Statiuni si orase in regiunea Insula Skiathos

Singurul oras de pe insula este situat pe coasta de est, într-un golf presarat cu insule mici. Departe de malul mării, străzile înguste serpuiesc printre case tradiţionale vopsite în alb, cu acoperişurile lor rosii pitoresti.

Statiunile si orasele din Insula Skiathos unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

Insula SkiathosObiective turistice in regiunea Insula Skiathos Oferte Insula Skiathos

Statiunea Skiathos

Statiunea Skiathos

Singurul oras de pe insula este situat pe coasta de est, într-un golf presarat cu insule mici. Departe de malul mării, străzile înguste serpuiesc printre case tradiţionale vopsite în alb, cu acoperişurile lor rosii pitoresti. Malul mării, o scena plina de viaţă, este împărţit în două de către promontoriul Bourtzi ce se mandreste cu un fort medieval, in care au loc vara concerte în aer liber. De o parte este portul vechi, intesat cu cafenele şi restaurante, şi cu o piaţă de peşte de seară; barcile de aici vă vor duce la diverse plaje din jurul insulei.


Koukounaries

Koukounaries

Aceasta este cea mai faimoasa plajă din Skiathos, prin urmare, cea mai aglomerata. Este binecunoscută pentru nisipul alb extrem de fin și pădurea parfumata de pini de la care regiunea a luat numele. Aceasta este considerata ca fiind plaja naturala cea mai nealterată a Mării Mediterane și este un mediu protejat. Apele frumoase albastru de cristal clar sunt o adevarata placere. Având în vedere că plaja este bine organizată, aceasta ofera multe sporturi de apa, scaune, umbrele, baruri pe plaja. Regiunea din jurul plajei este plină de restaurante, taverne și unități hoteliere. Un autobuz local leagă această plajă de capitala la fiecare 30 de minute. Un biotop poate fi găsit în pădurea de pini ce inconjoara plaja unde diferite specii de plante și păsări sunt protejate. Acest loc, precum și plaja, este dezvoltat pentru ecoturism, finanțat de primărie și Uniunea Europeană.


Agia Paraskevi Skiathos

Agia Paraskevi Skiathos

Aghia Paraskevi este o statiune de litoral mica si liniştită, intr-o zona rurala atractiva pe coasta de sud a insulei Skiathos, la 30 minute de aeroportul din Skiathos şi la doar 5 km de capitala Skiathos Town. Vacantele în Aghia Paraskevi ofera o combinatie de zile relaxante la plaja, seri linistite la taverna, excursii la cele câteva plaje din apropiere de Skiathos şi o excursie la Skiathos Town. Serile de vacanţă in Aghia Paraskevi se concentreze pe o selecţie de taverne pe plaja sau la taverne în satul liniştit Platanias unde puteţi găsi o atmosfera mai autentica greceasca, precum şi vinuri locale.


Achladies Skiathos

Achladies Skiathos

Amplasat pe coasta de est a Skiathos, Achladies Bay este un sat grecesc somnoros, care mai are farmecul său de sat de pescuit. Este susținut de verdeață luxuriantă, care merge până la plaja de aur - și de-a lungul apei, unde există taverne grecești autentice și o pereche baruri pentru a va racori. Și dacă vreodată aveți nevoie de o pauza de la tot ceea ce inseamna relaxare, orașul Skiathos mult mai viu este pe coasta.


Vassilias

Vassilias

Plaja Vasilias a fost numită în perioada bizantină deoarece a fost plaja aleasă de către împărații bizantini pentru vacanțele lor. În zonă exista numeroase descoperiri arheologice.


Kolios

Kolios

Această plajă frumoasă se află pe coasta de sud a Skiathosului, la 8 km de oraș. Regiunea Kolios este un loc perfect pentru a petrece vacanta dumneavoastra și de a explora frumusetile naturale ale insulei. Plaja este nu doar populara pentru apele cristaline, dar, de asemenea, pentru centrele sportive de apă și diversele facilități pe care le oferă, cum ar fi terasă la soare și umbrele. Există două taverne pe plajă și un mini-market, pentru lucrurile de ultim moment de care aveți nevoie. Zona oferă o mulțime de unitati de cazare de la apartamente de lux la camere simple. Kolios este un loc minunat pentru familii și pentru cei care vor o vacanță mai puțin aglomerata. Drumul de acces la plaja este în siguranță și există autobuze publice frecvente de la Skiathos Town care deservesc toate plajele din sud și fac o oprire în Kolios.


Megali Ammos Skiathos

Megali Ammos Skiathos

Aceasta este o plajă lungă și bine organizată, situat la o distanță de 2 km de orașul Skiathos. Megali Ammos este una dintre cele mai populare plaje din Skiathos din cauza apelor cristaline si coasta extinsă care devine foarte aglomerată, oferind două rânduri de terase la soare. Astfel, este un loc preferat de localnici datorită apropierii sale de centrul orașului și de vizitatorii care stau în oraș. Există un centru de sport de apă, care oferă lecții de instruire pentru toate vârstele. Zona este cunoscută pentru infrastructura turistică, deoarece există multe hoteluri și alte tipuri de cazare. Marea este puțin adâncă, un loc ideal pentru familii. Pentru mai multa intimitate, se poate merge pe jos în jurul stâncilor și spre est.


Kanapitsa

Kanapitsa

Pitoreasca Kanapitsa Beach este la doar 2 km de la stația de autobuz nr 12 . În trecut, această plajă obisnuia sa fie foarte populară. Aceasta plaja este ideală pentru vacante pe plajă de familie. Cea mai bună parte despre acest plaja este că niciodată nu este aglomerata. Plaja este condiționată de briza de nord este și în lunile de vară această briza este ca o gura de aer proaspat in aerul fierbinte din mijlocul zilei. Orașul vibrant Skiathos este la doar 4 mile de plaja Kanapitsa în timp ce aeroportul se află la numai 30 minute de plajă. Întregul cartier Kanapitsa are numeroase trasee de mers pe jos bine definite, care traversează regiunea peninsulară Kalamaki.


Vromolimnos

Vromolimnos

Situată pe coasta de sud din Skiathos, plaja Vromolimnos este la 8 km distanță de orașul Skiathos. Aceasta este situata în apropiere de stațiunea Kolios și este considerată a fi una dintre cele mai populare plaje de pe insula. Ea e a doua plajă dupa Koukounaries și beneficiază de apele calme și nisip fin auriu luxuriant. Numele său vine de la lacul sălciu din apropiere și se traduce prin "lac murdar". Cu toate acestea, plaja in sine este departe de a fi murdara; aceasta este una dintre cele mai frumoase plaje din Skiathos. În momentele în care soarele grecesc devine prea mult, există o multa umbra furnizata de copacii mari din partea din spate a plajei.


Troulos Skiathos

Troulos Skiathos

Înconjurat de plantaţii de măslini şi peisaje rurale atractive, Troulos este cea mai dezvoltata zona turistica din afara oraşului Skiathos. Satul Troulos se află un pic mai mult spre zona interioara a insulei, iar turişti ar trebui să verifice distantele catre plaja Troulos în momentul rezervării cazarii. Centrul satului Troulos are o diversitate rezonabilă de supermarketuri, baruri şi taverne. Pentru cei care doresc o noapte plină de viaţă, oraşul Skiathos este la doar 10 km distanţă, cu autobuzul catre est, iar foarte populara plaja Koukounaries este de doar cinci minute catre vest.


Agios Fanourios

Agios Fanourios

Saint Fanourios este, fără îndoială, o figură tineresc importantă și sfântă, care iese în evidență într-un mod par-cial printre celorlalți Sfinți ai creștinismului, așa cum el nu este onorat doar pe un singur dată, dar credincioșii fac adesea uz de bine-cunoscute "fanouropita" (Fanourios tort).


Punta Skiathos

Punta Skiathos

Punta este o peninsulă cu plaje impresionante de nisip, păduri de pini și livezi de măslini. Această locație idilică se află la doar câteva minute de orașul Skiathos si este foarte aproape de aeroport.


Ftelia Skiathos

Ftelia Skiathos

Plaja de Ftelia este pe coasta de est a insulei Skiathos, la aproape 1 km la sud de port, aproape de satul Ftelia. Este o plaja de nisip, cu ape foarte frumoase și ceva vegetație în împrejurimi. Există mai multe opțiuni de cazare aproape de plaja Ftelia, care este, în general, bine organizată, cu șezlonguri și umbrele de soare, în unele dintre domeniile sale. Există acces regulat la Skiathos Town cu autobuze zilnice. Un lucru bun este că dezvoltarea turistică în Ftelia nu este masiva, așa că este încă o locație bună pentru a vă relaxa.


Tzaneira

Tzaneira

Tzaneria este o așezare de coastă situată la 7 km de orașul Skiathos. Plaja este bine organizata, care oferă trei rânduri de umbrele și terasă la soare, precum și un centru sportiv de apă. Acesta este înconjurat de verdeață și copaci mari de pin, o caracteristică tipică din Skiathos. Exista o multime de locuri de parcare, de asemenea. În jurul plajei, există mai multe opțiuni de cazare și mai multe taverne cu arome delicioase din bucătăria locală. Datorită distanței scurte de la centrul orașului, acesta devine foarte aglomerat cu turisti.