Statiuni si orase in regiunea Extremadura

Cáceres este capitala provinciei cu acelaşi nume, în comunitatea autonomă Extremadura, Spania. Începând din 2009, populaţia sa este de peste 91.000 de locuitori.

Statiunile si orasele din Extremadura unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

ExtremaduraObiective turistice in regiunea Extremadura Oferte Extremadura

Merida

Merida

Situat in comunitatea autonoma Estremadura, in provincia Badajoz, orasul istoric Merida este dovada unui trecut roman fabulos. Teatrul, amfiteatrul si templul consacrate zeitei Diana, care se pastreaza inca in acest oras, fac din fosta capitala a Lusitaniei romane unul dintre siturile arheologice cel mai bine conservate din Spania. De altfel, acesta este inscris in Patrimoniul mondial Unesco. Merida a fost in antichitate cel mai mare oras roman din Peninsula Iberica si ocupa astazi un loc fruntas in topul obiectivelor reprezentative ale Spaniei.


Caceres

Caceres

Cáceres este capitala provinciei cu acelaşi nume, în comunitatea autonomă Extremadura, Spania. Începând din 2009, populaţia sa este de peste 91.000 de locuitori. Au existat aşezări în apropierea Cáceres inca din vremuri preistorice. Dovezi ale acestora pot fi găsite în peşterile Maltravieso şi El Conejar. Oraşul a fost fondat de romani în 25 î.Hr.. Oraşul vechi (Ciudad Monumental) are încă zidurile sale antice; această parte a oraşului este, de asemenea, bine cunoscuta pentru multitudinea de cuiburi de berze. Zidurile marginesc un oras medieval care nu-si arata semnele modernităţii, motiv pentru care multe filme au fost facute aici.


Badajoz

Badajoz

Badajoz este un oraş din vestul Spaniei, care se află pe malul stâng al râului Guadiana şi care a fost fondat de mauri în anul 875. Acest oraş se află în provincia Extremadura, la graniţa cu Portugalia, la jumătatea drumului dintre Lisabona, Madrid şi Sevilla. Badajoz este cea mai mare provincie din Spania (21,600 km patrati.) şi unul dintre cele mai bine populate orase - 145.000 locuitori. Iniţial o asezare celtica, Badajoz a fost succesiv în mâinile romanilor şi a vizigoţilor, şi în 1031 a devenit capitala unui regat maur. In timpul Războiului Peninsular, Badajoz a fost predata francezilor în 1811, dar a fost recucerita de către Ducele de Wellington în anul următor.