Statiuni si orase in regiunea Insula Ikaria

Ikaria este una dintre cele mai mari insule din Marea Egee de est. Este împărţită în trei zone, Agios Kirikos, Eudelos, iar zona a treia este muntoasă şi se numeşte Rahes. Insula este caracterizată prin contrastul de peisaje, cu dealuri verzi şi stânci. Insula Ikaria este predominant muntoasă, cel mai înalt vârf este de 1040m. Aceasta este caracterizată prin climă blândă şi vegetaţie luxuriantă şi fără specii rare.
Cele mai multe stațiuni sunt situate în apropierea mării, doar câteva sunt situate în regiuni muntoase. Ceea ce face această insulă cunoscută este producţia de vin roşu puternic.

Statiunile si orasele din Insula Ikaria unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

Insula IkariaObiective turistice in regiunea Insula Ikaria Oferte Insula Ikaria

Ikaria

Ikaria

Ikaria este una dintre cele mai mari insule din Marea Egee de est. Este împărţită în trei zone, Agios Kirikos, Eudelos, iar zona a treia este muntoasă şi se numeşte Rahes. Insula este caracterizată prin contrastul de peisaje, cu dealuri verzi şi stânci. Insula Ikaria este predominant muntoasă, cel mai înalt vârf este de 1040m. Aceasta este caracterizată prin climă blândă şi vegetaţie luxuriantă şi fără specii rare. Cele mai multe stațiuni sunt situate în apropierea mării, doar câteva sunt situate în regiuni muntoase. Ceea ce face această insulă cunoscută este producţia de vin roşu puternic.


Aghios Kyrikos

Aghios Kyrikos

Agios Kirikos este capitala insulei Ikaria, precum și portul principal. Numara 1800 de locuitori dintre care majoritatea sunt implicate în pescuit și turism. Satul se află în partea de sud-est a insulei și este considerat ca fiind unul dintre cele mai pitoresti asezari din Marea Egee. Agios Kyrikos a fost fondat în urmă cu 300 ani de marinari și a fost construit în formă de amfiteatru pe golful portului. Este un sat minunat plin de case neoclasice cu două și trei etaje, cu balcoane cu flori si acoperisuri de ardezie, străzi înguste pitoresti, trepte de piatra si o piata centrala căptușita cu magazine mici și cafenele. Agios Kirikos este poarta de acces principala a insulei, ce leaga pe uscat, maritim și aeriean cu alte insule ale Greciei. Cele mai multe dintre serviciile publice de pe insula pot fi găsite aici, precum si cea mai mare a vieții de noapte, cu diverse baruri, taverne și cluburi. Câteva hoteluri si multe camere de inchiriat sunt disponibile la Agios Kirikos.


Armenistis

Armenistis

Armenistis este o mică localitate la malul mării, în partea de nord a Ikariei, la vest de Evdilos și imediat dupa Gialiskari. El face parte din prefectura Raches și are aproximativ 70 de locuitori permanenți, un număr care crește în mod substanțial în timpul verii. Pe plan local, Armenistis este un mic sat de pescuit cu un port pitoresc, biserica dedicata lui Agios Nikolaos, sfântul patron al marinarilor, precum și câteva case locuite pe tot parcursul anului. În ultimii ani, a devenit un centru turistic important pentru insula păstrând în continuare o atmosferă relaxată și tradițională.


Fourni Korseon

Fourni Korseon

Fournoi Korseon, mai frecvent, pur și simplu Fournoi, este un complex sau arhipelag de insule mici din Grecia care se află între Ikaria, Samos și Patmos în unitatea regională Ikaria, regiunea marii Egee de Nord. Cele mai mari două insule ale complexului, insula principală Fournoi 31 km2 și insula Thymaina 10 km2, sunt locuite, așa cum este Agios Minas Island 2.3 km2 spre est. Pe insula principală Fournoi (oraș) este cea mai mare asezare și apoi Chrysomilia în partea de nord a doua ca marime (și al treilea cel mai mare ansamblu, după Thymaina). Fournoi (oraș) propriu-zis este portul principal, cu feriboturile ce opresc si pe Thymaina.