Statiuni si orase in regiunea Mykonos

Insula Myconos este una din destinatiile scumpe ale Greciei. Mykonos este foarte des comparata cu Insula Ibiza, datorita atmosferei speciale si a distractiei nocturne si nu in ultimul rand datorita comunitatilor de gay care o prefera ca destinatie de vacanta.Mykonos sau Chora este principala asezare de pe insula Mykonos si este un sat incantator, cu case albe si nenumarate biserici si mori de vant.

Statiunile si orasele din Mykonos unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

MykonosObiective turistice in regiunea Mykonos Oferte Mykonos

Insula Mykonos

Insula Mykonos

Insula Myconos este una din destinatiile scumpe ale Greciei. Mykonos este foarte des comparata cu Insula Ibiza, datorita atmosferei speciale si a distractiei nocturne si nu in ultimul rand datorita comunitatilor de gay care o prefera ca destinatie de vacanta.Mykonos sau Chora este principala asezare de pe insula Mykonos si este un sat incantator, cu case albe si nenumarate biserici si mori de vant.


Plati Gialos

Plati Gialos

Insula grecească Mykonos este renumita pentru fermecatoarea viaţa de noapte, dar dispune si de statiuni orientate catre familiile cu copii, cea mai cunoscuta fiind Plati Gialos (Platys Yialos). Prima statiune dezvoltata pe insula, Plati Gialos se află pe protejata coasta de sud, si beneficiaza decele mai bune plaje ale insulei, cu cel mai bun nisip.


Agios Ioannis Mykonos

Agios Ioannis Mykonos

Considerata a fi cea mai frumoasă plajă de pe coasta de sud-vest a insulei, Agios Ioannis are nisip fin și ape albastre cristaline. De acolo, va puteti bucura de o vedere uimitoare asupra insulei Delos. Un loc bun pentru a evada departe de toate. Nu prea aproape de oraș astfel încât este un loc bun pentru a vă bucura de o plajă micuța.


Agios Stefanos Mykonos

Agios Stefanos Mykonos

Agios Stefanos Beach este situat chiar la colț de noul port Tourlos. Este o plajă de familie cu apele de mică adâncime de-a lungul țărmului pentru copii să se joace în apă, curata și limpede, ce creează un mediu de înot perfect, inclusiv un minunat etaj de nisip de mare. Când vântul de nord suflă poate fi oarecum vant pe plaja aceasta.


Elia Mykonos

Elia Mykonos

Cea mai lungă plajă de pe insulă la doar 10 km (6 mile) de orașul Mykonos și una dintre cele mai frumoase și curate plaje de nisip din Grecia atribuit în mod constant Blue Flag, cosmopolita Elia Beach atrage o mulțime diversă și plină de culoare de la VIP-uri, celebrități și jetsetters, la familiile în vacanță , tinerii căsătoriți și pasionații de nudism.



Megali Ammos Mykonos

Megali Ammos Mykonos

Este cea mai apropiată plajă de Chora, accesibila printr-o plimbare de 15 minute, ideala pentru cei care au doar câteva ore să-și petreacă.


Ornos

Ornos

Aceasta este o plajă convenabilă, de familie, unde puteți găsi o atmosferă relaxantă, deși uneori poate fi foarte aglomerată. Ornos este o plaja mare, cu multe șezlonguri și umbrele disponibile pentru inchiriere si, de asemenea, spațiu pentru a pune un prosop. Apă de adâncime mică de-a lungul liniei de țărm, care este perfectă pentru copii să se joace.


Kalafatis

Kalafatis

Kalafatis este situat pe coasta de sud a Insulei Mykonos. Este una dintre cele mai linistite plaje pe insula Plaja din Kalafatis este una dintre cele mai lungi plaje de nisip din Mykonos, are ape ca oglinda şi oferă posibilitatea de a închiria echipamente pentru sporturile de apa, sezlonguri si umbrele. Locurile de cazare sunt situate în satul de pescuit minunat cu acelaşi nume. Kalafatis este o plaja unde se poate practica scuba diving, wind surfing si alte sporturi acvatice, aici gasim si doua restaurante cu preturi rezonabile - la nivelul preturilor din oras.


Tourlos

Tourlos

Tourlos este un mic sat la aproximativ 15 minute de mers pe jos de principalul oraş Mykonos. Este un loc liniştit, cu putine activităţi. Din cauza volumului mare de feriboturi şi vase de croazieră care vizitează cunoscuta insula Mykonos şi a portului destul de mic si vechi, ceea ce face dificila ancorarea pentru feriboturile mai mari, toate navele de croazieră şi unele dintre cele mai mari şi mai rapide feriboturi ancoreaza la Tourlos, un mic sat in apropiere de principalul oraş Mykonos (sau Chora, cum mai este numit). Este mai degraba un loc linistit, ferit de agitatia altor statiuni pline de turisti.



Kalo Livadi

Kalo Livadi

Kalo Livadi este una dintre cele mai lungi plaje din Mykonos și destul de populara pentru facilități și petreceri. Se găsește între Kalafatis și plaja Elia, situat la 10 km de orașul Mykonos și la 2 km de Ano Mera.


Choulakia Beach

Choulakia Beach

Pietrele de prundis sunt o trăsătură caracteristică a acestei plaje cunoscuta sub numele de Houlakia. Această plajă frumoasă este situata la 4 km nord de orașul Mykonos și este împărțita în două părți. Partea stanga are un mic golf și un loc cu nisip mic. Partea dreapta este plin de pietricele mari. Locul oferă un apus de soare extraordinar și peisaj minunat, datorită acestui fenomen natural. Este o zonă protejată, prin urmare, nu se recomandă pentru înot cu excepția unui golf mic din spatele țărmului stâncos, dar puteți vizita, de asemenea, plaja pentru a admira frumusetea acestei locatii idilice și casele construite pe malul mării, în ciuda vânturile puternice. Plaja Houlakia este accesibila cu masina sau motocicleta unde există o mică zonă de parcare.


Glastros

Glastros

Glastros nu este de fapt un sat, ci o suburbie a orașului Mykonos. Situat la aproximativ 1,5 km sud de orașul Mykonos, Glastros este foarte aproape de aeroport. El are o mulțime de case de vacanta si multe hoteluri. Poziția sa este foarte adecvată, pentru că se află pe drumul spre partea de sud a insulei Mykonos, unde sunt toate plajele populare și, de asemenea, la o distanta de mers pe jos de la orașul Mykonos. Conexiune de autobuz este foarte frecvent.


Mykonos Chora

Mykonos Chora

Mykonos sau Chora este principala asezare de pe insula Mykonos si este un sat incantator, cu case albe si nenumarate biserici si mori de vant. Tipic grecesc, orasul Mykonos este o aglomerare pitoresca de stradute inguste si coridoare cu case si trepte varuite in alb; nenumarate biserici micute si capele, piatete minuscule ferite si fantani arteziene, precum si o multitudine de magazine colorate; toate acestea alcatuiesc un haos pitoresc, ce poate deveni cu succes scena unei vacante de vis in Grecia.


Fanari Mykonos

Fanari Mykonos

Fanаri este o parte din nord-vestul Myκons, cunoscută și ca Faristis Armenistis, datorita farului din apropiere („farоs” înseamnă „lighthοuse” în greaca). Are hoteluri și vile împrăștiate pe un deal cu vedere spre insula Tinos și din interior poți vedea apusul soarelui peste mare. Myκonos Town este la aproximativ 8 km distanta. Cea mai apropiată plaja este Hоulакia (2 κm), dar este ingusta și are pietricele mari în loc de nisip, deci este potrivită doar pentru înot.


Agios Sostis Mykonos

Agios Sostis Mykonos

Agios Sostis Beach din insula Mykonos din Grecia este o plaja salbatica si batuta de vanturi care se află la gura de nord a golfului și din nou o mare favorită de surferi datorită expunerii sale la vânturile Meltemi. Valurile se lovesc de o plajă de nisip superbă mai ales în lunile iulie și august, când vânturile Meltemi sunt mai puternice.


Paradise

Paradise

Paradise Beach este una dintre cele zece plaje cele mai cunoscute din lume. Această plajă de petrecere a fost inițial facuta celebra de generația hippie si datează din 1969 Acesta este încă loc pentru a merge, dacă sunteți în căutarea unei plaje unde "merge orice".


Ftelia Mykonos

Ftelia Mykonos

Ftelia Beach este cea mai mare dintre toate plajele nedezvoltate din Mykonos. Aceasta plaja salbatica, la nord este una dintre favorite de surferi. Chiar ca un non-participant, puteți petrece ceva timp cu ochii la spectacolul de surferi care zboară peste mare. Când bate vântul din sud, aceasta este plaja la care trebuie sa veniti.


Psarrou

Psarrou

Psarou este garantata de către localnici și vizitatori VIP ca o destinație de plajă liniștită, în care petrecerile nebune nu exista! Acesta este de fapt o plaja atractiva si nu prea mica, dar nici mare, cu ape limpezi, umbrele si sezlonguri disponibile pentru inchiriere si un loc pentru bărci și iahturi private, pentru a le ancora. Plaja Psarou are un restaurant, o tavernă tradițională, un cafe-bar, și chiar un bar sushi pentru cei mai pretentiosi! De asemenea, iubitorii de sporturi de apă nu vor fi dezamăgiți, cu plusul suplimentar a unui centru de scufundări la îndemână. La plaja se poate ajunge cu autobuzul local, (autobuz ce pleacă de pe la Platis Gialos, la o scurtă plimbare de Psarou), cu masina sau motocicleta, precum și cu barca ce pleacă de la plajă Ornos.


Agrari

Agrari

Aceasta este o plajă largă cu nisip cu pietriș mic și un pantă abruptă până la apă. Șezlonguri și umbrele sunt disponibile pentru inchiriere si exista o zona cu sporturi de apă în centrul de la plajă.



Paraga Beach

Paraga Beach

Paraga Beach este situata pe coasta de sud a orasului Mykonos între plajele Platis Gialos si Paradise Beach. Datorită distanţei scurte de la Mykonos Town accesul la plaja Paraga se face foarte uşor şi este unul dintre motivele pentru care este atât de aglomerata de-alungul întregului sezon. Pentru a ajunge acolo, puteţi lua autobuzul, motocicleta, masina sau bărci tradiţionale care pleaca de la plaja Platis Yialos, la intervale regulate. Paraga Beach este echipata cu şezlonguri şi umbrele. Servicii de servire la sezlonguri sunt oferite de toate barurile şi restaurantele situat pe plaja.



Ano Mera

Ano Mera

Ano Mera este al doilea sat mai mare după Mykonos Town și este unul dintre cele mai vechi sate din Mykonos. Acesta oferă câteva hoteluri de lux si unele camere și studiouri de închiriat. Este un sat liniștit unde localnicii își continuă viața lor de fiecare zi, fără a fi întrerupt de către o mulțime de turiști, așa cum se întâmplă tot timpul în capitală. Aproape de Ano Mera este interesanta mănăstire Panagia Tourliani unde se afla colectie superba de icoane realizate de un pictor cretan și vase sfinte și veșminte. Minunatul turn-clopotniță și fântână de marmură sunt în curtea mănăstirii și merita sa le vedeti .