Statiuni si orase in regiunea Muntenia

București este capitala României și, în același timp, cel mai mare oraș, centru industrial și comercial al țării. Populația de 1.944.367 de locuitori face ca Bucureștiul să fie al șaselea oraș ca populație din Uniunea Europeană. În fapt, însă, Bucureștiul adună zilnic peste trei milioane de oameni, iar specialiștii prognozează că, în următorii cinci ani, totalul va depăși patru milioane. În prezent, capitala are același nivel administrativ ca și un județ și este împărțită în șase sectoare.

Statiunile si orasele din Muntenia unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

MunteniaObiective turistice in regiunea Muntenia Oferte Muntenia

Bucuresti

Bucuresti

București este capitala României și, în același timp, cel mai mare oraș, centru industrial și comercial al țării. Populația de 1.944.367 de locuitori face ca Bucureștiul să fie al șaselea oraș ca populație din Uniunea Europeană. În fapt, însă, Bucureștiul adună zilnic peste trei milioane de oameni, iar specialiștii prognozează că, în următorii cinci ani, totalul va depăși patru milioane. În prezent, capitala are același nivel administrativ ca și un județ și este împărțită în șase sectoare.


Amara

Amara

Localitatea a fost atestata documentar in timpul domnitorului Matei Basarab, care a inzestrat manastirea ridicata de el in Slobozia cu intinse terenuri in jurul lacului. In 1864, prin secularizarea averilor manastiresti, aceste terenuri au fost preluate de stat. Atunci au luat fiinta primele asezari omenesti. Pana in 1903, Amara era un catun si apartinea de comuna Slobozia Veche. In aprilie 2004 Amara a primit statutul de oras. Situata in estul Campiei Romane, Amara are un climat continental de stepa, cu veri calduroase si ierni reci. Temperatura medie anuala este de 10.


Slanic Prahova

Slanic Prahova

Statiune balneoclimaterica, centru al sarii incluzand Muntele de Sare unic in lume si cea mai mare salina din Europa, oras inconjurat de peisaje pitoresti si dispunand de conditii de cazare, tratament si devertisment variate, Slanic Prahova este locul ideal pentru petrecerea vacantei. Frumusetea distincta a cadrului natural limitrof, particularitatile climatului local determinate de asezarea in vatra unui bazin depresionar si nu departe de ultimele culmi montane si prezenta unor obiective turistice remarcabile prin dimensiuni si spectacular si a unor baze de tratament recunoscute, sunt premizele pentru un sejur placut, linistit si odihnitor.


Otopeni

Otopeni

Orașul Otopeni este așezat în zona limitrofă de nord a capitalei României - București, între km. 12,800 și 17,900 pe drumul național nr.1 (E60). Din punct de vedere fizico-geografic, orașul Otopeni este așezat pe interfluviul Colentina - Pasărea, in Câmpia Vlăsiei, subdiviziune a Câmpiei Române, iar din punct de vedere administrativ - teritorial este situat în județul Ilfov.


Pucioasa

Pucioasa

Oras statiune balneara de peste 170 de ani, asezata pe cursul superior al Ialomitei la 21 km nord de municipiul Targoviste si o altitudine de aproximativ 400m, Pucioasa beneficiaza de o pozitie frumoasa deschisa, de o parte si de alta cu dealuri taraganate de sub care tâsnesc binefacatoarele izvoare de pucioasa (sulfuroase), de unde i se trage si numele de Pucioasa.


Buzau

Buzau

Municipiul Buzău este situat în zona centrală a județului, la 120 km de București, în sud-estul României, și ocupă o suprafață totală de 81,3 km2. Municipiul se află la cotul Carpaților de curbură, la confluența drumurilor între trei mari provincii românești: Muntenia, Transilvania și Moldova. Râul Buzău, pe al cărui mal drept se află, formează limita nordică a orașului. Forma orașului este alungită, orașul fiind mai mare de-a lungul râului. Buzăul ocupă altitudini de la 101 metri în nord-vest, în apropierea dealurilor până la 88 metri în apropierea râului, media fiind de 95 de metri (cât este și altitudinea în centrul orașului, în piața Dacia). Astfel, Buzău este un oraș aflat într-un relief plat, cu o diferență de altitudine de 10 metri de-a lungul unei linii de 4 km.


Curtea De Arges

Curtea De Arges

La 37 km de Piteşti, pe DN 7C, se află municipiul Curtea de Argeş, situat de o parte şi de alta a Argeşului, veche capitală a Ţării Româneşti, cunoscut astăzi mai mult datorită mănăstirii cu acelaşi nume ridicată în 1517 de către Neagoe Basarab, dar şi pentru monumentele de arhitectură şi artă .Orasul are o suprafata de 75 km patrati, fiind imprejmuit de muscelele si dealurile sudice ale Muntilor Fagaras, din Carpatii Meridionali. Atestat documentar în 1330, martor a numeroase fapte şi evenimente din trecutul neamului, Curtea de Argeş este un ghid de preţ în cercetarea vestigiilor istorice .


Lacu Sarat

Lacu Sarat

Lacul Sărat este o localitate în județul Brăila, Muntenia, România, situată în comuna Chiscani. În cadrul comunei, se află un lac sărat, pe malurile căruia s-a ridicat stațiunea cu același nume. Începuturile stațiunii datează din a doua jumătate a secolului al XIX-lea, primele stabilimente fiind descrise de scriitorul Alexandru Vlahuță in România pitorească. În primii ani ai secolului al XX-lea, stațiunea a fost legată de orașul Brăila printr-o linie de tramvai, ce funcționează și astăzi.


Ploiesti

Ploiesti

Municipiul Ploiești, unul din orașele mari ale României, reședință a județului Prahova, este este așezat în centrul Munteniei, în partea central-nordică a Câmpiei Române, situat la 60 km nord de București. Suprafața actuală a Ploieștiului este de aproape 60 km². Municipiul Ploiești se găsește în apropierea regiunii viticole Dealul Mare-Valea Călugărească și are acces direct la Valea Prahovei, cea mai importantă zonă de turism alpin din România si este un important nod de transport, situându-se pe drumurile care leagă capitala București de Transilvania și Moldova.


Braila

Braila

Brăila este un municipiu, reședința și cel mai mare oraș al județului Brăila din nord-estul regiunii istorice Muntenia, sud-estul României. Orașul este situat pe malul stâng al Dunării.


Pitesti

Pitesti

Pitești este reședința și cel mai mare oraș al județului Argeș din regiunea istorică Muntenia, România. Localitatea are statutul de municipiu și renumele de orașul lalelelor[3], aici fiind găzduit anual un important festival intitulat Simfonia Lalelelor. La recensământul din anul 2011, Pitești avea o populație de 155.383 de locuitori, fiind al treisprezecelea cel mai mare centru urban al României din punct de vedere demografic.


Targoviste

Targoviste

Vechea cetate de scaun, Targoviste este situat in partea central-sudica a Romaniei pe o terasa inalta de 260m, deasupra vaii Ialomitei, la limita dintre regiunea deluroasa subcarpatica si Campia Inalta a Targovistei, care cuprinde interfluviul dintre raul Dambovita si raul Ialomita pana la contactul cu „campia de divagare”, joasa si monotona, fiind o prelungire a campiilor subcolinare.


Snagov

Snagov

Comuna Snagov este situată în partea de nord a județului Ilfov, la 28 de km de București, pe D.N. 1 spre Ploiești.


Valea Doftanei

Valea Doftanei

Comuna Valea Doftanei este amplasata intr-un cadru natural pitoresc, cu multe valente turistice si lipsit de surse de poluare si degradare a mediului. Ea se afla situata in partea nordica a judetului Prahova, intre vaile Prahova si Teleajen. Relieful muntos al acestei localitati este mai accentuat catre nord, unde este limitrofa cu judetul Brasov. Acolo, spre obarsia Doftanei se inalta masive muntoase ca: Orjogoaia, Radela, Cucioaia, Zanoaga, Baiu Mare, Baiu Mic, Unghia Mare si Unghia Mica. Privit din departare, muntele Unghia Mare, cu liniile lui geometrice, seamana cu o piramida egipteana, impantata parca dinadins aici in framantatul peisaj carpatin.





Alunis

Alunis

Aluniș (în trecut, Strâmbeni) este o comună în județul Prahova, Muntenia, România, formată din satele Aluniș (reședința) și Ostrovu.


Campulung Muscel

Campulung Muscel

Campulung Muscel este un oras din judetul Arges, regiunea Muntenia. Este situat in depresiunea Campulung, pe Raul Targului la o altitudine de 590 m deasupra nivelului marii, pe o suprafata de 11,7 km² si are o populatie de circa 40.000 locuitori. Are in subordine administrativa localitatea Valea Rumanestilor. Orasul Campulung Muscel este asezat in mijlocul unui cadru natural aparte caracterizat printr-un relief variat: munti, dealuri, podisuri montane. Diversitatea unitatilor de relief este datorata in special structurii geologice complexe. Cunoscut drept prima reședință domnească din Țara Românească, aici își are originea primul document cunoscut în limba română, Scrisoarea lui Neacșu.






Calarasi

Calarasi

Călărași (în trecut, Lichirești și, temporar, Știrbeiu) este municipiul de reședință al județului Călărași, Muntenia, România. Este cel mai mare oraș al județului și unul din cele mai importante municipii din regiunea de dezvoltare Sud. Situat în sud-estul României, pe partea dreaptă a cursului brațului Borcea al Dunării, Călărașiul este cunoscut pentru industria alimentară, industria de PAL melaminat, industria siderurgică, industria de hârtie și industria de prefabricate.