Statiuni si orase in regiunea Muntii Rila Borovets

Muntii Rila gazduisesc cel mai mare parc national al Bulgariei, un loc ideal pentru turistii iubitori de natura si drumetii, Parcul National Rila avand peste 81000 hectare cu un ecosistem natural aparte dar si un vast program de conservare a culturii, obiceiurilor si traditiilor, aici aflandu-se si ce mai mare manastire bulgara, Manastirea Rila. Iarna Borovets ofera peste 45 de km de partii de ski, snowboard, ski fond sau biatlon, un domeniu de schi cu facilitati si instalatii de nocturna si transport moderne, hotelurile si pensiunile oferind conditii excelente de cazare la preturi avantajoase, in acelasi timp Borovets fiind o destinatie turistica ideala pentru cei ce vor sa petreaca Craciunul sau Revelionul intr-un peisaj pitoresc.

Statiunile si orasele din Muntii Rila Borovets unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

Muntii Rila BorovetsObiective turistice in regiunea Muntii Rila Borovets Oferte Muntii Rila Borovets

Borovets

Borovets

Cea mai veche staţiune montana din Bulgaria, atestata in 1896, Borovets păstrează tradiţia unei staţiuni de renume fiind astazi cea mai mare şi una din cele mai moderne staţiuni de schi din Bulgaria. Este situata in vecinatatea colinei Borovets, pe pantele de nord ale versantului Mousale, la Est de Rila. Patura de brazi şi poziţionarea la 1390 m deasupra nivelului marii (cele mai inalte parţii regăsindu-se la 2600 m) fac din Borovets locul ideal pentru recreere şi relaxare. Climatul este considerat sănătos. Iernile in staţiunea sunt blande şi desigur cu multa zăpăda! In ianuarie cea mai rece luna temperatura media este 4.


Samokov

Samokov

Samokov este situat la poalele de nord a muntelui Rila, pe unul dintre cele mai mari domenii din Bulgaria. Cel mai lung râu din Bulgaria Iskar trece prin ea. Orașul este la 60 km de Sofia și doar 12 de kilometri în direcția nord-vest de Borovets Resort-celebru în întreaga lume.


Dupnita

Dupnita

Dupnitsa este un oraş în vestul Bulgariei. Acesta este situat la poalele Muntilor Rila, la aproximativ 65 km sud de capitala Bulgariei, Sofia. Impreuna cu oraşul Kyustendil reprezinta oraşele cu o populaţie mai mare de 20 000 de oameni în provincia Kyustendil. Dupnitsa este, de asemenea, menţionată ca "Orasul verde si umbros", datorită locaţiei sale ce-l face destul de umbros în timpul verii şi din cauza abundenţei de arbori în oraş. Unul dintre lucrurile interesante despre Dupnitsa este că adesea este numit "Mica Italie a Bulgariei". Aceasta denumire vine de la faptul că mulţi locuitori au plecat-a lungul anilor pentru a lucra şi a trăi în Italia şi în fiecare vară se întorc în oraşul lor.