Statiuni si orase in regiunea Marea Neagra Turcia

Samsun este situat între două delte ale râurilor varsandu-se în Marea Neagră, la nord de Turcia. La vest de oraș, Kizilirmark (Red River), unul dintre cele mai lungi fluvii din Anatolia, produce o delta fertila, iar la estul orașului, Yesilirmak (Green River), un râu care trece prin cateva orașe remarcabile pe drumul spre mare, face același lucru.

Statiunile si orasele din Marea Neagra Turcia unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

Marea Neagra TurciaObiective turistice in regiunea Marea Neagra Turcia Oferte Marea Neagra Turcia

Sile

Sile

Șile este un mic oraș de la Marea Neagră, la 70 km de orașul Istanbul. Șile este un municipiu și este centrul districtului emonim din Istanbul.


Samsun

Samsun

Samsun este situat între două delte ale râurilor varsandu-se în Marea Neagră, la nord de Turcia. La vest de oraș, Kizilirmark (Red River), unul dintre cele mai lungi fluvii din Anatolia, produce o delta fertila, iar la estul orașului, Yesilirmak (Green River), un râu care trece prin cateva orașe remarcabile pe drumul spre mare, face același lucru.


Bolu

Bolu

Bolu este una dintre cele mai încântătoare zone ale Turciei situat aproximativ la jumătatea drumului între Istanbul și Ankara. Bolu este renumit pentru padurile sale dense, fauna și facilități moderne de primăvară caldă.


Rize

Rize

Rize este binecuvântat cu cea mai frumoasă natura, care a fost păstrată de-a lungul secolelor. Aerul proaspăt de Rize are un efect regenerator asupra ta cu fiecare respirație. Situat în cea mai verde zona a Turciei, regiunea Mării Negre de Est, Rize este renumit pentru arhitectura sa unică, mâncăruri delicioase și ospitalitatea localnicilor.


Ordu

Ordu

Odru este un oras situat pe locul unei foste colonii ioniene, Kotyora. Se spune ca aici s-au imbarcat Xenofon si cei 10.000 de greci, spre Sinop, in anul 401 I.e.n. Astazi Ordu este port si un mare centru de procesare a alunelor de padure. Atractiile turistice sunt peisajul din jurul orasului, inclusiv coasta Marii Negre, dealul Boztepe de deasupra orasului si Capul Iason.


Amasya

Amasya

Amasya este orasul resedinta a provinciei cu acelasi nume, provincie ce are o suprafata de 5690 km2 si o populatie de 324 268 locuitori dintre care 86 667 traiesc in oras, iar restul in satele inconjuratoare. Se afla la o altitudine de 411 m. Amasya este unul din cele mai frumoase orase din Turcia. Asezat, ca si Saframbolu, intr-un defileu stancos si ingust al lui Yesil rmak (Raul Verde), se distinge atat prin frumusetea naturala deosebita cat si prin vestigiile istoriei sale multimilenare, de peste 5000 de ani, din perioadele hitita, urarta, frigiana, persana, romana, bizantina, mongola si otomana.


Zonguldak

Zonguldak

Zonguldak, este capitala provinciei Zonguldak, in nord-vestul Turciei, pe coasta Mării Negre. Portul bine echipat este principala piață de desfacere pentru cărbunele extras din bazinul dintre Zonguldak și Ereğli. Dezvoltarea orașului și creșterea rapidă a populației au fost asociate cu o creștere a acestei industrii a cărbunelui după mijlocul secolului al 19-lea. Mineritul a fost dezvoltat pe larg de către guvern, după 1940, și o mare parte din forța de muncă a orașului a rămas legata de cărbune.


Akcakoca

Akcakoca

Akçakoca este atât un oraș și district din provincia Düzce, în regiunea Mării Negre din Turcia, situat la aproximativ 200 km est de Istanbul. Orasul a fost numit dupa un șef turc din secolul al 14-lea, care a capturat zona pentru Imperiul Otoman, și are o statuie în onoarea sa. Orașul dispune de o moschee modernă de design neobișnuit. Atractii turistice includ plaje si un mic castel ruinat.


Duzce

Duzce

Provincia Düzce este o provincie în nord-vestul Turciei. Este pe zona de coastă a Mării Negre și este străbătut de șoseaua principală între Istanbul și Ankara. Orașul principal este Düzce. Există ruine antice grecești în provincie. Düzce s-a rupt din provincia Bolu și a devenit o provincie de sine stătătoare, după un cutremur devastator în oraș în noiembrie 1999.


Agva

Agva

Ağva, este un loc și stațiune populara destinație în cartierul Șile din provincia İstanbul, Turcia.