Statiuni si orase in regiunea Insula Kefalonia

Skala Potamia este o statiune estivala foarte populara amplasata la aproape 15 kilometri de Thassos Town şi aproximativ 32 de kilometri de Skala Prinos.

Statiunile si orasele din Insula Kefalonia unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

Insula KefaloniaObiective turistice in regiunea Insula Kefalonia Oferte Insula Kefalonia

Lixouri

Lixouri

Lixouri este al doilea cel mai mare sat din Kefalonia, situat la 30 km vest de Argostoli. Astăzi, se bazeaza pe 3000 de locuitori, dintre care majoritatea sunt angajati în agricultură și turism. Orașul se află în jurul golfului albastru Argostoli cu vedere la capitala. Feriboturi regulate conecteaza cele două destinații. Frumosul oraș Lixouri a fost construit pe locul orașului antic Pali, unul dintre cele patru orașe principale din Kefalonia în antichitate. Datorită cutremurul din 1953 orașul a fost distrus și doar cateva vile au supraviețuit și pot fi văzute astăzi.


Kefalonia

Kefalonia

Kefalonia este insula contrastelor, a dealurilor verzi, a peisajelor dramatice, a plajelor cu nisip auriu si a traditiilor ramase intacte. Kefalonia este cea mai mare insula greceasca din Marea Ionica si dispune de cel mai inalt munte din arhipelagul Ionic: Muntele Enos care ajunge la o inalțime de 1627 metri. In timpul unei zile insorite, de pe Muntele Enos ai privelisti uimitoare asupra insulei vecine Zakynthos si asupra insulei Ithaca. Kefalonia este o atractie turistica de top, cei mai multi vizitatori optând pentru statiuni renumite precum Lassi, Poros, Skala, Sami, Lourdata, Katelios, Assos, Argostoli, Lixouri și Fiscardo.


Skala Kefalonia

Skala Kefalonia

Un sat grecesc care a devenit stațiune. Atracție sa principală este întinderea mare de pietris fin și nisip, ce intra ușor în mare, cu golfuri izolate in zona înconjurătoare. Există o stradă mică la 100 de metri de plajă, cu magazine și taverne și străzi ramificate. De-a lungul coastei, Potamaki Beach este un paradis pentru broastele testoase Caretta rare, iar acesta a fost declarata o zonă de conservare. Sunt organizate pe timp de noapte "ceasuri de broasca testoasa", pentru cei care doresc să respecte creaturile fără a amenința supraviețuirea lor. Site-uri istorice includ ruinele cladirilor romane cu mozaicuri minunate. La un kilometru de oras arheologii au descoperit un Templu a lui Apollo din secolul al 7-lea î.Hr., iar părțile lui pot fi văzute în muzeul Argostoli.


Argostoli

Argostoli

Argostoli este capitala Kefaloniei și portul insulei principal de lucru cu un port natural. Acesta se află pe coasta de est a unei peninsule, înconjurat de munți împăduriți și este o bază ideală pentru a explora insula. Șederea în Argostoli vă poate da sentimentul de a trăi în oraș, mai degrabă decât a fi un turist.


Poros Kefalonia

Poros Kefalonia

Poros este luxuriant și verde și unul dintre cele trei porturi ale insulei, cu curse zilnice spre Kylini și Grecia continentală. Acesta are un centru atractiv și compact, cu magazine, baruri și taverne. După cutremurul din 1953 care a distrus casele câtorva pescari, a fost reconstruit la poalele munților Pahni și ATROS. Marea, cu apele sale clare și transparente oferă o priveliște spectaculoasă, cu o varietate de culori. Zona este recunoscuta ca un loc de pescuit, în timp ce peșterile sale sunt un adăpost pentru focile Monachus Monachus și broastele testoase Caretta- Caretta.


Agia Pelagia Kefalonia

Agia Pelagia Kefalonia

Aproape de satul Svoronata Aghia Pelagia este un mic golf cu ​​port de pescari locali. Acesta este accesibil de pe drumul de vizavi de hotel Irinna în Svoronata. Lucrări recente au avut loc pentru a extinde utilizarea sa ca un port de agrement.


Katelios

Katelios

Katelios, pe coasta de sud-vest a Kefaloniei, a fost puțin mai mult decât un cătun până în urmă cu aproximativ douăzeci de ani, când turiștii au descoperit frumusețea și liniștea oferite de plaja de nisip și terenul agricol plat din câmpia din spatele coastei.


Lassi

Lassi

Datorită plajelor sale minunate de nisip și apropierea de aeroport și oraș, Lassi este atat de popular. Acesta se află la doar trei kilometri la sud de Argostoli, capitala insulei, dar are o multime de restaurante, cafenele si magazine proprii. Deși este o zonă de statiune in curs de dezvoltare, Lassi rămâne în principal, deosebit de popular pentru familii. Lassi are două plaje superbe, care devin ocupate în sezon, dar acest lucru asigura că au facilități bune, inclusiv sporturi nautice, sezlonguri si un bar pe plajă sau două. Seara multi se indreapta spre Argostoli, fie pe jos sau cu taxiul. Zona Lassi este cel mai bun loc din care să se realizeze o explorare detaliată a insulei. Toate excursiile incep de aici cu un șir de plaje de nisip de-a lungul coastei de sud pașnice a Kefaloniei la numai 20 minute de mers cu mașina.


Lakithra

Lakithra

Lakithra este unul dintr-o rețea de sate mici înșirate de-a lungul unui deal îmbrăcat în măslini și lămâi, cu vedere la coasta de vest. Nu este doar un sat turistic, deși există o serie de hoteluri mici și câteva vile, ci este si casa multor alte activitati și astfel, este un sat prosper. E doar la zece minute de Argostoli, deci puteti merge intr-o seară în capitala insulei, sa va plimbati de-a lungul malul mării, la cumpărături sau sa va bucurati de o masă la una din numeroasele taverne aliniate pe străzi largi.


Pesada

Pesada

Pessada este situata la 12 km est de Argostoli, capitala Kefaloniei și oferă o vedere splendidă asupra golfului natural si barcilor de pescuit mici, care acosteaza acolo. Facilități turistice nu sunt disponibile, dar este suficient spațiu pentru parcare. O carare te va duce direct la plajă. Locul este ideal pentru relaxare și momente liniștite. Acest mic golf minunat nedezvoltat este format din nisip moale, ape cristaline și roci punctate în jurul golfului. Golful este de multe ori foarte ocupat. În apropiere, biserica Estravromenos se află pe partea de sus a satului.


Lourdata

Lourdata

Lourdata este satul în centrul zonei cunoscută sub numele de Lourdas pe insula grecească Kefalonia. În centrul satului Lourdata este o piața cu un arbore enorm de cel puțin 250 de ani. Aici este magazinul din sat. În apropiere sunt două restaurante și cateva baruri. La magazin, pe langa cumpăraturile de zi cu zi esentiale, vă puteți bucura de o cafea, o bere sau o băutură răcoritoare în atmosfera unei cafenele tradiționale. Cele mai multe dintre apartamente și studiourile sunt disponibile aproape de centrul satului.


Ammes

Ammes

Ammes este o plajă frumoasă de nisip situata la 10 km sud-vest de Argostoli, capitala Kefaloniei și destul de aproape de satul Svoronata. Plaja oferă câteva facilități turistice, cum ar fi sezlonguri si umbrele și la mica distanță o multime de cafenele și taverne frumoase. Se compune din apele curate frumoase, cu nisip moale și formațiuni de rocă, care se ridica din mare.Verdeața luxuriantă feerica îmbunătățește atmosfera frumoasă și oferă vacanțe relaxante și revigorante pentru toți vizitatorii. Mediul este destul de prietenos și sigur, ideal pentru familii. În ciuda apropierii sale de aeroport, plaja rămâne de cele mai multe ori liniștita și foarte plăcuta. Pentru cei interesați, in satul Svoronata există multe unitati de cazare pentru toate gusturile.


Sami

Sami

Sami este al doilea cel mai aglomerat port de pe Kefalonia ce deserveste feriboturi spre Corfu, Ithaki, Patras și Italia. Sami este un oraș de lucru foarte fermecător, cu un mal al mării lung, aliniat cu restaurante umbrite și taverne care servesc pește prins la nivel local in acea zi.


Agia Efimia

Agia Efimia

Agia Efimia (Aghia Efimia) este un sat pitoresc de pescuit mic situat pe coasta de est din Insula Kefalonia. Acesta este înconjurat de munți la nord, vest și sud, care formează Valea Pyllaros. Agia Efimia este situată foarte central, pe insula Kefalonia, ceea ce îl face ideal ca o bază pentru a explora restul insulei Kefalonia. Satul are o duzină de taverne mici și cafenele toate de o calitate excelenta. Fiecare taverna din Agia Efimia are propriul fel de mâncare special și veți găsi toti proprietarii foarte prietenosi. Agia Efimia are un golf natural și plajă și golful a castigat numeroase premii pentru marea sa curată. Snorkeling în golful Agia Efimia este, prin urmare, de asemenea, recomandat.


Svoronata

Svoronata

Svoronata este situată în sud-vestul insulei Kefallinia, la aproximativ 4 mile sud de Argostoli, și 2 mile sud de Lassi. Deși Svoronata este la doar câteva minute de la aeroport zona este liniștită și scenic foarte frumoasă cu o mulțime de plantații de măslini și câmpuri pline de flori salbatice.


Karavomylos

Karavomylos

Karavomilos este un sat pitoresc de pescari în partea de vest a localitatii Sami și la 1 km de port. Satul este un pol de atracție pentru vizitatori, pentru ca foarte aproape de el, sunt unele dintre cele mai faimoase obiective turistice naturale din Kefalonia: peștera Drogarates și lacul Melissani.


Fiskardo

Fiskardo

Fiscardo este un sat pitoresc și frumos port grecesc la extremitatea nordică din Kefalonia, cea mai mare dintre cele șapte insule Ionice. Din cele 365 de sate de pe această insulă mare și diversa, Fiscardo este unic prin faptul ca a fost lasat practic intact în timpul marelui cutremur din 1953, care a distrus cele mai multe dintre clădirile istorice de pe Kefalonia.


Leivathos

Leivathos

Leivatho (Λειβαθώ) este un fost municipiu de pe insula Kefalonia, Insulele Ionice, Grecia. Deoarece 2011 reforma administrației publice locale face parte din municipiul Kefalonia din care este o unitate municipală. Acesta se află la sud de Argostoli, pe coasta centrală de sud a insulei, si are o suprafata de teren de 62.626 km² și o populație de 5745 (2011 recensământ). Cele mai mari orașe sale sunt Peratata (751), Svoronáta (pop. 710), Vlacháta (699), și Lakithra (613).


Karavados

Karavados

Un sat tipic mic, somnoros, grecesc ce măsoara jumatate de mila lungime si un sfert de mila latime, cu străzi mici, înguste ce se intind pe ambele parti ale strazii principale. Acesta are o biserică pitoreasca, clădirile moderne, grădini pline de culoare, cateva taverne mici și un mic minimarket / bar unde localii se aduna la o cafea.


Spartia

Spartia

Satul Spartia este situat la 12 km sud-est de Argostoli, capitala Kefaloniei. Este un sat tradițional de pescuit cu o frumusețe naturală abundentă, care atrage mulți vizitatori. Plaja din Spartia se află lângă debarcaderul de pescuit delimitată de o stâncă de calcar abruptă cunoscută sub numele de Hatzoklis. Faleza dă răgaz la plaja la soare dupa-amiaza, precum și vânturile puternice. Dacă vă place să vă plimbați în jurul plajă veți găsi enclave stâncoase interesante și piscine în aflorimentele din apropiere. Apa este albastru de cristal și caldă. Există, de asemenea, o serie de taverne în partea din spate a plajei.


Trapezaki

Trapezaki

Trapezaki este o plajă frumoasă situata la 15 km sud-est de Argostoli, principalul oraș din Kefalonia și la 2 km de satul Lourdata. Plaja este total virgină, oferind un peisaj feeric care captivează toți vizitatorii. Anumite facilități, cum ar fi mini-market și o tavernă se găsesc în apropiere. Trapezaki ofera locuri atat pentru relaxare cat și o atmosferă mai zgomotoasă. Plaja de nisip lungă oferă o selecție bună pentru vacanța de familie liniștită. Sporturi de apă sunt de asemenea disponibile pentru toate vârstele. Cel mai apropiat sat este Moussata, care este la câteva minute de mers cu mașina. Zona rural este excelenta pentru plimbări și de a găsi carari locale.



Vlahata

Vlahata

Vlachata este un sat și o comunitate în partea de est a unității municipale de Leivathos în apropiere de coasta de sud a insulei Kefalonia, Grecia. Pentru a evita confuzia cu un alt Vlachata aproape de Sami, este, de asemenea, cunoscută sub numele Vlachata Eikosimias. Comunitatea este formata din satele Vlachata și Simotata, care este la 2 km est de Vlachata. Vlachata este situat pe un versant de munte sus pe coasta Mării Ionice, la circa 200 m altitudine. Muntele Ainos, cel mai înalt punct din Kefalonia, este la 4 km spre nord-est. Vlachata este la 1 km nord-vest de Lourdata, la 2 km sud-est de Mousata, la 13 km sud-vest de Poros și 13 km sud-est de Argostoli. Drumul de la Argostoli la Poros trece prin Vlachata.





Xi Beach

Xi Beach

Plaja Xi este cu siguranta una dintre cele mai faimoase plaje din Kefalonia, caracterizata de dealurile sale albe stâncoase care înconjoară plaja si nisipul maro-roșcat. Este un drum lung de la Argostoli aproximativ 40 km și 10 km de Lixouri. Plaja a luat numele de la golful care are forma de X. Plaja este destul de bine organizata, cu umbrele de paie și șezlonguri. Chiar pe plaja este un bar frumos, care servește băuturi și gustări reci și un centru de sporturi nautice pentru persoanele cele mai aventuroase. Apele de mică adâncime și valurile blânde creeaza un mediu ideal pentru copii. În jurul zonei se găsesc multe taverne, camere de inchiriat si mici magazine. Un număr de hoteluri sunt de asemenea disponibile pentru sejurul dumneavoastră. Plaja este ușor de accesat cu mașina sau cu autobuzele publice din Lixouri și Argostoli.




Minies

Minies

Plaja Minies este format din trei plaje de nisip, cu câteva pietricele, ce se gaseste la 7 km sud de Argostoli, capitala Kefaloniei. Prima plajă este acoperită cu nisip gri și există o cantina care este singurul lucru disponibil aici pentru oaspeți. A doua plaja este mai mult preferata de pescari fără facilitatile turistice, iar a treia este mult mai liniștită. Chiar vizavi este insulita mica Vardiani.