Statiuni si orase in regiunea Insula Corfu

Insula Corfu face parte din Insulele Ioniene si este asezata in nordul grupului, la intrarea Marii Adriatice, spre Albania. Fara nici o indoiala, se poate spune despre Corfu ca este o insula a carei identitate multiculturala isi are radacinile intr-un trecut mitic ce forfoteste de evenimente istorice : pozitionarea arheologica a castelelor asezate in puncte strategice, de-a lungul insulei, trimit cu gandul la un trecut zbuciumat de batalii purtate de un popor mic dar curajos, de un popor care si-a aparat identitatea de cei care vroiau sa i-o rapeasca.

Statiunile si orasele din Insula Corfu unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

Insula CorfuObiective turistice in regiunea Insula Corfu Oferte Insula Corfu

Moraitika

Moraitika

Satul tradițional este situat la 20 de km sud de orașul Corfu. Aici se găsesc atât taverne tradiționale cât și restaurante elegante.



Roda

Roda

Odată, un sat linistit de pescari, Roda a devenit o staţiune de vacanţă preferata de familii care vor sa se bucure de plaja de nisip şi de apa putin adanca. Roda este asezata pe o câmpie roditoare de la baza dealurilor plini de măslini şi înconjurata de dealuri înverzite şi văi ale Pantokratoras, cel mai înalt vârf din Corfu. Zona este binecuvantata cu o clima perfecta, cu zile lungi si fierbinti de vara racorite de briza marii. Fiind o staţiune pentru toate vârstele, străzile din Roda şi malul mării sunt mai degraba populate de familiile care se bucura de vacanta si mai putin de cei ce isi doresc o viata de noapte activa.


Corfu

Corfu

Insula Corfu face parte din Insulele Ioniene si este asezata in nordul grupului, la intrarea Marii Adriatice, spre Albania. Fara nici o indoiala, se poate spune despre Corfu ca este o insula a carei identitate multiculturala isi are radacinile intr-un trecut mitic ce forfoteste de evenimente istorice : pozitionarea arheologica a castelelor asezate in puncte strategice, de-a lungul insulei, trimit cu gandul la un trecut zbuciumat de batalii purtate de un popor mic dar curajos, de un popor care si-a aparat identitatea de cei care vroiau sa i-o rapeasca.


Paleokastritsa

Paleokastritsa

Paleokastritsa este situat la 16 mile nord-vest de capitala insulei Corfu, Kerkyra. Staţiune se intinde de-a lungul drumului de coasta care şerpuieşte de-alungul stâncilor şi golfurilor retrase. Paleokastritsa a fost mult timp considerată una dintre cele mai frumoase sate din Insula Corfu şi este un loc renumit pentru frumusetea greceasca. Paleokastritsa este în principal memorabil pentru peisajul exceptional, împreună cu plajele superbe. În timp ce stati in statiunea Paleokastritsa vă puteţi relaxa si înota pe sase plaje diferite si retrase, plaje cu nisip fin sau pietris inconjurate de stânci înalte, promontorii împădurite, plantaţii de măslini, portocali, lămâi şi chiparoşi şi dealuri luxuriante.


Acharavi

Acharavi

Acharavi se afla pe coasta nordică a insulei Corfu, in apropiere de Kassiopi si Sidari, o zona de vegetatie luxurianta la 40 km de cel mai apropiat aeroport din Corfu. Reprezinta o calatorie prin peisajele montane exceptionale, precum şi prin satele traditionale grecesti. Totul este o combinatie plăcuta de plajă, dealuri si munti. Pantokrator, cel mai înalt munte pe care-l puteţi vedea de pe întreaga insulă se gaseste la aproximativ 10 km distanţă. Acesta nu este doar o statiune, este principalul oras de pe partea de nord a insulei şi mulţi dintre localnici viziteaza Acharavi în mod regulat, deoarece aici există un oficiu poştal, bănci, medici şi toate facilităţile de care va puteti bucura intr-un într-o oraş modern.


Ipsos

Ipsos

Statiunea Ipsos este situata la numai 15 minute departare de Corfu intr-un mic golf, protejata de furia apelor, unde se gaseste si un mic port. Ipsos este una dintre cele mai vii stațiuni din Corfu, care se întinde de-a lungul unui km de plajă. Curbele naturale ale golfului Ipsos oferă o vedere pitorească de-a lungul coastei de la Corfu Town, precum şi a dealurilor verzi interioare şi munţilor Greciei continentale şi Albaniei. Vizitatorii acestei locatii sunt in principal britanicii impatimiti dupa distractie si viata de noapte. Plaja acestei statiuni este conform standardelor internationale al UE detinand astfel simbolul “Blue Flag”, cel mai inalt grad de distinctie acordat unei plaje pentru finetea nisipului si calitatea apei de imbaiere.


Gouvia

Gouvia

Gouvia situat într-o laguna naturala, la 6 kilometri nord de Corfu pe coasta de est. Gouvia este o staţiune turistică pe deplin dezvoltata, care vizează tinerii sau pe cei care isi doresc zile de relaxare pe plaja, distracţie şi nopţi de neuitat într-unul din numeroasele restaurante, baruri si cluburi de noapte. Magazinele situate pe cele două drumuri principale de-a lungul statiunii Gouvia, oferă tot ce aveţi nevoie în timpul vacantei. Gouvia portul principal din Corfu şi are o istorie maritima puternica pornind ca o baza navala veneţiana.


Dassia

Dassia

Satul pescăresc, situat la 13 km în nord de oraşul Corfu, este o staţiune cu un mod de viaţă activ şi cu o panoramă magică spre coastele Albaniei. Plaja nisipoasă aşteaptă turiştii cu diverse sporturi nautice. Este recomandat persoanelor iubitoare de distracţie, fiind un loc unde veţi găsi numeroase discoteci, taverne, baruri şi restaurante pe placul tuturor.


Kanoni

Kanoni

Peninsula Kanoni este o zonă de coastă situata la aproximativ o oră de mers catre sud din orasul Corfu, cu vedere catre Aeroportul Internaţional Corfu. Aeroportul are un trafic aerian destul de intens, prin urmare, se pot face o mulţime de fotografii interesante. Kanoni are, de asemenea, două insule mici, aproape de coasta: Vlacherna cu o mănăstire mica si alba, care este un reper iconic si la care se ajunge printr-un drum pietruit; Insula Pontikonisi la care este uşor de ajuns, fiind situata în continuare, şi are, de asemenea, o biserică cu o capela mica.


Sidari

Sidari

Doua sate de pescari din nordul insulei Corfu, unite de o plaja, s-au transformat in ultimii 30 de ani in una dintre cele mai cautate statiuni grecesti. Sidari Corfu este definita de peisajele spectaculoase, fiind marginita de stanci erodate, cu tuneluri si pesteri la fiecare pas. Cu toate ca drumul pana acolo e lung de peste 1.000 de kilometri, locul merita sa fie vizitat, daca nu pentru priveliste, atunci pentru viata de noapte. Statiunea devine un loc efervescent dupa lasarea intunericului.


Agios Ioannis Corfu

Agios Ioannis Corfu

Situata într-una din laturile cele mai frumoase şi calme a insulei Corfu, Agios Ioannis Peristeron oferă o plajă lungă de nisip unde te poti bucura de soarele fierbinte si de inotul in apele marii. De fapt, Agios Ioannis Peristeron este situat între satul tradiţional Moraitika şi staţiune turistică Benitses. Înconjurata de multa verdeaţă, acesta este un loc ideal pentru vacanţe relaxante. Cu un aer cosmopolit, staţiunea are un amestec de plaje, taverne şi cafenele. În plus, puteţi ieşi şi vizita Corfu Town cu ale sale muzee, monumente şi cetăţi.


Nissaki

Nissaki

Ape de culoarea smaraldului si verdeata cat vezi cu ochii pe colinele de la poalele Pantokratrului, cu asta se lauda Nissaki, pe coasta de nord-est a insulei. Nissaki este un alt loc de pe insula Corfu unde te poti simti ca in paradis. Mic si linistit, satul este, an de an, gazda pentru strainii care vin in familie sa se bucure de frumusetea naturala a insulei.


Pelekas

Pelekas

Pelekas este situat la 12 kilometri de capitala insulei, situat in partea de sud-vest a insulei, la o altitudine de aproximativ 270 de metri si este renumit pentru apusul de soare magnific. Pelekas este satul care ofera cate ceva pentru toată lumea. Fie că sunteţi în căutarea de plaje cu nisip şi taverne marginite de plantaţii de măslini, de sporturi de apa si viata de noapte, de mancare şi băuturi tradiţionale, de vacante scumpe sau de vacante ieftine aici veţi găsi întotdeauna o primire călduroasă. Pelekas, in ultimii 30 de ani, a fost o destinaţie favorită pentru turistii independenti care nu cauta un sejur organizat si care au revenit an dupa an in Corfu.


Agios Spyridon

Agios Spyridon

Agios Spyridon are două golfuri frumoase cu vedere spre dealurile dramatice ale Albaniei. În momentul în care ajungeti la golful din partea de jos a drumului, turcoazul mării vă șochează, acesta este cu adevărat un golf uimitor cu plajă plata compensat prin robustețea rocilor de fiecare parte a celor două plaje.


Perama Corfu

Perama Corfu

Plaja Perama se află pe coasta de est a insulei Corfu, la 9 km de orașul principal. Acesta este înconjurat de dealuri ondulate care stau ca o santinelă la orizont.


Messonghi

Messonghi

Orăşelul se situează la 22 km spre sud de capitală, într-un mediu pitoresc cu pădurice de măsline, plaja cu nisip şi pietricele, restaurante şi magazine, iar la 25 km se află lacul Korission. Loc ideal pentru odihnă, recomandat şi familiilor cu copii.


Kavos

Kavos

Statiunea Kavos din Corfu este locul ideal pentru tineri si pentru toti cei care doresc sa se bucure de o viata de noapte activa. Aceasta statiune nu este destinata personelor care doresc sa se bucure in liniste de frumusetea naturii. Kavos este situat la 47 de km sud fata de Corfu, si drumul poate fi parcurs cu masina personala sau cu unul din autobuzele ce fac acest traseu zilnic.


Kassiopi

Kassiopi

Kassiopi Corfu (perla coastei de nord-est) este cea mai mare asezare din partea de nord-est a insulei Corfu (1200 de locuitori), amplasat la poalele muntelui Pantokrator. Locul, un mic sat de pescari, vizavi de tarmul Albaniei, a devenit unul dintre cele mai vizitate de pe coasta Corfu. Kassiopi are si un mic port de unde barcile de pescari pleaca in fiecare dimineata pe mare. Statiunea este plina de viata si este potrivita in special turistilor care vor sa se distreze.


Barbati

Barbati

Frumosul sat Barbati este situat la 17 km nord de orasul Corfu, intr-un senzational golf ce s-a format in mod natural. Plaja din aceasta localitate este recunoscuta pentru frumusetea si curatenia sa.


Kontokali

Kontokali

Kontokali este un sat rezidențial relativ liniștit, cu o selecţie decentă de magazine, taverne şi baruri, pe coasta de est din Corfu, la doar 4 mile nord-vest de capitala fascinantă veneţiană, Corfu Town si de aeroport.


Agios Gordios

Agios Gordios

În partea centrală a insulei Corfu, Agios Gordios (numit şi Agios Gordi sau Ai Ghordis) se afirmă ca o plajă şi o staţiune din ce în ce mai populare, la numai 45 de minute vest de oraşul Corfu, o distanţă uşor de parcurs de renumitele autobuze verzi ce pleacă chiar şi de 7 ori pe zi – în plin sezon – din oraşul Corfu către partea de vest a insulei.


Meliteieis

Meliteieis

Cattolica este un oraș și Comune în provincia Rimini, Italia, cu 16,233 de locuitori (2007).


Agios Petros Lefkimmi

Agios Petros Lefkimmi

Agios Petros este situat in sudul Insulei Corfu si constituie alegerea perfectă pentru vacanțele linistite și de familie. De asemenea, locația vă permite să fiți aproape de Cavos și, prin urmare, la un pas de viața de noapte a zonei. Lefkimmi este un sat frumos, tradițional din Corfu. În centrul său pitoresc, numit "Potami", turistii se pot bucura de cafea sau de un pahar de ouzo, o băutură tipică grecească. Agios Petros este aproape de plajele Gardenos, Marathias și Issos formate din nisip fin.


Gastouri

Gastouri

Satul Gastouri mai este cunoscut sub denumirea de Aсhillеiο, deoarece faimosul Palat Асhillеiоn se afla la doar 500 metri inaine de intrarea in sat.


Liapades

Liapades

Liapades este un sat traditional grecesc cocotat pe colinele verzi si inalte din regiunea Paleokastritsa, una dintre cele mai frumoase din Corfu. Liapades a pastrat elemente de arhitectura ioniana si surprinde prin inedit, este amplasat deasupra golfului cu acelasi nume, la capatul vaii Ropa si are 15 plaje mici, salbatice si ascunse.


Ermones

Ermones

Ermones este o mică stațiune turistică de coastă, într-un mediu de un verde luxuriant. Este situată la o distanţă de 18 kilometri vest de orașul Corfu şi are mai puţin de 50 de rezidenţi permanenţi. În stațiune găsim o mare parte din obiectivele turistice din zonă, în completare cu verdele fascinant care acoperă pantele deasupra mării şi ajungând până la micile golfuri.


Glyfada Corfu

Glyfada Corfu

Dacă sunteţi în căutarea unui uimitoare plaje de nisip - probabil cea mai frumoasa de pe insula - atunci Glyfada ar trebui să fie pe lista ta. Există mai multe baruri şi taverne în jurul plajei, precum şi hoteluri şi câteva apartamente.


Alykes Corfu

Alykes Corfu

Stațiunea are o plajă complet organizată, la o distanţă scurtă de orașul Corfu ,cu apa caldă si de mică adâncime, un parc public frumos conservat pentru relaxare, cu jocuri şi un magazin minunat cu gusturi cofriote. Este locul ideal pentru copii.


Kommeno Corfu

Kommeno Corfu

Kommeno este situat în partea de nord a golfului Gouvia și se află la 10 kilometri distanță de orașul Corfu. Este o stațiune turistică la nivel înalt, cu vile frumoase într-un mediu verde. La marginea statiunii se afla capela Ipapandi, ideală pentru nunți și botezuri.


Kalami

Kalami

Kalami Corfu este considerat a fi una din cele mai liniștite si frumase locuri din Corfu. Este un golf în formă de potcoavă, cu o rara frumusete de unicitatea greceasca naturala. Peisajul verde in forma de amfiteatru însoțit de Marea Ionică și satele deluroase din jurul Kalami Corfu sunt o combinație perfectă pentru un mediu idilic si relaxant.


Boukari

Boukari

Boukari este un mic sat de pe coasta de est în apropiere Lefkimmi. Satul este unul pescaresc cu adevărat tradițional și este destul de calm. Există un mic port cu barci de pescuit și aproape de mare, puteți găsi o tavernă de pește frumoasă. Boukari are o mică plajă liniștită. Toată lumea care este în căutarea unei zile de relaxare se vor bucura.



Pirgi

Pirgi

Pirgi Corfu este un sat pescaresc mic pe coasta de nord-est a insulei Corfu, în imediata apropiere a Ipsos Corfu. Aceasta mica asezare, care numara doar 80 de rezidenți permanenți s-a dezvoltat într-o stațiune ocupata în ultimele decenii, în mare parte datorită popularității statiunii vecine, Ipsos. Nu ratați ocazia de a vizita acest mic orasel, de a merge pe jos pe străzile sale înguste și de a descoperi farmecul unic!


Karousades

Karousades

În partea de nord-vest a insulei Corfu, la 40 km de oraș ne întâlnim satul Karousades. Este un sat grafic pe drumul spre Roda care se distinge pentru arhitectura sa traditionala. Acesta este construit într-o locație frumoasă. Este demn de vizitat și de mers pe jos prin satul Karousades. Acesta are 1300 de locuitori si a fost înfiintat în anul 20 î.Hr. . În timpul perioadei bizantine, Karousades a fost un post de comandă cu o economie bine dezvoltată. Astăzi este un sat popular cu baruri, restaurante, magazine, supermarket-uri, școli și stație Polis. Sunt doar 5 minute cu mașina pana la litoralul din Sidari.


Agios Georgios Argyradon

Agios Georgios Argyradon

Plaja Agios Georgios a Argyradon este o plajă largă de nisip cu ape ce se adancesc treptat. Aceasta a fost distinsa cu steagul albastru pentru calitatea excelentă a apei și este una dintre cele mai populare plaje din Corfu. Plaja Agios Georgios Argyradon are șezlonguri și umbrele de soare, o bună selecție de taverne și cafenele și o mulțime de camere de inchiriat, apartamente și hotelurile situate în apropiere.


Argirades

Argirades

Argirades este un mare sat pe calea spre Lefkimi, și este situat la o distanţă de 32 kilometri de orașul Corfu, la sud-est, într-o zonă de o frumusețe uluitoare, de un verde fermecător. El cuprinde in jur de 2000 de rezidenţi permanenţi.


Peroulades

Peroulades

Peroulades este un mic sat vechi, în partea de nord-vest a insulei Corfu. Este renumita pentru plaja sa numita Sunset Beach sau Longas (Logas) Beach.


Agios Stefanos Corfu

Agios Stefanos Corfu

Agios Stefanos este situat pe partea de nord-vest a insulei Corfu, la 45 km de capitala. Este o suburbie a oraşului Attica, Grecia, cam la 23 km nord de Atena iar popularitatea crescândă a acestui loc adună din ce în ce mai mulţi turişti în fiecare an. Un sat mic de pescuit Agios Stefanos este umplut cu caracter autentic grecesc înconjurat de un fundal accidentat de dealuri ce asteapta a fi explorate.


Marathias

Marathias

Marathias este o frumoasa statiune de coastă in partea de sud-vest a insulei Corfu. Plaja este foarte recomandata de către localnici pentru apele sale cristaline si nisipul auriu.




Kato Korakiana

Kato Korakiana

Kato Korakiana sau satul Katomeri (adică locul de jos) este situat pe coasta de Nord-Est la aproximativ 13 km de Corfu Town și la aprox. 15 minute de mers cu masina. Acesta este situat pe drumul principal și la mica distanta de mare, în apropiere de stațiunile Dassia, Ipsos și Kommeno, stabilit în umbra Muntelui Pantokrator. Există două sate in zona cu acelasi nume, Kato Korakiana fiind satul situat mai jos și Ano Korakiana fiind satul situat mai sus, la poalele Muntelui Pantokrator.


Anemomilos

Anemomilos

Aceasta este o plajă foarte mica, chiar lângă drum, separate doar de trotuar și este utilizata de către localnicii care doresc o baie rapida în dimineața înainte de a merge la locul de muncă sau de vizitatoria care au nevoie de ceva racoritor.


Garitsa Bay

Garitsa Bay

Unul dintre reperele predominante ale orașului, golful Garitsa nu are o plaja, dar este un punct de întâlnire unde localnicii merg tot timpul anului în timp ce în lunile de vară devine punctul de adunare pentru unele dintre cele mai exclusiviste iahturi din lume.


Petriti

Petriti

Fermecătorul sat Petriti este idilic situat pe coasta de est a insulei Corfu. Aproape de Petriti sunt satele Lefkimi și Boukari, ambele foarte prietenoase turistic. În cele mai vechi timpuri acest sat a fost popular numit Egrypos. Cuvântul Egrypos este derivat din cuvântul grecesc Evrous care înseamnă literalmente un râu bun. Astăzi, satul Petriti este slab populat, cu doar 700 de locuitori permanenți, cei mai multi dintre ei fiind angajati în activități de pescuit.


Velonades

Velonades

Velonades este un sat din nord-vestul insulei Corfu, la 31 km de orașul Corfu. Acesta este situat într-un cadru înverzit, în apropiere de mai multe plaje minunate, printre care Peroulades, Saint George și Sidari.



Tsaki

Tsaki

Oaspeţii care stau în Tsaki se pot bucura de linişte, pace şi soare. Nu e o staţiune de sine stătătoare, cu facilităţi limitate, însă Tsaki este bine plasată pentru a vă bucura de stațiunea Benitses, aflată la 2,5 km distanţă. Benitses are o plajă mică cu nisip, taverne şi unele restaurante internaţionale.Tsaki este o plajă nisipoasă gri situată în Benitses. Această plajă liniştită atrage mulţi vizitatori în timpul weekend-ului. Plaja Tsaki este curată şi sigură, oferind un mediu bun pentru o excursie de familie. Aici, copii şi adulţii deopotrivă pot merge la înot şi se pot răsfăța practicând diferite sporturi nautice. Nu departe de Tsaki, veţi găsi plaja cu steagul albastru din Benitses, care oferă vederi minunate spre mare şi munte. Majoritatea turiştilor vizitează Villa Roman din Benitses unde pot admira ruinele romane şi unde se pot bucura de băi termale. Multe hoteluri din Tsaki pot fi găsite în jurul zonei de plajă. Puteţi găsi cu uşurinţă câteva hoteluri Tsaki ieftine acolo, care oferă cazare confortabilă. Majoritatea lor furnizează, de asemenea servicii de călătorie spre diverse locuri de interes.



Vatos

Vatos

Vatos este un sat mic și liniștit, în centrul insulei Corfu, la aproximativ 12 km de orașul principal. Deși Vatos este situat la o altitudine mare, acesta este, de asemenea, la numai câteva minute de celebrele plaje din Corfu, cum ar fi Ermones, Pelekas, Glyfada și Myrtiotissa.