Statiuni si orase in regiunea Insulele Ciclade

Andros este cea mai nordica fasie de pamant din grupul de insule grecesti Ciclade, cu o indelungata traditie navala. Peisajele sale impresionante sunt prezente pe aproape orice carte postala. Dincolo de plajele de nisip specifice evidente oricarui peisaj de la malul marii, aceasta regiune incanta si prin coastele sale stancoase, prin zonele de munte care alterneaza cu campiile fertile, prin vegetatia luxurianta si prin fluxurile abundente de apa care curg pe aici.

Statiunile si orasele din Insulele Ciclade unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

Insulele CicladeObiective turistice in regiunea Insulele Ciclade Oferte Insulele Ciclade

Amorgos

Amorgos

Amorgos este una dintre cele mai frumoase insule grecești din Marea Egee. Situata în apropiere de Naxos și Ios, pe latura de sud a Cicladelor, această insulă uimeste vizitatorii cu frumusețea naturală, arhitectura tradițională și plaje fabuloase. Cel mai renumit obiectiv al insulei Amorgos este Manastirea impresionanta Hozoviotissa, construita pe pantele unei stânci cu vedere minunată la mare. O plimbare în Chora si celelalte sate ale Amorgosului Grecia va fi de neuitat, iar excursioniști vor avea, de asemenea, posibilitatea de a urca pe mai multe carari interesante.


Andros Insulele Ciclade

Andros Insulele Ciclade

Andros este cea mai nordica fasie de pamant din grupul de insule grecesti Ciclade, cu o indelungata traditie navala. Peisajele sale impresionante sunt prezente pe aproape orice carte postala. Dincolo de plajele de nisip specifice evidente oricarui peisaj de la malul marii, aceasta regiune incanta si prin coastele sale stancoase, prin zonele de munte care alterneaza cu campiile fertile, prin vegetatia luxurianta si prin fluxurile abundente de apa care curg pe aici.


Cyclades

Cyclades

Insulele Ciclade sunt un arhipelag de insule în Marea Egee, apartinând Greciei, care cuprinde 211 insule, dintre care 24 sînt locuite. Are o suprafata de 2 572 km2 si o populatie de 119 549 locuitori. Aceste insule arse de soare si roase de valuri sunt bîntuite de furtuni naprasnice, datorate vînturilor din sud.


Kea

Kea

Deși Kea face parte din complexul Cicladelor, arhitectura și peisajul său are similitudini mici cu celelalte insule ale complexului. De asemenea, cunoscut sub numele de Tzia, insula Kea se află la sud de Attica și chiar vizavi de orașul Lavrion. O insulă cu istorie bogata si plajele relaxante, Kea Grecia primește turiști de weekend in cea mai mare parte atenieni. Nu este mult deschis pentru turisti straini, dar are sate de pe litoral frumoase, o capitala pitoreasac și plajă cu apele de cristal. Arhitectura are mai multe culori de pământ care se potrivesc cu peisajul sălbatic, de munte. Insula poate fi atins numai cu feribotul din portul Lavrion, in punctul sudic al Atticai.


Koufonissia

Koufonissia

Koufonisia este de fapt un complex de două insule: Pano Koufonissi care este locuită și are facilități turistice și Kato Koufonissi care este total nelocuită și vizitată doar pentru o excursie la plaja de la Pano Koufonissi. Situat între Naxos și Amorgos, insula Koufonisia este un loc ideal pentru a vă relaxa. Perfect pentru mersul pe jos și cu bicicleta, există multe plaje fantastice pentru a vizita și multe dintre ele sunt de fapt locuri de nudiști. Cele mai multe activități în Koufonisia sunt concentrate in Chora, unde se găsesc cele mai multe unitati turistice de cazare, taverne și magazine. Insulele pot fi vizitate pentru vacanțe sau pentru o excursie de o zi de la Naxos și Amorgos. Insula face parte din complexul micilor Ciclade, împreună cu Donoussa, Schinoussa și Iraklia.


Antiparos

Antiparos

Antiparos este o mică insulă de Cyclades, situat chiar lângă insula Paros. Aceasta este o destinație frumoasă pentru o excursie de o zi de la Paros sau chiar mai multe zile de relaxare vacanță pe plajă. Cele mai populare activitate din insula Antiparos este de înot: in mai multe plaje de nisip, cu apa de cristal sunt găsite în distanta de aproape de Chora, chiar și la o distanță de mers pe jos. Nudismul și camping sunt deosebit de populare pe aceste plaje. Chora, capitala și numai sat de Antiparos Grecia, are o arhitectura tradițional cicladic, cu strazi asfaltate înguste, case albe si biserici cu cupole albastre minunat. Pe latura de sud, există o peșteră impresionant, cu stalactite si stalagmite.


Ermoupoli

Ermoupoli

Orașul se extinde în jurul portului mare, natural și este distins pentru frumusețea sa impunatoare a construcțiilor de marmură neoclasice, care astăzi constituie decorul arhitectural și creeaza o admirație pentru fiecare vizitator. Pe deal, deasupra orașului se află asezarea pitoreasca Ano Syros, in care până în prezent, arhitectura medievala a Cicladelor a rămas neatinsa de-a lungul anilor.


Donoussa

Donoussa

O mică insulă din Cicladele mici, Donoussa este situată între Naxos și Amorgos. Acesta este una dintre cele mai mici insule ale complexului și nu s-a dezvoltat în turism. Datorita dimensiunilor sale mici, acesta a rămas un loc virgin pentru vacanța de vară, cu puține facilități turistice și multa intimitate. Principalul lucru de făcut în insula Donoussa este înotul: plajele din Donoussa nu sunt organizate și toate au apă de cristal. Acestea sunt în majoritate accesibile pe jos și oferă tot calmul de care aveți nevoie în vacanță. Deoarece există puține mijloace de transport pe insula, aceasta este, de asemenea, ideala pentru trekking. Pe insula Donoussa se poate ajunge cu feribotul din Piraeus sau cu barca locala din Naxos și Amorgos.


Irakleia

Irakleia

O mică insulă din Cicladele mici, Iraklia este situată geografic între Naxos si Ios. Deși amplasata între două insule grecești populare, din cauza dimensiunilor sale reduse, insula Iraklia a reușit să mențină atmosfera de calm departe de turismul de masă. Aceasta este o destinație perfectă pentru a vă bucura de unele momente particulare și pașnice. Plajele nu sunt organizate în Iraklia și la cea mai mare parte din ele se poate ajunge pe jos, ceea ce îl face un loc minunat pentru drumeții și camping gratuit. Facilități turistice sunt puțini pe insula, dar sunt suficiente pentru a satisface numărul limitat de vizitatori. Insula poate fi vizitat pentru vacanțe sau ca o excursie de o zi de la Naxos. Există o legătură de feribot local din Naxos și celelalte insule din Cicladele mici.



Schoinoussa

Schoinoussa

Schinoussa este o insula mica și îndepărtată din centrul Mării Egee. Situata la sud de Naxos, insula Schinoussa face parte din complexul micilor Ciclade, împreună cu Koufonissia, Donoussa și Iraklia. Aceasta insula este perfecta pentru vacanțe calme, alternative. Peisajul sălbatic, plajele izolate și atmosfera relaxantă captiveaza vizitatorii și creează un loc perfect pentru intimitate totală. Facilitati turistice sunt puține în Schinoussa dar suficiente pentru a satisface numărul limitat de vizitatori. Plajele sunt de cristal și sunt în mare parte accesibile pe jos. Vizitatorii pot merge pentru vacanțe scurte în Schinoussa sau ca o excursie de o zi de la Naxos și Amorgos cu feribotul local.




Azolimnos

Azolimnos

Satul Azolimnos se află la 4 km sud de Ermoupolis. O plajă frumoasă mica langa sat este atractia pentru o mulțime de turiști locali și străini care vin pentru o baie si plaja. Mai multe centre de scufundări ofera excursii subacvatice în apele cristaline calme, iar plaja este acoperita cu numeroase facilități turistice. Tavernele și restaurantele de pe plaja sunt populare pentru fructe de mare proaspete servite cu spaghete și vin. Puteți savura cocktail de creveți și sepii umplute în stil tradițional grecesc delicioase, în timp ce admirati panorama catre marea albastra și cetățile din apropiere. De asemenea, puteți să vă plimbați în jurul bisericii mici dar încă atractiva din Analipsi (Resurrenction). Satul Mana din apropiere cu fermele sale frumoase si case verzi, este perfect pentru relaxare. Există hoteluri si studiouri in apropiere de plaja care ofera un sejur de lux la un buget accesibil, dar sunt limitate, iar camerele trebuie să fie rezervate din timp în vrful sezonului. Satul este conectat cu autobuzul din Ermoupolis.






Agios Ioannis Cyclades

Agios Ioannis Cyclades

Considerat a fi cea mai frumoasa plaja din sud-vestul coastei insulei Mykonos, Agios Ioannis are nisip fin și apele albastre cristaline. De acolo, se poate admira o vedere uimitoare asupra insulei Delos. Un loc bun pentru a fugi departe de toate. Nu prea aproape de oraș pentru a fi aglomerat, astfel e un loc bun pentru a vă bucura de o plajă micuța.