Statiuni si orase in regiunea Insula Lesbos

Frumuseţea unică si nealterata a Insulei Lesvos (Lesbos) este in contrast cu splendoarea luxurianta a celorlalte insule cosmopolite, beneficiind de păduri misterioase, un litoral impresionant, apusuri de soare liniştite şi munţi stâncoşi.

Statiunile si orasele din Insula Lesbos unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

Insula LesbosObiective turistice in regiunea Insula Lesbos Oferte Insula Lesbos

Lesbos

Lesbos

Frumuseţea unică si nealterata a Insulei Lesvos (Lesbos) este in contrast cu splendoarea luxurianta a celorlalte insule cosmopolite, beneficiind de păduri misterioase, un litoral impresionant, apusuri de soare liniştite şi munţi stâncoşi. O multime de oportunităţi permit fiecărui vizitator să ia parte la diverse activităţi: de la activitati sportive şi de aventura la atracţiile culturale şi relaxare. Clima usor mediteraneeana, ospitalitatea şi prietenia oamenilor fac vacantele in insula Lesvos o experienta de neuitat. Există numeroase plaje de nisip şi plaje de pietris, precum si multe golfuri protejate şi izolate de-a lungul coastei spectaculoase.


Petra

Petra

Petra este o fostă municipalitate pe insula Lesbos, Egeea de Nord. Acesta este situat la nord-vest de Lesbos și cuprinde satele Petra, Skoutaros, Stypsi, Lafionas, Ypsilometopo și așezările Petri și Anaxos. Orașul Mithymna este de aprox. 6 km spre nord. Municipalitatea are o suprafata de teren de 72.479 km² și o populație de 3358 de persoane.


Molivos

Molivos

Molyvos, de asemenea, cunoscut sub numele Mythimna este una dintre cele mai frumoase sate medievale din Lesvos situat la 60 km vest de Mytilene, capitala insulei. Molyvos este o așezare tradițională conservata ce atrage mii de vizitatori, cu frumusețea sa naturală și colțurile pitorești. Alei înguste ce se intind în jurul caselor de piatră tradiționale, fântâni in stil turcesc și vile frumoase compun un decor idilic. Reperul din Molyvos este castelul medieval care se află în partea de sus a culmii stancoase si este al doilea cel mai mare castel din Lesvos. Intrarea este destul de impresionanta, precum și vederea spre Marea Egee. Colecția de arheologie, numeroasele biserici bizantine și clădirile neoclasice asista la un loc de importanță deosebită. O multime de locuri de cazare, taverne pe litoral și cafenele frumoase se găsesc în sat. La cativa kilometri în afara Molyvos, Eftalou este o locație uimitoare, cu plaje frumoase izolate.


Eftalou

Eftalou

Plaja Eftalou este cu pietriș și nisip situata la 60 km nord-vest de Mytilene și la 3 km de Molyvos Town. Eftalou este faimoasa pentru izvoarele naturale care pot fi vazute chiar pe plaja. Acesta are mai multe facilități, cum ar fi restaurante, taverne, hoteluri și multe alte facilități. Apele limpezi sunt ideale pentru înot și oferă, de asemenea, dusuri renovate, care au căzi comunale și private. Distanta de la aeroport la plaja este de aproximativ 72 km.


Skala Kallonis

Skala Kallonis

Orașul Skala Kaloni este atât port, plajă și centrul turistic al Kaloni. Apa este puțin adâncă și aproape niciodată dura și plajele sunt foarte nisipoase. Există mai multe restaurante de-a lungul țărmului și în piața orașului, împreună cu supermarket-uri, hoteluri, magazine turistice etc. Portul, care este baza flotei de pescuit sardine a insulei este plina de culoare și activa, dar pentru a le vedea cum descărcarca captura lor trebuie să ajungi acolo destul de devreme dimineața. Poate din cauza munților din jur golful Kaloni este un loc minunat pentru wind-surfing.


Anaxos

Anaxos

Anaxos este o stațiune turistică frumoasă situată la 60 km nord-vest de Mytilene, capitala Lesvos, între satele Petra și Molyvos. Zona combină o frumusețe naturală extraordinară și unele facilități moderne care fac din această zonă ideală pentru vacanțe în familie. Plaja este înconjurată de plantații de măslini, stejari și păduri de pini. Este lunga și nisipoasa, cu ape cristaline de mică adâncime, pentru un înot plăcut și extrem de sigur pentru copii. Numeroase umbrele și terase acoperă malul și un bar pe plajă. Câteva restaurante și taverne se află pe malul mării, oferind fructe de mare delicioase și multe alte delicatese din Lesvos. În lunile de vară există un serviciu frecvent de autobuz care leagă unele sate de plaja Anaxos.


Plomari

Plomari

La patruzeci și doi de kilometri de Mytilini, pe coasta de sud a Lesvos, Plomari, capitala ouzo a Greciei, este construită amfiteatric lângă mare și este al doilea oraș ca mărime de pe insulă după Mytilini. De aici vine celebrul Barbayannis Ouzo, precum și alte câteva etichete mai mici, cum ar fi excelentul Ouzo Giannatsi, ambele distilate în metoda tradițională. Indiferent dacă este vorba de băutul ouzo-ului foarte puternic pe care mulți dintre locuitori par să îl favorizeze sau din alt motiv, cetatenii din Plomari au reputația de a fi puțin nebun și de a se bucura de viață la maximum.


Skala Eressos

Skala Eressos

Skala Eressos, cu o plajă neatinsă de 3 km și o mare cristalină, este un sat unic pe frumoasa insulă Lesvos și oferă o primire călduroasă călătorilor independenți și turiștilor din întreaga lume.



Vatera

Vatera

Vatera Beach este cea mai lungă plajă din Lesvos, masurand 9 km. Veti fi fascinati de apele sale splendide clare, albastre și nisipul alb. E o plajă frumoasă, unde există mai multe baruri pe plajă, care oferă vizitatorilor umbrele, șezlonguri, produse alimentare și băuturi răcoritoare. Puteți face, de asemenea, diverse sporturi nautice. Vatera este o stațiune unde puteti gasi multe magazine de suveniruri, restaurante și taverne de pește.


Mytilini

Mytilini

Mitilene este capitala insulei grecești Lesbos și a portului său. Este, de asemenea, capitala și centrul administrativ al Regiunii Egee de Nord și găzduiește sediul Universității din Egeea. A fost fondată în secolul al XI-lea î.Hr. Mytilini nu este un orașel. Este un oraș. Dar este un oraș mic, uimitor, plin de viață și surprize și, dacă sunteți cineva cu o istorie lungă în Grecia, vă poate aminti de Atena sau Pireaus în anii cincizeci.


Gera

Gera

Golful Gera trebuie să fie una dintre cele mai frumoase zone din Grecia și, prin urmare, din întreaga lume. Ca și Golful Kaloni este un golf mare, cu o gură mică și un teren propice pentru sardine și alte creaturi de pește de mare. De asemenea, ca si Kaloni este înconjurat de plantații de măslini și păduri și unele dintre terenurile cele mai fertile de pe insula. Există zone mari umede și mlaștini, acasă pentru păsările sălbatice și animale și există, de asemenea, izvoare calde în domeniul Thermi, la o distanță de 15 minute de orașul Mytilini. Există o serie de mici taverne alimentare care servesc cel mai proaspet pește local și sunt ieftin. Orașele din Yera sunt în mare parte agricole și cele de pe coasta golfului au fost anterior industriale cu tăbăcării și fabrici de ulei de măsline. Ruinele acestor fabrici creeaza un fundal interesant pentru frumusețea naturală a mării și coastei.


Skala Mistegnon

Skala Mistegnon

Skala Mistegnon este o plajă mare și calmă, situată la 17 km nord-vest de Mytilene, capitala Lesvos. Zona înconjurătoare este discret acoperită cu verdeață luxuriantă, pini înalți și plantații de măslini. Apele creează condițiile ideale pentru inot. Plaja nu este organizată, dar este un loc bun pentru diverse activități. Acesta este înconjurata de multe hoteluri si apartamente si camere de inchiriat. Există câteva restaurante și taverne tradiționale chiar pe malul mării, cu fructe de mare delicioase și multe alte delicatese pentru ca oaspeții să se bucure.


Pyrgi Thermi

Pyrgi Thermi

Pyrgi Thermi este un adevărat sat grecesc la numai 11 km nord de orașul vechi din Mytilini (autobuze la fiecare jumătate de oră) și 20 km de aeroportul din Lesvos. În afară de înot superb și ouzo excelent la mesele laterale de apă, există multe alte motive pentru a alege Pyrgi Thermi pentru vacanța dumneavoastră: în primul rând pentru că a fost neatins de turismul modern, în al doilea rând datorită interesului său arheologic. Pyrgi Thermi vă oferă o oportunitate unică de a explora istoria sa. Pyrgi înseamnă turn în limba greacă, iar la sfârșitul secolului al 19-lea au existat 160 de pyrgi în acest domeniu.