Statiuni si orase in regiunea Golful Aqaba

De-a lungul coastei Aqaba de la Marea Roşie, orasul Nuweiba – Egipt, are o întindere de 7 km, se afla la 180 km la nord de Sharm el Sheikh si 70 km la sud de Taba.

Statiunile si orasele din Golful Aqaba unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

Golful AqabaObiective turistice in regiunea Golful Aqaba Oferte Golful Aqaba

Taba

Taba

Orașul Taba se situează în partea nordică a Peninsulei Sinai si a Golfului Aqaba și se învecinează cu Israelul. Este locul ideal pentru cei care doresc să viziteze sau exploreze prin excursii facultative atât Iordania cât și Israelul. Cel mai vizitat obiectiv din apropierea orașului Taba este fortăreața de pe insula Faraonului. Cu priveliștea unică către cele trei țări: Israel, Iordania și Arabia Saudită, Taba este o destinație recomandată pentru toate categoriile de vârstă.


Nuweiba

Nuweiba

O statiune mult mai mica, linistita, cu plaje largi si nisip fin. Un loc ideal de relaxare pentru cei care isi doresc sa scape de stress. S-a presupus că acest oraş marchează locaţia de trecere a Mării Roşii în timpurile biblice. Nuweiba este prescurtarea de la Nuwayba'al Muzayyinah în limba arabă, ceea ce înseamnă apele deschise lui Moise. Din punct de vedere istoric, zona a fost locuită de două triburi diferite de beduini: Tarabin la nord, şi Maizena, la aproximativ 8 km (5 mile) la sud. De la Războiul de Şase Zile de când Israelul a capturat zona, orasul Nuweiba a răsărit la numai 1,5 km (1 mile) de la sud de Tarabeen, sub numele israelian, Neviot.