Statiuni si orase in regiunea Muntii Parang

Ranca este o statiune în curs de dezvoltare, aflata in jud. Gorj, Romania, situata la 1.600 m altitudine, la poalele varfului Papușa în Muntii Novaciului din Masivul Parang, la 18 km de orașul Novaci pe șoseaua Transalpina (DN67C).

Statiunile si orasele din Muntii Parang unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

Muntii ParangObiective turistice in regiunea Muntii Parang Oferte Muntii Parang

Ranca

Ranca

Ranca este o statiune în curs de dezvoltare, aflata in jud. Gorj, Romania, situata la 1.600 m altitudine, la poalele varfului Papușa în Muntii Novaciului din Masivul Parang, la 18 km de orașul Novaci pe șoseaua Transalpina (DN67C), drum care este modernizat si intretinut pana in statiune chiar si pe timp de iarna. Iarna se poate urca doar dinspre Novaci, Transalpina fiind inchisa pe timpul iernii dinspre Obarsia Lotrului -Voineasa Dispune de trei partii de ski toate dotate cu teleski; una pentru incepatori pozitionata pe Muntele Cornesul si dotata cu nocturna pozitionata in centrul statiunii si una pentru avansati care continua peste varf.


Parang

Parang

Munții Parâng fac parte din Carpații Meridionali, grupa muntoasă Parâng-Șureanu-Lotrului, fiind cea mai mare ca suprafață dintre masivele muntoase ale României. De la est la vest măsoară aproximativ 50 de km iar de la nord la sud circa 25 km.