Statiuni si orase in regiunea Insula Samothraki

Samothraki este o insulă grecească situată în nordul Mării Egee. Cu o lungime de 17 kilometri și o suprafață totală de 178 kilometri pătrați, Samotraki este o localitate din regiunea Evros, provincia Macedonia Orientală și Tracia. Principalele ocupații ale locuitorilor sunt legate de pescuit și turism.

Cea mai mare parte a insulei se compune din al doilea cel mai înalt munte din Marea Egee, Muntele Saos, cu cel mai înalt vârf Fegari (care înseamnă "lună" în limba greacă) de 1.611m. Tot muntele este plin de vegetație sălbatică, nenumărate cascade și bazine naturale (vathres), care nu se usuca pe tot parcursul anului. Trasee pretutindeni fac toate aceste locuri accesibile pentru familii, precum și pentru alpiniști cu experiență.
Atributele naturale ale Insulei Samothraki sunt: dramatic, mare și neîmblânzit. Există păduri dese de măsline și de pin, arbuști desi și poieni umede, întunecate unde cascade plonjează în bazine adânci, de gheață. Străzile sunt răsucite si pietruite, iar casele construite din bazalt și gresie roșie, unele din piatră gri altele albe. Peisajul este meditativ.

Statiunile si orasele din Insula Samothraki unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

Insula SamothrakiObiective turistice in regiunea Insula Samothraki Oferte Insula Samothraki

Samothraki

Samothraki

Samothraki este o destinație magnifică în colțul de nord a Greciei cu comori ascunse pentru călătorii unice de explorare.


Paleopoli

Paleopoli

Paleopoli se afla in partea de nord a insulei Samothraki, la 6.5 km de portul Kamariotissa.


Kamariotissa

Kamariotissa

Orașul-port Kamariotissa, unde ajung feriboturile, este situat pe partea de vest a insulei și este înconjurat de dealuri cu iarbă și copaci, iar în spatele lor este muntele sterp Fengari (1660 m), care face, de fapt, imaginea de ansamblu din insula. Kamariotissa este ușor alungit de-a lungul coastei și orașul este mai frumos decât ați putea crede inițial. E destul de verde și există destul de multe restaurante și kafenions. Există, de asemenea, bănci și un oficiu poștal. In portul de Karmiotissa, unde sunt bărcile grecești din lemn, veți găsi un supermarket, un birou de bilete (pentru feriboturi) și o farmacie. În micul parc de pe malul mării veți găsi stația de autobuz de unde autobuzele pleaca spre capitala Chora, la Paleopoli (Sanctuary a marilor zei) și Thermi / Loutra în nord, și Ilias Profitis în partea de sud a Samothrace. Pe străzile din spatele malului mării există o brutărie și un zarzavagiu (în apropierea bisericii). Cele mai multe dintre spațiile de cazare și viața de noapte de pe insula pot fi găsite în acest oraș.


Therma

Therma

Orașul balnear Therma este, de asemenea, una dintre atracțiile din Samothrace. Satul se află în partea de nord a insulei la treisprezece kilometri de la Kamariotissa într-o pădure de platani (un autobuz de două ori pe zi). Aici există izvoare termale de vindecare cu temperaturi diferite. Therma este cel mai bun loc de unde poti sa te duci la drumeții. Este un sat mic, cu cativa locuitori, dar există unele magazine, restaurante și cazari. De asemenea, la est de sat, există două locuri de campare. Satul este situat langa o plajă cu pietriș, cu ape limpezi si un mic port, unde în sezonul de vârf se pot face excursii cu barca. Chiar și în perioada romană a fost un centru spa Thermal.


Chora Samothraki

Chora Samothraki

Capitala insulei Samothrace se numește Chora. Este situată la aproximativ 5 km est de Karmiotissa. Aici între casele mici si bine asezate, te intorci înapoi în timp. Chora este situat la poalele unui deal și de la mare este aproape invizibil. A fost construit un pic "ascuns", din nevoia de a proteja în cazul de atacuri ale piraților de la mare. Acest sat cu labirintul de străzi pietruite înguste și cetatea sa genoveza (care a fost inițial bizantina) este cea mai frumoasa de pe insula. Din piața centrală mare, unde veți găsi cateva taverne, ai o vedere frumoasă la mare. Un pic mai jos de sat, la Palaiopoli există mai multe fortificații în formă de trei turnuri din secolul al 15-lea (1431).