Statiuni si orase in regiunea Londra Mare

Londra (in engleza London, franceza Londres) este capitala Angliei si a Regatului Unit. Este cel mai important centru politic, financiar (datorita City-ului), cultural si artistic al Regatului Unit, si unul din cele mai importante orase ale lumii.

Populatia Londrei este de 7.421.229 locuitori (la 1 ianuarie 2005) in Londra Mare, carora li se adauga alte cateva milioane din zona metropolitana. Exista o imensa diversitate de etnii, culturi si religii, Londra fiind unul din cele mai cosmopolite orase din Europa si din lume. Aici locuiesc, permanent sau temporar, multi dintre cei mai bogati oameni ai lumii.

In Londra se gasesc sediile a numeroase institutii si corporatii de importanta globala; multe cladiri importante: palate, muzee, teatre, sali de concerte, aeroporturi, statii de cale ferata, cat si numeroase ambasade si consulate.

Westminster (Palatul si Abatia) si Biserica Sf.Margareta din Londra au fost inscrise in anul 1987 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Statiunile si orasele din Londra Mare unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

Londra MareObiective turistice in regiunea Londra Mare Oferte Londra Mare

Londra

Londra

Londra (in engleza London, franceza Londres) este capitala Angliei si a Regatului Unit. Este cel mai important centru politic, financiar (datorita City-ului), cultural si artistic al Regatului Unit, si unul din cele mai importante orase ale lumii. Populatia Londrei este de 7.421.229 locuitori (la 1 ianuarie 2005) in Londra Mare, carora li se adauga alte cateva milioane din zona metropolitana. Exista o imensa diversitate de etnii, culturi si religii, Londra fiind unul din cele mai cosmopolite orase din Europa si din lume. Aici locuiesc, permanent sau temporar, multi dintre cei mai bogati oameni ai lumii. In Londra se gasesc sediile a numeroase institutii si corporatii de importanta globala; multe cladiri importante: palate, muzee, teatre, sali de concerte, aeroporturi, statii de cale ferata, cat si numeroase ambasade si consulate. Westminster (Palatul si Abatia) si Biserica Sf.Margareta din Londra au fost inscrise in anul 1987 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.


Liverpool

Liverpool

Liverpool este oraș și un Burg Metropolitan în cadrul Comitatului Metropolitan Merseyside în regiunea North West England. Este unul dintre principalele orașe engleze, zona metropolitană având peste 800.000 locuitori. În Secolul XIX Liverpool era considerat al doilea port al Imperiului Britanic după Londra. Vechiul oraș portuar Liverpool a fost înscris în anul 2004 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. În 2008, orașul a fost Capitală Europeană a Culturii împreună cu Stavanger din Norvegia. Liverpool poseda peste 2500 de cladiri istorice, protejate prin lege, dintre care 26 sunt de grad I ca importanta, iar 85 sunt de grad II.


Gatwick Airport

Gatwick Airport

Aeroportul Gatwick este un aeroport internațional important de lângă Crawley, Sussex, fiind cel de-al doilea cel mai aglomerat aeroport prin trafic total de pasageri în Regatul Unit, după aeroportul Heathrow si al optulea cel mai aglomerat aeroport din Europa.Aeroportul este situat la 14 km de autostrada M23, care face legătura cu Londra până la șoseaua de centură M25. Drumul Londra-Brighton (A23) și drumul A217, de asemenea trec prin Gatwick.


Bournemouth

Bournemouth

Bournemouth este un oraș și o Autoritate Unitară în regiunea South West England. Este o stațiune turistică foarte mare pe coasta de sud a Marii Britanii. Orasul Bournemouth are o vechime de 180 de ani, istoria sa începând din secolul XVIII-lea, când Bournemouth era doar un sat de pescari pe malul marii. În comparatie cu trecutul glorios al Angliei, Bournemouth este un orasel nou, una dintre cele mai frumoase statiuni de odihna, din Marea Britanie, având peste 435.000 de locuitori. Plajele superbe sunt vizitate în fiecare an de peste 4 milioane de turisti.