. Elegant si cu o zona istorica remarcabila, Parma se afla in regiunea Emilia Romagna, intre raul Po si Muntii Apenini, la sud de Milano si la nord de Florenta. Intemeierea orasului este datorata drumului Via Aemilia care unea Roma cu partea nordica a Imperiului Roman. Influenta Parmei a crescut in secolul XVI, ca sediu al ducatului Farnese, fiind si astazi unul dintre cele mai prospere orase ale Italiei. Dupa extinctia liniei masculine Farnese, Parma a revenit familiei Burbonilor din Franta.