Statiuni si orase in regiunea Oisans

Zona Les 2 Alpes, situată sudic, este, cu pârtiile sale însorite de până la 3.566 m, una din cele mai înalte zone glaciare de schi ale lumii. Vara sau iarna, în acest paradis de zăpadă prăfoasă, vă scârţâie mereu sub plăci, deoarece majoritatea celor 239 km de pârtii se află la peste 2.500 m altitudine. Imagine Les Deux Alpes nu ar fi completă fără panorama superbă şi numeroasele magazine, restaurante, baruri şi discoteci. Les 2 Alpes – Atmosferă mediteraneană cu zăpadă perfectă!

Centrul staţiunii Les 2 Alpes iese în evidenţă în sensul bun al cuvântului în comparaţie cu celelalte, în general foarte compacte, staţiuni de schi franceze. Instalaţiile de transport pe cablu şi pârtiile, situate pe ambele părţi ale văii, se termină chiar în centrul cu foarte bună infrastructură. Numeroase magazine, mai mari şi mai mici, vă invită la cumpărături, pentru relaxare vă stau la dispoziţie o piscină, saună şi jacuzzi, iar pentru sport vă aşteaptă un patinoar. Când vine ora mesei, puteţi descoperi în numeroasele restaurante specialităţile gastronomiei franceze. În plus, lista posibilităţilor de petrecere a timpului liber pare nesfârşită: parapantă, patinaj, bowling, zboruri cu elicopterul, căţărări pe gheaţă...

Statiunile si orasele din Oisans unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

OisansObiective turistice in regiunea Oisans Oferte Oisans

Alpe D Huez Vaujany

Alpe D Huez Vaujany

În masivul impresionant al Grandes Rousses este situată cea mai cunoscută destinaţie de etapă a Tour de France: Alpe d'Huez. Dar nu doar în ciclism se bucură regiunea de o excelentă reputaţie - pentru schiori si snowboard, zona de schi face parte din top 10 din lume din 1968, anul Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Grenoble. Pante însorite cu zăpada adâncă, altitudini de până la 3330 m, existenţa zăpezii practic garantată şi Snow-Parkuri extraordinare au grijă să nu vă plictisiţi nici un moment. Alpe d'Huez este situat la 1860 m altitudine şi oferă alături de frumoasa panorama a vârfurilor din jur - Pic Blanc (3330 m) şi l'Entendard (3470 m) - mall-uri cu diverse cafenele, baruri si numeroase magazine mici care sunt perfecte pentru cumpărături şi plimbări relaxante.


Vaujany

Vaujany

Nici o altă localitate din Alpi nu combină atât de iscusit tradiţia şi modernitatea. Situată chiar la munte staţiunea primitoare pentru familii vă aşteaptă cu străduşe întortocheate şi farmec tipic alpin. În trecut locuitorii Vaujanys depindeau în mare măsură de agricultură dar această situaţie s-a schimbat complet în anii de după război. Vaujany este acum una din cele mai bogate comunităţi din Franţa, datorită lacului de acumulare cu hidrocentrală. Aici se află şi una din cele mai moderne cabine din Franţa care face legătura din Vaujany la renumita staţiune de iarnă Alpe d'Huez. Dacă vreţi distracţie în afara pârtiilor puteţi alege dintre piscina mare sau recent deschisul patinoar de 58 x 28 m, cu tribună mare sau noua pistă de bowling. Vaujany oferă oaspeţilor şi un garaj subteran gratuit. Cine a obosit un pic poate folosi scările rulante care unesc diferitele nivele ale localităţii. Multe restaurante, pizerrii şi câteva baruri completază ofertă Vaujany.