Statiuni si orase in regiunea Insula Lefkada

Lefkada este a patra insula mare din Marea Ionică şi este foarte aproape de continent, atât de aproape încât se presupune că insula a fost lipita de continent în trecut. Capitala sa este Lefkada Town. În ciuda faptului că Canalul Drepanos separă insula de continent, există un drum pietruit lung şi un pod plutitor catre aceasta. Prin urmare, Lefkada este singura insulă care poate fi accesata cu maşina. Lefkada are un climat tipic mediteranean, umed cu veri calde si ierni reci.

Statiunile si orasele din Insula Lefkada unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

Insula LefkadaObiective turistice in regiunea Insula Lefkada Oferte Insula Lefkada

Vassiliki

Vassiliki

Vassiliki este un sat pitoresc de pescuit situat 40 km sud-vest de orașul Lefkada. Acesta se află în jurul frumosului golf, cu o plaja lunga cu pietricele renumita pentru condițiile sale perfecte de windsurfing și navigație. Facilități pentru sporturi nautice și cluburi de windsurfing sunt disponibile pe plajă. În zona înconjurătoare se va găsi o gamă largă de unitati de cazare, camping, taverne, magazine, cafenele și baruri moderne. Plaja are, de asemenea, unele hoteluri care oferă facilități pentru windsurfing și materialele necesare.


Nikiana

Nikiana

Satul Nikiana este situat la aproximativ 10 km sud de orasul Lefkafa, pe coasta de est a insulei. Există o selectie de hoteluri si studiouri de închiriat. Dispune de un mic port și este locatia este foarte buna, dacă aveți de gând sa explorati insula. Plaja este de nisip amestecat cu pietricele. Există câteva cafenele, taverne și supermarket-uri.


Agios Nikitas

Agios Nikitas

Agios Nikitas este un mic sat de pescuit situat la 13 km sud-vest de orașul Lefkada și foarte aproape de plaja Kathisma. Plaja pitoreasca care se află față în față cu așezarea constă din ape limpezi de cristal strălucitor și nisip . Este într-adevăr mică, dar la fel de frumoasa ca alte plaje de pe insula, deoarece combină în mod unic o baie răcoritoare și o masă delicioasă într-unul dintre cele mai bune taverne de pește din apropiere. Este destul de populara printre turisti pentru bunelei facilități si atmosfera relaxantă.


Nidri

Nidri

Nidri este cea mai populară stațiune turistică în Lefkada situata la o distanță de 17 km sud de orașul principal. Astăzi, satul are o populație de 800 de locuitori, dintre care majoritatea sunt angajați în turism și pescuit. Așezarea minunată care se află în jurul golfului natural are cea mai buna infrastructura turistică, inclusiv o serie de facilități moderne, cum ar fi taverne, restaurante și diverse locuri de cazare pentru a alege. Înconjurat de o vastă zonă verde, cu copaci și vegetație luxuriantă, Nidri este o alegere excelentă pentru vacanțe distractive, mai ales pentru familii. Strada principală din spatele golfului este plina de cafenele, baruri și magazine turistice.


Ligia Lefkada

Ligia Lefkada

Satul minunat de coastă din Ligia se află la numai 6 km sud-vest de orașul Lefkada. În fața satului fermecător care are 750 de locuitori, este drumul principal care duce la Nydri. Ligia este populara cu amatorii de pescuit și este o destinație mult preferată pentru familii. Grădini frumoase, case cu flori roz si mov împodobesc această mică așezare și creeaza o atmosferă unică, care atrage mulți vizitatori. Plaja principală este destul de fermecătoare, cu ape cristaline calme și o zonă frumoasă pentru copii să se joace în nisipul moale. Port de pescuit pitoresc este umplut cu multe bărci și în apropiere veți găsi o selecție de taverne care servesc cele mai bune preparate din fructe de mare. Satul este frumos pentru un sejur scurt sau o excursie de o zi din centrul insulei.


Agios Ioannis Lefkada

Agios Ioannis Lefkada

Plaja Agios Ioannis este cea mai apropiată plajă de Lefkada Town separate de doar cativa kilometri. Plaja lunga se intinde pe mai multi metri și este înconjurata de nisip auriu și ape albastre verzi. Zona are un peisaj exotic, care atrage mii de vizitatori. Este bine organizata, cu sezlonguri si umbrele cu vedere la marea minunata. Agios Ioannis este casa la unele mori de vânt vechi, care creează o atmosferă fermecătoare. Plaja de aici este, de obicei vantosa astfel, este destinația ideală pentru windsurfing după Vassiliki. Acesata atrage multi windsurfers calificați. Cateva cafenele și centre de sporturi nautice sunt pe plaja din Agios Ioannis. În partea stângă a plajei, veți găsi Biserica Agios Ioannis Antzousis. O biserică vopsita în alb, cu pictograme minuscule interesante.


Lefkada

Lefkada

Lefkada este a patra insula mare din Marea Ionică şi este foarte aproape de continent, atât de aproape încât se presupune că insula a fost lipita de continent în trecut. Capitala sa este Lefkada Town. În ciuda faptului că Canalul Drepanos separă insula de continent, există un drum pietruit lung şi un pod plutitor catre aceasta. Prin urmare, Lefkada este singura insulă care poate fi accesata cu maşina. Lefkada are un climat tipic mediteranean, umed cu veri calde si ierni reci.


Perigiali

Perigiali

Micul sat Perigiali se afla la aproximativ 16 de kilometri departare de capitala Lefkada, Lefkada Town . În apropiere de sat se află celebra Biserica Roșie, care a fost construita în 1478 și transformata într-o ascunzătoare pentru arme la Revoluția din 1821. Zona înconjurătoare Perigiali este plină de golfuri idilice și plaje cu ape cristaline.


Kathisma

Kathisma

Kathisma este fără îndoială una dintre cele mai frumoase plaje din Lefkada situata la 15 km sud-est de principalul oras, aproape de satul Agios Nikitas. Una dintre cele mai lungi plaje din Lefkada, cu nisip alb si fin și apele spumante de culoare turcoaz uimitor. Plaja este înconjurată de un fundal de munte idilic care oferă un sentiment de izolare totală, în ciuda activității turistice majore. Aceasta este o destinație mult mai preferată in randul multimilor de tineri. Aici vă puteți bucura de o baie răcoritoare și plajă relaxantă. Kathisma este, de asemenea, o destinație ideală pentru multe sporturi de apă, și mai ales parapanta. O mulțime de șezlonguri și umbrele acopera zona frumoasa și diverse unitati de cazare se găsesc în apropiere.


Poros Lefkada

Poros Lefkada

Poros este un sat frumos tradițional situat la 25 km sud de orașul Lefkada. Așezarea se află pe pantele înverzite ale unui deal care coboara în marea albastra. Acesta este construit în formă de amfiteatru și are o populație de aproximativ 300 de locuitori. Satul este format din elegante case cu două etaje, cu acoperisuri de tigla printre aleile înguste. Poros este mic, dar afișează o pereche de biserici remarcabile, cum ar fi biserica din Analipsi care găzduiește unele fresce fine și icoane din secolul al 17-lea si biserica Maicii Domnului. Presa veche de măsline și rămășițele unui castel din secolul al patrulea, de asemenea, o parte interesantă a obiectivelor turistice din satul Poros. Poros primește mulți vizitatori în timpul verii, fie pentru o ședere de scurtă durată sau o vacanță pe termen lung. La doar 4 km de sat este golful magnific Mikros Gialos, o mică așezare pitorească unde barci de pescuit acosteaza. Aproape de sat, veți găsi mai multe plaje curate și golfuri atractive.


Tsoukalades

Tsoukalades

Tsoulakades este un sat muntos situat la 6 km vest de orașul Lefkada. Zona este un bun exemplu de arhitectură tradițională cu case frumoase din piatră și acoperișuri din țiglă cu detalii speciale. În jurul satului veți observa, de asemenea, unele hoteluri frumoase în cazul în care doriți să petreceti noaptea aici.


Episkopos

Episkopos

Episkopos este un sat mic situat intre Ligia si Nikiana, pe coasta estica a Insulei Lefkada. In lungul satului exista plaje mici cu pietricele. Hoteluri, restaurante, taverne si baruri sunt situate chiar pe plaja. Apa limpede cu pini si maslini care ajung pana la mare si linistea care te inconjoara sunt unele dintre motivele pentru care poti petrece clipe de neuitat aici. Langa plaja exista terenuri de camping si centru pentru inchiriat corturi.


Meganissi

Meganissi

Insula Meganisi este situata chiar între Lefkada și coastele vestice ale Greciei continentale. Aceasta este o insulă cu puțina populație și dezvoltare turistică limitată. La unele plaje se poate ajunge pe jos, iar altele sunt accesibile doar cu barca, dar toate au apă uimitoare. Vathy este satul cel mai pitoresc de pe insula Meganisi și portul său primește multe iahturi private, în timpul verii. Plimbați-vă de-a lungul promenadei de plaja și bucurați-vă de o masă în numeroasele taverne de pește din Vathy. Agios Ioannis, Fanari, Spilia și Barbarezou sunt plajele cele mai frecventate, fără a pierde natura lor virgină. Meganisi Grecia poate fi vizitată pentru vacanțe sau ca o excursie de o zi de la Lefkada.


Geni

Geni

Geni este un mic sat pescăresc din golf, la sud de Nidri. Este situat într-un golf închis, înconjurat de frumoși munți verzi. Vara acostează aici sute de iahturi, bărci de pescuit și bărci cu pânze. Geni se află vizavi de Nidri, pe o peninsulă verde. Un alt sat de aici este Vlicho. Pe cealaltă parte a peninsulei se află insula Skorpios și puțin mai la sud, insula Meganisi. Pe cel mai nordic vârf al peninsulei Geni, se află biserica Agia Kyriaki. În fiecare an, pe 7 iulie, are loc un festival mare. Biserica este chiar vizavi de Nidri, în acea zi, zeci de bărci navighează din Nidri pentru a-i aduce pe credincioși în Agia Kyriaki. Geni în sine este liniștit și mic, unde locuiesc mai puțin de 100 de rezidenți permanenți. Cu toate acestea, se află într-o zonă fantastică, unde multe bărci cu vele acostează. Cu toate acestea, nu există plaje aici, este o zonă idilică pentru o vacanță minunată.


Paleros

Paleros

Un loc pentru o vacanță liniștita și relaxanta, în imediata apropiere a cosmopolitei Lefkada este Paleros. Este la opusul Lefkadei și la doar 28 de kilometri de insula. Combină muntele și marea și are plaje frumoase de nisip, cu ape limpezi si putin adanci. Aici vei gusta din bucătăria tradițională grecească la diverse taverne și restaurante și va veti bucura de o băutură la unul din barurile din oraș.



Mikros Gialos

Mikros Gialos

Plaja Poros Mikros Gialos este una dintre cele mai frumoase plaje de pe insula Lefkada, situata la 30 km sud de capitala, în apropiere de satul Poros. Plaja de nisip lungă este inconjurata cu ape cristaline si are șezlonguri, umbrele, taverne și snack baruri.


Karia

Karia

Karia este un sat frumos de munte construit la 500 de metri altitudine deasupra mării într-o zonă verde luxuriantă. Acesta este situat la 13 km sud-vest de centrul orașului Lefkada și are 1000 de locuitori. Zona este plină de vegetație luxuriantă și izvoare naturale. Satul este construit în conformitate cu arhitectura tradițională. Între aleile înguste casele vechi și cateva mici biserici se gasesc. Centrul pitoresc este inconjurat de platani vechi și cafenele frumoase și este cunoscut ca locul de intalnire pentru localnici. Acest sat este renumit pentru activitatea de reproducere a motivelor tradiționale pe broderie fină. Exemple a acestor lucrari sunt expuse în Muzeul de Folclor mic al satului. Un obicei frumos este reînviat de către locuitorii din Karia si in fiecare 11 august o reprezentare a unei nunti traditionale are loc în localitate.



Athani

Athani

Athani este situat la 34 km nord-est de orașul Lefkada. Este un sat montan minunat și are o populație de 200 de locuitori, dintre care majoritatea sunt angajați în agricultură și turism. Primii oameni care s-au stabilit în Athani au fost italieni, în timp ce la sfârșitul secolului al XV-lea, satul a primit niște evrei care vorbeau spaniolă. În anii 1950 și 1960, mulți rezidenți au imigrat în alte țări și orașe grecești, în căutarea unor condiții de muncă mai bune. Astăzi, satul are o infrastructură turistică bine dezvoltată, primind un număr mare de vizitatori în fiecare an.


Exanthia

Exanthia

Exanthiа este un sătuc tradițional și liniștit, amplasat pe pante ale insulei Lefκada. Prin interiorul satului trece unul dintre principalele strazi ale insulei, ce trece prin Lefkada Town, spre Vasiliкi via Asprogerаkata și Drimonas. Asezarea a fost stabilita în epoca bizantină și este una dintre cele mai vechi de pe insulă. În și în jurul satului există vechi biserici care pot fi vizitate. Casele sunt construite in piatra, în stil tradițional, cu una sau două etaje și adăugate cu plăci de culoare deschisă. În Exanthiа există câteva tâvne, și o duzină de vile și case de odihnă care oferă scăparea perfectă din mulțimile și viața ocupată a orașului. Unele dintre obiecte și pasiuni se laudă cu excepția vizită la Marea Ionică și la apusul spectaculos.