Statiuni si orase in regiunea Insula Djerba

Djerba, insula ce se afla amplasata la tarmul sudic al Mediteranei la 125 Km de coasta, cu o suprafata de 514 Km2, se afla intr-un mic lacas ,,Syrte'' (Golful Gabes). Are forma curbata trasand linia golfului din care face parte.

Statiunile si orasele din Insula Djerba unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

Insula DjerbaObiective turistice in regiunea Insula Djerba Oferte Insula Djerba

Djerba

Djerba

Djerba, insula ce se afla amplasata la tarmul sudic al Mediteranei la 125 Km de coasta, cu o suprafata de 514 Km2, se afla intr-un mic lacas ,,Syrte'' (Golful Gabes). Are forma curbata trasand linia golfului din care face parte. Cu cele doua peninsule Jorf si Zarzis, Djerba asigura separarea Golfuletului Bougrara unde comunicarea cu largul se face prin canalul Adjim si stramtoarea Kantra, intre punctul sudic al localitatii Ras Terbella si cel al Ras el Khsim. Situandu-se aproape de continent, Djerba a fost legata in antichitate de peninsula Zarzis prin intermediul unei sosele romane, insa astazi legatura se face printr-o sosea moderna lunga de 6 Km.


Houmt Souk

Houmt Souk

Houmt Souk, capitala Djerbei, numara peste 40000 de locuitori, este un oras cochet si variat, avand un souk colorat cu mici standuri legate intre ele prin arcade, acest oras linistit atragand numerosi vizitatori prin stilul sau simplu si autentic. ici putem gasi orice, de la bijuterii (executate cu maiestrie de catre artistii evrei), haine si suveniruri, pana la buretii de mare pescuiti de localnici.