Statiuni si orase in regiunea Loveci

Unul dintre cele mai vechi si interesante orase bulgare, Loveci, se află intr-o zona pitoreasca pe ambele maluri ale râului Osam, la 170 km nord-est de Sofia. Oraşul de azi este moştenitor al oraşului tracic Melta, situat în zona Hisarlaka.

Statiunile si orasele din Loveci unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

LoveciObiective turistice in regiunea Loveci Oferte Loveci

Ciflik

Ciflik

Satul Chiflik se afla situat in regiunea Lovech, la fluxul superior al raului Beli Iskar in partea de sud-vest a teritoriului orasului Troyan. Satele Shipkovo la nord, Rosino si Hristo Danovo la sud, Beli Osam la est si Ribaritsa la vest se invecineaza cu satul Chiflik. Satul este situat la 15 km sud-vest de orasul Troian si este conectat la acesta printr-o linie de autobuz regulata.


Lukovit

Lukovit

Lukovit este un oraș în Obștina Lukovit, Regiunea Loveci, Bulgaria, situat pe râul Zlatna Panega. Este reședința obștinei omonime.


Troian

Troian

Orasul Troian face parte din districtul Lovech, este situat pe raul Osum Beli la poalele de nord ale muntelui Troyan-Kalofer, la 35 km sud de Lovech. Este o statiune montana cunoscuta pentru tratarea bolilor pulmonare. Se afla la altitudinea de 300 - 499 m deasupra nivelului marii, se intinde pe o suprafata de 60.243 km patrati si are o populatie de 22348 locuitori (recensamant 01.01.2007).


Loveci

Loveci

Unul dintre cele mai vechi si interesante orase bulgare, Loveci, se află intr-o zona pitoreasca pe ambele maluri ale râului Osam, la 170 km nord-est de Sofia. Oraşul de azi este moştenitor al oraşului tracic Melta, situat în zona Hisarlaka. În Evul Mediu, Loveci a fost un centru strategic militar, numit Lovutst, în timp ce în secolul al XII-lea, oraşul, treptat, s-a mutat pe malul drept al râului Osam, unde se află acum cartierul Varoșa. În perioada bizantină, în urma revoltei de la Târnovo împotriva dominaţiei bizantine, cetatea Loveci a apărat cu succes drumul spre Veliko Târnovo şi a forţat Imperiul Bizantin să încheie faimosul tratat de pace de la Loveci în 1187, care a dat un nou început statului bulgar.


Apriltsi

Apriltsi

Apriltsi este un oraş mic în provincia Lovech, in zona de centru-nord a Bulgariei, situat în apropiere de zona cea mai inalta a Muntilor Stara Planina. Este centrul administrativ al municipalitatii Apriltsi. Orasul are o populatie ce depaseste cu putin 3000 locuitori. Datorită localizarii sale într-o vale de la poalele Varfului Botev din Munţii Balcani, Apriltsi este o statiune turistica noua în curs de dezvoltare. Pe langa Varful Botev, in zona statiunii se mai gasesc si alte 2 varfuri notabile: Triglav şi Maragidik. Oraşul a fost fondat prin unificarea a patru sate mari de munte: Novo Selo, Zla Reka, Vidima şi Ostrets, care astăzi reprezinta cartiere ale oraşului.


Oreshak

Oreshak

Oreșak este un sat, situat în partea de mijloc al Munților Balcani din municipiul Troyan, provincia Lovech, Bulgaria. Există un renumit complex etnografic foarte aproape de Manastirea Troyan - una dintre cele mai mari manastiri din Bulgaria.


Teteven

Teteven

Orasul Teteven face parte din districtul Lovech, situat in partea de nord-vest a adanciturilor din centrul Muntilor Balcani. Se intinde pe 12 km de-a lungul vaii raului Vit, intinsa ca o coada de arc, prin aceasta explicand etimologia numelui sau. Este situat la o altitudine de 300 - 499 m deasupra nivelului marii, se intinde pe o suprafata de 110.788 km patrati si are o populatie de 10870 locuitori (recensamant 01.01.2007). Teteven este centrul municipal al municipiului Teteven. In oras se poate ajunge cu autobuzul sau masina. Regulat, circula autobuze catre Sofia (110 km) si orasele din districtul Lovech (70 km).