Statiuni si orase in regiunea Patra

Patras este cel mai mare oras si principalul port din Peloponez. Orasul a fost intemeiat in 1100, insa adevenit un port important in timpuri romane. Dupa cea de-a doua cruciada a devenit locul unui arhiepiscop romano-catolic. In 1408 orasul era sub conducerea Venetiei, iar in 1460 a revenit in mainile turcilor, care l-au distrus in anul 1821. Apoi, a fost reconstruit, in stilul neo-clasic, cu strazi aranjate dreptunghiular.
In fiecare primavara orasul gazduieste unul dintre cele mai colorate carnavaluri din Europa. Acesta include parade cu figuri satirice gigantice, la care asista mii de vizitatori. Patras este renumit pentru sustinerea dezvoltarii culturii locale si a literaturii urbane; a fost Capitala Culturala Europeana in 2006.

Statiunile si orasele din Patra unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

PatraObiective turistice in regiunea Patra Oferte Patra

Orasul Patras

Orasul Patras

Patras este cel mai mare oras si principalul port din Peloponez. Orasul a fost intemeiat in 1100, insa adevenit un port important in timpuri romane. Dupa cea de-a doua cruciada a devenit locul unui arhiepiscop romano-catolic. In 1408 orasul era sub conducerea Venetiei, iar in 1460 a revenit in mainile turcilor, care l-au distrus in anul 1821. Apoi, a fost reconstruit, in stilul neo-clasic, cu strazi aranjate dreptunghiular. In fiecare primavara orasul gazduieste unul dintre cele mai colorate carnavaluri din Europa. Acesta include parade cu figuri satirice gigantice, la care asista mii de vizitatori. Patras este renumit pentru sustinerea dezvoltarii culturii locale si a literaturii urbane; a fost Capitala Culturala Europeana in 2006.



Patra town

Patra town

Patras, la 130 de mile (230 km) vest de Atena, este situat chiar la vest de gura îngustă spre Golful Corint, pe malul nord-vestic al peninsulei Peloponesian. Trei dintre „Eptanisa” (șapte insule) de pe coasta de vest a Greciei se află la aproximativ două ore de călătorie de acest oraș, al treilea ca mărime al Greciei (metrou pop. 213.000). Cele trei insule, care au propria lor frumusețe, sunt Zakinthos, Kefalonia și Ithaca. Itaca a fost casa lui Ulise a lui Homer. Unul dintre motivele pentru care Patras este numit Poarta Greciei spre Vest este că mii de emigranți greci au trecut prin acest oraș port în drumul lor spre noi țări, în special SUA, la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea. Un alt motiv este că Patras este încă un centru important de transport maritim. Are relații comerciale și comerciale constante și strânse cu Italia și restul Europei de Vest.


Rio Patra

Rio Patra

Rio este un oraș și o fostă municipalitate în Achaia, Grecia de Vest. Fosta municipalitate a avut o populație de aproximativ 13.000.campusul Universității din Patras este situat în Rio.


Agios Andreas

Agios Andreas

Agios Andreas este un cartier în partea sud-central a orașului Patras, la 2 km de centrul orasului.