Statiuni si orase in regiunea Marginimea Sibiului

Comuna este situata în Depresiunea Salistei,in vestul judetului la 21 Km distanta de Sibiu, în zona dealurilor submontane ale Muntilor Cibin. Este comuna cu cel mai mare numar de sate din judet, având în componenta zece sate. Accesul în comuna se face prin DN 1(E 15A) Sibiu - Sebes Alba, pe traseul CFR Sibiu - Vintul de Jos cu gara la Saliste si halte în Sibiel, Sacel, Aciliu, sau pe vechiul drum ce trece prin Cristian, Orlat, Sibiel, Vale - Saliste - Tilisca.

Statiunile si orasele din Marginimea Sibiului unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

Marginimea SibiuluiObiective turistice in regiunea Marginimea Sibiului Oferte Marginimea Sibiului

Sibiu

Sibiu

Situat intre Muntii Fagaras, Cindrel si Lotrului, Sibiul este situat in depresiunea Cibinului, strabatuta de raul cu acelasi nume, preluate de la numele latinesc al urbei care era Cibiniensis/Cibinium. De asemenea, la nord si est orasul este delimitat de podisul Tarnavelor care coboara pana deasupra Vaii Cibinului, prin Dealul Gusteritei. Mai tarziu, in 1692, datorita influentei austriece, Sibiul a devenit capitala Transilvaniei intr-o perioada in care orasul a cunoscut o dezvoltare economica si culturala extraordinara. In acei ani a fost construit Palatul Brukenthal.


Paltinis

Paltinis

Staţiune turistică permanentă, situată în Carpaţii Meridionali, pe versantul nord-estic al Munţilor Cindrel, la 35 de km.distanţă de Sibiu, de care, de altfel, şi aparţine, Păltinişul este cea mai veche şi cea mai înaltă staţiune din România. Aşezarea, de sub Vf.Onceşti, ce se întinde într-o pădure de conifere, la altitudinea de 1442 de metri, a fost întemeiată de Societatea Carpatină Transilvania, la sfârşitul secolului al XIX-lea. Datorită vechimii lor de peste un secol, trei dintre cele peste 40 de vile ridicate în timp, în staţiune, au fost declarate monumente istorice: Casa Turistilor, Casa Medicilor şi Sala Monaco.


Deva

Deva

Deva, resedinta judetului Hunedoara, este una dintre cele mai vechi asezari din tara noastra, prima atestare dateaza din 1269, insa descoperirile arheologice efectuate pe teritoriul Devei arata faptul ca zona a fost locuita inca din epoca pietrei slefuite. Deva este situata pe malul stang al Muresului, la 187 m altitudine, la poalele muntilor Apuseni si Poiana Rusca. Orasul beneficiaza de resurse minerale ale muntilor metaliferi si ale muntilor auriferi. Deoarece nucleul orasului medieval s-a dezvoltat la poalele Dealului Cetatii, majoritatea obiectivelor turistice reprezentative sunt concentrate in partea veche a orasului.


Ocna Sibiului

Ocna Sibiului

Statiunea balneo climaterica Ocna Sibiului, este situata in orasul cu acelasi nume, la 12 km.de Sibiu, avand astfel acces la drumul national, calea ferata si la aeroportul international Sibiu. Asezata ca un cuib intre dealuri, Ocna Sibiului e scufundata in liniste si pace, caracterizandu-se printr-un relief format din dealuri si coline, cu pante domoale, cu localitatea ferita de vanturi si curentii de aer rece ce vin dinspre munte, ceea ce determina variatii mici de temperatura intre anotimpuri, cu treceri blande de la un regim termic la altul.


Sibiel

Sibiel

Cu o populaţie de circa 450 de locuitori, satul Sibiel face parte din cele zece aşezări ce compun oraşul Sălişte. Situată de-a lungul râului omonim, care străbate localitatea de la vest la est, cetatea Sibielului a fost identificată de către unii cercetători ca fiind castrul Salgo, atestat documentar la 1322. Aflat la 23 km departare de orasul Sibiu, adapostit ca intr-o caldare de poalele muntilor Cibinului, satul Sibiel isi duce mai departe in istorie o straveche stafeta de frumos natural, de cultura si de traditie romaneasca. Povestea Sibielului este invaluita in mister, batranii satului povestind ca e de pe vremea uriasilor si ca acolo si-ar fi ascuns Decebal comorile de frica lui Traian.


Rasinari

Rasinari

Comuna Rasinari este situala in sud-estul judetului la 12 km de Sibiu fiind una dintre cele mai vechi comune din Marginimea Sibiului. La doar cativa km de statiunea montana Paltinis ofera un cadru natural deosebit pentru a petrece un nemaipomenit concediu la munte alaturi de familie si cei dragi. Comuna este legata de oras printr-o linie de tramvai care traverseaza si Padurea Dumbrava. Pe aceasta legatura Sibiu-Rasinari se joaca piesa de teatru "Un tramvai numit Popescu" cu actorii de la Teatrul National Radu Stanca. Zona este apreciata din punct de vedere turistic pentru frumusetea pitoreasca, dar si pentru traditiile si obiceiurile locale, cum ar fi culesul rasinii de brad, indeletnicire ce a dat si numele localitatii.



Dumbraveni

Dumbraveni

Dumbrăveni, mai demult Ibașfalău (în dialectul săsesc Eppeschdorf, în germană Elisabethstadt, Eppeschdorf, în maghiară Erzsébetváros) este un oraș în județul Sibiu, in centrul Transilvaniei, România. Orașul se află pe malul râului Târnava Mare, la 20 km distanță de Mediaș, 20 km de Sighișoara și la 77 km de municipiul Sibiu. Din punct de vedere geografic, orașul este situat pe partea stângă râului Târnava Mare in regiunea de dealuri mijlocii a Podișului Transilvaniei, mai exact Podișul Târnavelor.


Gura Raului

Gura Raului

Comuna este situată la 18 km de Sibiu, la 15 km de Sălişte şi la 22 km de Ocna Sibiului. Este principala poartă de intrare spre Munţii Cibinului, spre Râul Mare şi Râul Mic, spre pârâurile Iezerele Cindrelului. Pe uliţele unde localnicii îţi dau bineţe ca unui vechi cunoscut, odinioară colindau George Topârceanu, George Coşbuc (se pare că "Nunta Zamfirei" şi "Numai una" au fost scrise aici), Mihai Eminescu, Lucian Blaga şi multe alte mari personalităţi culturale "prinse" de vraja locului.


Saliste

Saliste

Comuna este situata în Depresiunea Salistei,in vestul judetului la 21 Km distanta de Sibiu, în zona dealurilor submontane ale Muntilor Cibin. Este comuna cu cel mai mare numar de sate din judet, având în componenta zece sate. Accesul în comuna se face prin DN 1(E 15A) Sibiu - Sebes Alba, pe traseul CFR Sibiu - Vintul de Jos cu gara la Saliste si halte în Sibiel, Sacel, Aciliu, sau pe vechiul drum ce trece prin Cristian, Orlat, Sibiel, Vale - Saliste - Tilisca.



Sebes

Sebes

Orasul Sebes este situat în partea centrala a României, în sud-vestul Transilvaniei, în judetul Alba. Drumurile europene E 68 ( Deva- Sibiu- Brasov) si E 81 ( Cluj- Sibiu- Pitesti), drumul national 67 (de pe Valea Sebesului) si alte drumuri judetene trec prin Sebes. În oras exista si o gara, pentru rute precum Bucuresti- Brasov- Sibiu, mergând spre vest (Deva- Arad). Sebesul se gaseste la 15 km de Alba-Iulia, la 55 km de Sibiu ( Sibiul are si un areroport international) si la 63 km de Deva, în apropierea varsarii râului Sebes în râul Mures.