Statiuni si orase in regiunea Friuli Venezia Giulia

Trieste este un oraș în nord-estul Italiei, capitală a regiunii Friuli-Venezia Giulia și a provinciei Trieste. La recensământul din 2004 populația orașului era de 207.069 locuitori. Dialectul local se cheamă triestino.

Statiunile si orasele din Friuli Venezia Giulia unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

Friuli Venezia GiuliaObiective turistice in regiunea Friuli Venezia Giulia Oferte Friuli Venezia Giulia

Grado

Grado

Grado este o comună din provincia Gorizia, regiunea Friuli-Veneția Giulia, Italia, cu o populație de 8.611 locuitori și o suprafață de 111.33 km².



Trieste

Trieste

Trieste este un oras din nord-estul Italiei, capitala regiunii Friuli-Venezia Giulia. Cunoscut si ca „perla Adriaticii”, orasul este mic si neobisnuit, cu influente din toate partiel lumii. Adapostit intre muntii Carso si mare, este capitala operetelor si a „bella vita”. Orasul Trieste este localizat in Golful Trieste, motiv pentru care a fost influentat de culturile germanica, latina si slavona. Partimoniul sau artistic si cultural este legat de statutul de oras de granita. Aici puteti vedea exemple de arhitectura romana veche (un mic teatru langa mare, o arcada frumoasa in orasul vechi si un muzeu roman interesant), arhitectura din imperiul austriac in centrul orasului si o atmosfera de amestec de stiluri mediteraneene, de vreme ce Trieste a fost un important port in secolul XVIII.