Statiuni si orase in regiunea Epirus

Ioannina este capitala regiunii Epirus în Grecia, cu o populație de 100.000 de locuitori, la o altitudine de 600 m peste nivelul mării. Este capitala unei prefecturi a Greciei cu același nume. Orașul este situat pe partea de vest a lacului Pamvotis.

Statiunile si orasele din Epirus unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

EpirusObiective turistice in regiunea Epirus Oferte Epirus

Sivota Epirus

Sivota Epirus

Satul Sivota a primit numele de la Bătălia navala de la Sivota (433 î.Hr.) dintre Corint şi Corfu în timpul războiului peloponeziac, aşa cum este descrisa de istoricul antic Tucidide (460-400 î.Hr.). Sivota este un sat pitoresc de coastă, cu frumuseţe naturală rară. Acesta se află la doar 24 km sud de Igoumenitsa, vizavi de insula Corfu. Frumuseţile sale naturale atrag un numar mare de vizitatori, ceea ce indica o creştere semnificativă în ultimii ani.


Ioannina

Ioannina

Ioannina este capitala regiunii Epirus în Grecia, cu o populație de 100.000 de locuitori, la o altitudine de 600 m peste nivelul mării. Este capitala unei prefecturi a Greciei cu același nume. Orașul este situat pe partea de vest a lacului Pamvotis. Acesta se află la o altitudine de aproximativ 500 de metri deasupra nivelului mării, pe malul vestic al lacului Pamvotis. Ioannina este situat la 450 km nord-vest de Atena, 290 km sud-vest de Salonic şi 80 km est de portul Igoumenitsa în Marea Ionică. Combinaţia de nenumărate monumente istorice si muzee, cu frumuseţea naturală de necrezut a peisajului este o garanţie pentru vizitatori.


Metsovo

Metsovo

In acest sat ați putea crede că sunteți în Elveția, cu munți frumosi, natura și casele din lemn și piatră. Metsovo este situat în apropiere de granița cu Albania. Cu brânză produsă local, industria vinurilor, artizanat facut de mana, un centru de conferințe modern, o galerie de artă și lifturi pentru schi, Metsovo este un sat remarcabil. Există unele hoteluri de familie frumoase si confortabile.


Perdika

Perdika

Pe marginea de sud a insulei se află micul sat pescăresc Perdika. Acesta este poate unul dintre cele mai pitorești locuri de pe insulă și are în continuare caracteristicile stilului insulelor grecesti, al caselor pătrate și al străzilor înguste cu multe taverne unde se mănânca pește proaspat. De aici se poate lua o mică barcă spre insula Moni.


Igoumenitsa

Igoumenitsa

Igoumenitsa este un oraș de coastă modern, este capitala Thesprotia si unul dintre cele mai importante porturi din Grecia și una dintre portile de iesire din țară în Europa de Vest. Aici este locul unde Autostrada Egnatia începe și leagă Europa cu Turcia și Orientul Mijlociu. Există mai multe plaje frumoase in împrejurimi.


Karavostasi

Karavostasi

Cea mai mare și mai organizată plajă din regiunea dintre Sivota și Parga. Acesta aparține satului Perdika, care se află la 10 minute de plajă și este renumita pentru tavernele tradiționale. În ultimii ani, multe hoteluri au fost construite lângă plajă.


Epirus

Epirus

Epirus este o regiune geografică și istorică în sud-estul Europei, împărțit între Grecia și Albania. Acesta se află între Munții Pindului și Marea Ionică, care se întinde de la Golful Vlorë în nord, până la Golful Ambracian în sud. În prezent, este împărțit între regiunea Epirus din nord-vestul Greciei și județele Gjirokastër, Vlorë , și Berat, în sudul Albaniei. Cel mai mare oraș din Epir este Ioannina, sediul regiunii Epir și Gjirokastër cel mai mare oraș din partea albaneză din Epir.


Zagori Area All Locations

Zagori Area All Locations

Frumoasă și renumită zonă din Zagori este o rețea de 46 de sate răspândite peste tot in munții de pe partea de nord est a orașului Ioannina. Cuvântul Zagori a apărut pentru prima dată într-un document din 1321 și înseamnă "dincolo de munți". Acesta este unul din multele toponime care vin din limba slavă (de la prepoziția ZA, care înseamnă "în spatele" și Gora substantiv care înseamnă "munte"). Satele Zagori sunt renumite pentru frumusețea lor naturală de necrezut, arhitectura lor unică și istoria lor pe termen lung. Nu fără un motiv evident, dorita peisajului natural zdrobitor, pitorescului fiecarui sat și a posibilităților nelimitate de recreere și orice fel de activități într-adevăr farmecatoare va impresiona vizitatorul. Sunt atât de multe lucruri care se poate admira că nu putem spune cu siguranta care este mai impresionant.


Konitsa

Konitsa

Konitsa este, fără îndoială, una din cele mai frumoase zone de frontieră, nu numai în Epirus dar din Grecia în ansamblu. Aceasta este construita pe panta Muntelui Trapezitsa la 630 m altitudine. Există mai multe ipoteze cu privire la originea numelui său. Cele mai importante sunt poziția istoricului P. Aravantinos care pretinde că vine de la numele orașului vechi Knossos, care a devenit treptat Konitsa.


Vovousa

Vovousa

Vovousa este un sat și o comunitate în unitatea regională Ioannina, Epir. Vovousa este situata pe râul Aoos și este una dintre cele mai estice sate din Zagori. De asemenea, este situat în apropiere de Parcul Național Valia Kalda.