Statiuni si orase in regiunea Lombardia

Milano este principalul oras din Italia de nord. Se afla pe campiile Lombardiei, una dintre cele mai dezvoltate regiuni urbane ale Italiei. Locuitorii din Milano sunt cunoscuti sub numele de Milanesi sau, informal, Meneghini sau Ambrosiani.

Statiunile si orasele din Lombardia unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

LombardiaObiective turistice in regiunea Lombardia Oferte Lombardia

Milano

Milano

Milano este principalul oras din Italia de nord. Se afla pe campiile Lombardiei, una dintre cele mai dezvoltate regiuni urbane ale Italiei. Locuitorii din Milano sunt cunoscuti sub numele de Milanesi sau, informal, Meneghini sau Ambrosiani. Orasul a fost fondat de celtii din Italia de nord in jurul anului 400 i. Hr. fiind cucerit de catre romani in jurul anului 222 i. Hr., care i-au dat numele de Mediolanu. Denumirea latina semnifica “in mijlocul campului”. Milano este recunoscut ca una din capitalele modei si design-ului, metropola Lombardiei fiind faimoasa prin casele de moda si cochetele ei magazine, cum ar fi cele de pe via Montenapoleone sau din renumita Galleria Vittorio Emanuele II din Piazza Duomo (considerata a fi cel mai vechi shopping mall al lumii).


Bergamo

Bergamo

Bergamo este un oras din Lombardia – Italia, aflat la 40 km, nord est de Milan. Orasul Bergamo are o populatie de 120.000 de locuitori si este asezat la poalele Muntilor Alpi. Locatia initiala a orasului era una defensiva: o platforma de colina, iar orasul in sine era inconjurat de ziduri groase. Orasul are doua centre: "Città Alta" (orasul de sus), un oras medieval situat pe deal, inconjurat din secolul al XVII-lea de ziduri de aparare ciclopice si "Citta Bassa" (oras mai mic). Cele doua parti ale orasului sunt conectate prin funicularul/telecabina, drumuri si de poteci.


Como

Como

Este un oras situat in nordul Italiei, la poalele muntilor Alpi, pe tarmul Lacului Como, numit si Lario. Lacul este bine cunoscut in toata Europa ca un refugiu de vara pentru navigatie, ski nautic, scuba diving, sau navigatia de agrement. Como este o importanta statiune turistica, unul dintre unghiurile ideale ale asa-numitului "Triunghi larian". Orasul este casa a numeroase muzee, gradini, parcuri, teatre, biserici si palate. Cercetarile arheologice au scos la lumina ramasitile unei localitati celtice la 4 km sud de actualul oras Como, langa Grandate: la acest asezamant uman se raporteaza istoria orasului.


Sirmione

Sirmione

Este una dintre cele mai populare stațiuni de pe malul lacului Garda. Deși nu este zona cea mai bună pentru o vacanță pe lac, în Sirmione vă puteți bucura de ruine romane, băi termale și  un castel medieval.


Gargnano

Gargnano

Gargnano (Gardesano: Gargnà) este un oraș și comune în provincia Brescia, în Lombardia. Este situat pe malul de vest al lacului Garda. Teritoriul municipal include Lacul artificial Valvestino, creat în 1962.


Mantova

Mantova

Mantova se afla la est de Milano si la sud-vest de Venetia, pe malul raului Mincio , si este inconjurata de trei lacuri artificiale create in secolul XII : Lago Superiore, Lago di Mezzo si Lago Inferiore. Al patrulea lac, Lago Pajolo , care completa sistemul defensiv de apa din jurul orasului , a fost secat la sfarsitul secolului XVIII.


Monza

Monza

Monza este cel mai important centru economic, industrial și administrativ din sub-regiunea Brianza, fiind al treilea cel mai mare oras din Lombardia, cu o populatie de aproximativ 120.000 locuitori. Când oamenii se gândesc la Monza, primul lucru care le vine in minte este celebrul Grand Prix de Formula 1 care se organizează aici anual.


Livigno

Livigno

Pe partea însorită a Alpilor Lombardiei, nu departe de St. Moritz, este situată frumoasa staţiune Livigno. În această îndrăgită localitate dedicată sporturilor de iarnă situată la 1816 m altitudine - zăpada este practic garantată, unul din motivele pentru care în Livigno se desfăşoară numeroase competiţii internaţionale - dar este faimoasă mult în afara graniţelor sale şi ca paradis al cumpărăturilor duty-free. Trepalle (1.900-2.250 m) este în Europa aşezarea permanent locuită situată la cea mai mare altitudine. Zilele însorite asigurate de situarea geografică şi frumoasele case de lemn tradiţionale completează tabloul oferit de Livigno. Pârtiile largi sunt în orice moment exemplar îngrijite, iar giganticul SnowPark oferă snowboarderilor tot ce le doreşte inima. După schi, cabanele tradiţionale vă invită la Après-Ski şi numeroasele magazine la cumpărături. În zona duty-free puteţi cumpăra nu doar parfum, alcool sau ţigări (cu limită de cantitate la ieşirea din ţară), ci şi îmbrăcăminte, ceasuri, aparate de fotografiat, iar la benzină puteţi economisi până la 40% sau chiar mai mult! Pe pârtie preţurile sunt de asemenea reduse, ceea ce înseamnă mai mult concediu pentru banii dumneavoastră! Livigno – Paradis de zăpadă şi cumpărături!


Toscolano Maderno

Toscolano Maderno

La 40 km de Brescia, pe coasta de vest a lacului Garda, acest oraș este favoritul împătimiților de navigație și sportivilor, în special jucătorilor de golf (aici fiind cel mai vechi club de golf de pe maulul lacului Garba, clubul Bogliaco).


Bormio

Bormio

Bormio, una dintre cele mai renumite staţiuni de schi din Italia, este situată chiar lângă Elveţia, la poalele Stelvio. Staţiunea balneară cu o istorie mai lungă de 2000 de ani se află într-un bazin între munţii maiestuoşi ai grupei Ortles. Bormio este cunoscut nu doar pentru băi şi wellness dar este deosebit de cunoscut ca locul de desfăşurare a campionatelor de schi alpin din 1985 şi 2005. De asemenea, aici are loc în fiecare an între Crăciun şi de Anul Nou competiţia mondială de coborâre pe faimosul "Stelvio". Nu doar experţii găsesc ceva de făcut în Bormio, pantele larg deasupra limitei de vegetaţie permit distracţie pe zăpadă cu toate gradele de dificultate.


Salo

Salo

Este cel mai atrăgător lor de pe coasta vestică a lacului Garda. Are un aer tradițional și o biserică gotică din secolul XV care trebuie vizitată. Aici s-a născut Gasparo da Salo, inventatorul violinei.


Ponte Di Legno

Ponte Di Legno

Ponte di Legno (pont în dialectul camunian locală) este o Comune italian de 1,773 locuitori , în Val Camonica, provincia Brescia, în Lombardia.


Lake Maggiore

Lake Maggiore

Lacul Maggiore (italiană: Lago Maggiore, pronunțată [laːɡo maddʒoːre] lit. "mai mare lac") sau Lago Verbano ([Verbano]; latină: Lacus Verbanus) este un lac mare situat pe partea de sud a Alpilor. Acesta este al doilea cel mai mare lac din Italia și cel mai mare din sudul Elveției.


Santa Caterina

Santa Caterina

Santa Caterina Valfurva este un sătuc mic şi liniştit, aflat la 1 734 m altitudine, aproape de graniţa cu Elveţia. Este situată într-o zonă protejată, în parcul naţional Stilfserjoch şi peisajul de basm al Alpilor Lombardiei. Datorită atmosferei sale de sătuc de munte liniştit, Santa Caterina este de asemenea o destinaţie foarte iubită şi de familiile cu copii. Staţiunea nu a fost doar locul de desfăşurare a concursului de coborâri cu schiurile, proba feminină, de la Campionatul Mondial din 2005, dar este şi locul natal a campioanei olimpice Deborah Compagnoni. Munţii înalţi din zonă, precum şi instalaţiile de producere artificială a zăpezii vă oferă siguranţa în ceea ce priveşte existenţa zăpezii! Staţiunea este ideală pentru iubitorii de schi, domeniul schiabil fiind foarte aproape. Se poate schia direct de la 2880 m înălţime, de pe creasta Monte Sobretta (3296 m) până direct în mijlocul staţiunii. Panorama cu munţii Ortler şi gheţarul Forni este absolut feerică! Staţiunea dispune de piste schi fond mai degrabă exigente şi este din acest motiv locul de desfăşurare a numeroaselor concursuri internaţionale de schi de fond şi, de asemenea, o destinaţie preferată pentru împătimiţii acestei discipline.


Tremosine

Tremosine

Situat în inima parcului Alto Garda Bresciano, Tremosine reunește toate calitățile naturale și de mediu caracteristice acestei zone naturale protejate. Drumul care urcă spre acest oraș este spectaculos, acesta strabatând păduri și canioane.


Brescia

Brescia

Brescia este un oraş situat în apropiere de Lacul Garda în Italia de nord. Ea face parte din regiunea Lombardia. Oraşul este situat la poalele Alpilor, între Mella şi Naviglio, având o populaţie de 191.523 de locuitori. Oraşul Brescia este al doilea oraş ca mărime din regiunea Lombardia, după capitala acesteia Milano. Oraşul este capitala administrativă a provinciei Brescia, una dintre cele mai întinse provincii din Italia. În antichitate ea a fost denumită Brixia, fiind un important centru istoric ce pastrează incă o serie de monumente romane şi medievale, printre care şi castelul oraşului.


Varese

Varese

Varese este un oraş în Italia, mai precis în Lombardia, fiind capitala regiunii cu acelaşi nume. Varese este răspândit pe o suprafaţă de 54 de kilometri patrati. În oraş nu sunt multe locuri de vizitat; principala atractie este muntele sacru. Cel mai bun mod de a explora orasul este pe jos. Este un oras gratios, cu gradini, vile de marmura din anii 50 si cladiri din epoca fascista, marginite de fabrici de incaltaminte. Centrul orasului este Piazza Monte Grappa, aproape de principala atractie a orasului – gradinile din jurul palatului roz Palazzo Estense, construit in secolul XVIII pentru ducele Este de Modena.