Statiuni si orase in regiunea Insula Naxos

Naxos este o insulă frumoasă, de un verde proaspăt, care se numără printre cele mai roditoare din Kiklada. Regiunea de aici este înfrumuseţată de culturi şi câmpuri de măslini. Deşi insula este în mare parte muntoasă, oferă plaje îmbietoare cu o mare superbă.

Statiunile si orasele din Insula Naxos unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

Insula NaxosObiective turistice in regiunea Insula Naxos Oferte Insula Naxos

Naxos

Naxos

Naxos este o insulă frumoasă, de un verde proaspăt, care se numără printre cele mai roditoare din Kiklada. Regiunea de aici este înfrumuseţată de culturi şi câmpuri de măslini. Deşi insula este în mare parte muntoasă, oferă plaje îmbietoare cu o mare superbă. Deşi vremea este blândă, aici nu sunt foarte mulţi turişti, şi de aceea, de multe ori puteţi să vă bucuraţi de singurătate pe plajă. Insula este ideală în special dacă doriţi o vacanţă liniştită. Principalul oraş al insulei este aglomeratul Naxos, unde puteţi admira meterezele înalte ale fortăreţei Veneţiene sau catedrala Zoodochou Pigis din secolul 18.


Plaka Naxos

Plaka Naxos

Plaka este ca o continuare a plajei Agia Anna și este una dintre cele mai frumoase plaje de pe insula. Este o plajă de nisip calm și fără sfârșit, cu unele părți cu pietre mari, plate si ape limpezi ca cristalul uimitor. La începutul plajei se pot găsi șezlonguri și umbrele de soare, dar cea mai mare parte păstrează frumusețea naturală neatinsă, fără nici o facilitate turista să-l desfigureze. Câteva hoteluri, restaurante și cafenele pot fi găsite în spatele dunelor de nisip inconjurand plaja frumoasă.


Kastraki

Kastraki

Plaja Kastraki este situat chiar după Sahara și este o plajă de nisip auriu frumos, cu ape cristaline. Câteva unitati de cazare pot fi găsite în spatele plajei. Kastraki este lunga și întortocheata, cu o mulțime de diferite golfuri. Zona este destul de nealterata și surprinzător de puțini oameni se îndreaptă în jos spre această plajă. Există un ușorvânt, dar nu descurajeaza o vizită. Exista formațiuni de rocă interesante iesite in afară, din apa limpede.


Agios Prokopios

Agios Prokopios

Plaja din Ag. Prokopios, una dintre cele mai frumoase plaje din Marea Mediterană, cu lacuri colorate în roșu unice situate în apropiere de nisipul auriu, tinde sa fie cea mai populara plaja de pe insula. Aghios Prokopios a fost portul vechi din Naxos unde au sosit bărci turcești și pirați. Există un vas naufragiat aproape de roci ce se afla pe la sfârșitul plajei. Aici veți găsi biserica mica din Agios Prokopios. La 08 iulie Agios Prokopios sarbatoreste biserica și în acest moment, va puteti bucura de muzică tradițională grecească și evenimente speciale organizate de Organizația Culturală din Agios Arsenie.


Agia Anna

Agia Anna

Situat la 7 km de capitala, urmand Agios Prokopios, este frumoasa plaja din Agia Anna. Aceasta este compusa din mai multe plaje de nisip, întreruptă doar de un mic port de pescuit și a unor formațiuni stâncoase. Unele părți ale plajei sunt pe deplin organizate, iar unele nu sunt. Apele turcoaz cristalin formează, cu nisipull auriu moale, o imagine idilică. La Agia Anna Beach se poate ajunge cu autobuzul de la Naxos Town. Satul Agia Anna are multe hoteluri, studiouri si camere de inchiriat, precum si numeroase restaurante și taverne de pește, cafenele, baruri și cluburi de noapte.


Agios Georgios Insula Naxos

Agios Georgios Insula Naxos

Această plajă de nisip este cea mai aproape de capitală și din aceasta cauza este una dintre cele mai populare și aglomerate plaje de pe insula. Este foarte lunga, se întinde pe mai mulți kilometri și este pe deplin organizata, cu șezlonguri și umbrele de închiriat, precum și diverse facilități pentru sporturi nautice. Primul lucru pe care il observați pe aceasta plaja este dimensiunea sa. În cazul în care sunteti obisnuit cu plajele pe alte insule cicladice, atunci ea va veni ca un șoc. Nisipul de aici este moale si apa limpede. Peste mare veți obține o vedere frumoasă la Paros. Dacă ați mers pe jos în jurul capătului sudic al plajei, veți găsi o multime considerabilă de windsurfers. Este una dintre cele mai faimoase locuri de pe insula pentru windsurfing. Lecții se desfășoară aici, pentru că apa este destul de superficiala, iar vântul este bun. Mai multe cafenele și restaurante sunt aliniate la plajă și multe hoteluri, camere de inchiriat si studiouri sunt disponibile în zona înconjurătoare.


Aliko

Aliko

Aliko este o plajă minunată pe partea de sud-vest a Insulei Naxos Cyclade. Situat la numai 17 km sud de orașul Naxos și imediat după plajele din Kastraki și Glyfada, Aliko este un loc minunat pentru a vă relaxa departe de stațiunile aglomerate ale insulei. Această regiune speciala este formata din mai multe golfuri mici, cu nisip alb fin si apa de cristal. Copaci de tamarisc de pe malul oferă umbră pentru vizitatori, iar plaja nu este organizata cu șezlonguri și umbrele. Deasupra plajei din Aliko, există o pădure de cedru unica, cu dune de nisip minunate. Această pădure a fost declarată arie naturală protejată și creează un peisaj exotic. Aliko poate fi atins prin mijloace private sau cu autobuzul. Un autobuz local la Aliko pleaca de la portul Naxos de 6 ori pe zi.


Mikri Vigla

Mikri Vigla

Incredibil de frumoasa plajă din Mikri Vigla pe insula Naxos este situată la o distanță de capitală de 18 km și constă în două plaje minunate de nisip separate printr-un deal impresionant. - Plaja de nord Mikri Vigla este minunata, cu nisip auriu fin și ape turcoaz cristaline și este binecuvântata de meltemi (vânturi de nord specifice Cicladelor), care il fac un loc ideal pentru wind / kitesurfing. Din acest motiv, plaja este renumita pe plan internațional kitesurfing și windsurfing la fața locului și are 2 cluburi bune pentru închirierea materialelor de înaltă calitate și pentru cursuri. - Plaja de sud a Mikri Vigla (pe de altă parte a dealului) este o plajă cu nisip fără sfârșit (de asemenea, numita Sahara sau Limanakia), cu ape cristaline uimitoare; deoarece este protejat de vânturile Meltemi, se recomanda pentru vacanțe de familie. O taverna tipic greceasca este de asemenea situata acolo. Mai multe hoteluri frumoase și restaurante pot fi găsite în zona înconjurătoare. Încercați Kontos cu alimente excelenta si vederi uimitoare asupra golfului Mikri Vigla.


Pirgaki

Pirgaki

Pyrgaki este una din cele mai frumoase plaje de nisip din Naxos care reflectă pacea și seninătatea de pe insula. Aceasta este situata pe coasta de sud-vest a insulei, la o distanta de 18 km sud de Chora. Această plajă frumoasă are unele sezlonguri si umbrele pentru turiști, iar restaurantul servește, de asemenea, cafea, băuturi și gustări. Plaja este frecvent afectata de vânturi, deci este un loc frumos pentru windsurfing. Apele de mică adâncime sunt un avantaj mare pentru copii și zonele forestiere mici, formează un peisaj neobișnuit. Conducand spre sud, drumul periferic din Chora se va încheia la Pyrgaki. Alte plaje minunate din zona sunt Sahara, Kastraki și Mikri Vigla.