Statiuni si orase in regiunea Kos

Este destinaţia ideală pentru amatorii de acţiune, aici găsind posibilitatea de a practica sporturi nautice şi paraşutism. Sporturile se pot completa cu relaxarea pe plajă şi servirea mesei într-unul din restaurante.

Statiunile si orasele din Kos unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

KosObiective turistice in regiunea Kos Oferte Kos

Kardamena

Kardamena

Situată pe coasta de sud a insulei Kos, este una din cele mai populare staţiuni pentru petrecerea vacanţei in Grecia, oferind o vacanţă relaxantă pentru toate categoriile de vârstă. Ceea ce face ca aceasta locaţie sa fie mereu vizitată pe lângă minunatele plaje, vremea încântătoare şi viaţa de noapte vibrantă este ospitalitatea autentică a localnicilor .


Psalidi

Psalidi

Plaja minunată din Psalidi este situata la 3 km est de Kos Town, pe drumul care duce la Agios Fokas și Thermes. Această plajă lungă este formata din nisip și pietricele si este destul de bine organizată, cu umbrele și terasă la soare. Pentru turiștii mai aventuroși, există multe centre de sporturi acvatice, de asemenea. Mai mult, ei au posibilitatea de a se bucura de bucătăria grecească și pește proaspăt din tavernele de pe litoral situate în apropiere. Multe hoteluri luxoase pot fi găsite aici, iar plaja este ușor accesibila cu taxiul, masina sau autobuzele publice. Pentru plimbari romantice pe plaja, Agios Fokas este locul perfect cu un apus de soare uimitor și o priveliște minunată.


Kos

Kos

Orașul Kos a fost fondat în 366 î.Hr., în aceeași zonă în care este găsit orasul modern Kos. Aceasta a atins punctul culminant în timpul perioadelor elenistice și romane, fiind o intersecție între civilizații, între Est și Vest, punctul de întâlnire atât pentru cultură cat și pentru comerț. Piața publică a fost faimoasa în timpul antichității și încă este înfloritoare în zilele noastre.


Mastichari

Mastichari

La aproximativ 3 km nord-vest de Antimachia, se află satul Mastichari, unde veţi găsi unele dintre cele mai frumoase plaje de pe insula Kos. Portul este plin de pescari care furnizează peşte proaspăt tavernelor locale. La Festivalul Vinului din Mastichari se poate degusta vinul de casă, delicatese locale şi se poate asculta muzică grecească. Mastichari este poarta spre insula vecină, Kalymnos, deoarece sunt disponibile curse zilnice pentru a ajunge acolo.


Lambi

Lambi

Este destinaţia ideală pentru amatorii de acţiune, aici găsind posibilitatea de a practica sporturi nautice şi paraşutism. Sporturile se pot completa cu relaxarea pe plajă şi servirea mesei într-unul din restaurante.


Kefalos

Kefalos

Kefalos este la 40 km sud-vest de orașul Kos și este un sat frumos construit pe un deal de la marginea de vest a insulei. Prin antichitate a fost prima capitala a insulei iar astazi numara aprox. 2.500 de rezidenți permanenți. Casele de aici sunt construite atât de aproape unul de altul că străzile înguste create evidențiaza elemente arhitecturale traditionale din cele mai multe insule grecesti, ce va invita să faceti un tur în istoria și viața locului. Una dintre cele mai interesante cladiri este casa traditionala, un muzeu popular, care include o reprezentare de vieții agricole a satelor de atunci și lângă ea finalizeaza peisajul o moară de vânt tradițională. Imaginea orașului vechi este completat de ruinele castelului vechi, chiar lângă satul principal.


Tigaki

Tigaki

Staţiunea Tigaki este situată în partea de nord a insulei, aproape de capitală. Plaja cu nisip alb are 10 km lungime. Apa mării are adâncime mică la mal, făcând ca Tigaki să fie recomandată pentru familiile cu copii.


Marmari

Marmari

Este primul sat pe care îl veţi găsi pe malul mării după plecarea din oraşul Kos. Plaja este cu nisip alb, cald şi apă albastră cristalină. Veţi găsi aici mai multe restaurante unde se poate servi masa.


Agios Fokas

Agios Fokas

Agios Fokas este o plajă pitorească situata la 8 km sud de orașul Kos și la 2 km de băile termale din Thermes. Cea mai mare parte a plajei este acoperită cu nisip negru și pietricele, iar cealalta parte constă în principal din nisip. Localnicii au reușit să organizeze plaja destul de bine cu umbrele, terasă la soare și alte facilități. De obicei, aceasta este mai puțin aglomerata decât alte plaje din Kos. Partea stanga a plajei este folosita de nudisti. Agios Fokas are o vedere excelenta la Marea Egee, în special în timpul după-amiazei și în timpul nopții. Există multe taverne care servesc delicatese bune și preparate din bucătăria grecească. Este accesibila cu mașina sau cu taxiul și există autobuze care rulează frecvent din orașul Kos.