Statiuni si orase in regiunea Galicia

Pontevedra, sau Ponte Vedra, este un oras cu o istorie bogata - prezenta in centrul istoric, si un peisaj superb, oferit de Rías Bajas. Aceasta destinatie este din ce in ce mai populara, atragand turistii cu valoarea sa culturala.

Statiunile si orasele din Galicia unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

GaliciaObiective turistice in regiunea Galicia Oferte Galicia

A Coruna

A Coruna

La Coruña in limba spaniola, sau A Coruña in limba galiciana, acesta este al doilea oras ca marime din Galicia, dupa Vigo, si fosta capitala a provinciei pana in 1982. La Coruña este un important port international, un oras garnizoana si un centru de pescuit, cu fabrici mari de conserve. Orasul vechi - Ciudad Vieja, format dintr-o colectie de stradute, piatete si biserici medievale, pastreaza inca legaturi stranse cu vechiul port. Tot aici se afla si Turnul lui Hercules, unul dintre simbolurile orasului La Coruña. Aquarium Finisterrae, Domus - Casa del Hombre si Muzeul de Stiinta sunt doar cateva dintre atractiile ce reprezinta modernitatea orasului.


Pontevedra

Pontevedra

Pontevedra, sau Ponte Vedra, este un oras cu o istorie bogata - prezenta in centrul istoric, si un peisaj superb, oferit de Rías Bajas. Aceasta destinatie este din ce in ce mai populara, atragand turistii cu valoarea sa culturala. Vechi oras aristocratic, Pontevedra a pastrat pana astazi zidurile romane care incercuiau orasul pe vremea cand romanii il numeau Pontis Veteris - Podul Vechi. Pe atunci era un port aglomerat de comercianti, pescari si marinari. In secolul XVIII delta raului Lérez s-a acoperit de aluviuni si comertul s-a mutat spre orasul Vigo.


Sanxenxo

Sanxenxo

Nimeni nu pune la îndoială faptul că Sanxenxo detine titlul onorific de capitala a turismului din Rias Baixas. Aproape unita cu Portonovo, ambele au o atmosferă tinereasca, la care contribuie si plajele si barurile lor. Sanxenxo este una din capitalele turismului din Galicia. Populaţia sa creste în timpul verii şi dezvoltarea urbana pe scară largă înseamnă ca totul este modern. Înainte de boom-ul turistic, a fost doar un mic sat de pescuit, dar sosirea constanta a turistilor l-a transformat total, pe masura ce oamenii erau atrasi de plajă şi de viaţa de noapte animata.



O Grove

O Grove

În O Grove aveti mai multe posibilitati de a cunoaşte viaţa actuala dar şi cea tradiţională a locuitorilor săi, întotdeauna în legatura stransa cu marea. Pe hărţile vechi, O Grove a fost o insulă. Astăzi, este unita cu continentul datorita vânturilor de sud-vest, care au adunat încet nisip pentru a forma istmul plajei A Lanzada. Portul O Grove este situat la gura estuarului Arousa. Privelistea navelor multicolore formează o imagine de neuitat. Pe langa colectarea de crustacee şi de pescuitul la mică adâncime, populatia trăieşte din cresterea de midii, stridii şi scoici pe platforme de lemn în apă.


Baiona

Baiona

Baiona este un municipiu în Galicia, Spania, în provincia Pontevedra. Baiona este un oraș turistic cu un centru istoric medieval situat pe ieșirea din Golful Vigo. Populația sa de peste 11.000 ridică la aproximativ 45.000 în timpul verii, în cazul în care unul include turisti. Altele decât turismul activităților economice majore gravitează în jurul pescuit.


Portonovo

Portonovo

Porto Novo, capitala republicii Benin, este situată în laguna cu același nume, la 13 km de gura de vărsare a râului Oueme în Oceanul Atlantic (Golful Benin) și la circa 30 km de Cotonou, cel mai mare oraș din țară.


Ferrol

Ferrol

Ferrol (pronunția Galiciană: este un oraș în provincia A Coruña în Galicia, situat pe coasta Atlanticului, în nord-vestul Spaniei. Conform recensământului din 2014, orasul are o populatie de 70,389 ceea ce face cea mai mare așezare cincilea în Galicia.


Santiago De Compostella

Santiago De Compostella

Santiago de Compostela se afla la aproximativ 35 km de coasta Atlanticului si la 74 km sud de orasul La Coruña, si este punctul terminus al faimosului traseu medieval de pelerinaj Camino de Santiago - Drumul lui Iacob. Este capitala istorica a provinciei spaniole Galicia, iar denumirea orasului reprezinta numele spaniol al Sfantului Apostol Iacob. Numele Santiago de Compostela a fost preluat de la sfant, deoarece orasul era considerat locul de odihna a celui mai in varsta dintre apostoli, fratele Sfantului Apostol Ioan. Traditia populara privind numele de "Compostela" afirma provenienta acestuia din cuvintele latine "campus stellae" insemnand "campuri de stele" si ducand mai departe la traducerea intregului nume "Santiago de Compostela" prin "Sfantul Ioan din campul cu stele".


Lugo

Lugo

Lugo este capitala provinciei Lugo, din Comunitatea autonoma Galicia situata in nord-vestul Spaniei. Un oras industrial important al Galiciei, un oras verde ca de altfel intreaga parte nord-vestica a Spaniei. Lugo este singurul oras din Europa inconjurat complet de zidurile intacte ale unei cetati romane. Peretii ating o inaltime de 10 – 15 de metrii de-a lungul unui circuit de 2117 m, cu 71 turnuri si 10 porti. Cele zece porti ale acestui zid ofera acces spre centrul istoric Lugo, o zona urbana cu strazi pietonale si cladiri sobre din granit.


Orense

Orense

In limba galiciana, sau Orense in limba spaniola, este un oras in nord-vestul Spaniei, situat pe malurile raului Minho (Miño). In acest oras raul este traversat de podul Ponte Vella, ce are fundatii romane. Orense este impartit in trei zone: centrul medieval cu strazi inguste si piatete mici, zona formata in secolul XIX si zona de dezvoltare urbana moderna a orasului. Spre deosebire de alte orase din Galicia, Ourense imbina aspectele medievale su cele moderne. Cel mai important monument este catedrala construita in anul 572 si reconstruita in secolul XIII.


Vigo

Vigo

Vigo este cel mai mare oras galician din nord-vestul Spaniei si totodata cel mai mare port pescaresc al Europei. Aici se afla si Universitatea Vigo, initial o filiala a Universitatii Santiago, situata pe un deal in afara orasului. Orasul modern cu bulevarde si parcuri se afla pe partea de est a dealului, iar la nord-vest, intre deal si mare, se afla centrul istoric Vigo, cu stradute foarte inguste si abrupte. Vigo este localizat in partea de vest a golfului Ría de Vigo ce patrunde aproximativ 30 km in interiorul continentului, peisajul acesta fiind si principala sa atractie.