Statiuni si orase in regiunea Pazardzhik

Pazargik este situat la 205 metri deasupra nivelului marii, de-a lungul malurilor raului Maritsa. Este situat la 114 km sud-est de Sofia si 36 km vest de Plovdiv, 20 km nord de Pestera si 43 km sud de Panaghiuriste. Orasul este centrul regional al municipiului si districtului cu acelasi nume.

Statiunile si orasele din Pazardzhik unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

PazardzhikObiective turistice in regiunea Pazardzhik Oferte Pazardzhik

Panagyurishte

Panagyurishte

Panaghiuriste este un oras in provincia Pazardzhik, sudul Bulgariei, situat intr-o vale mica in muntii Sredna Gora. Acesta se afla la 91 km est de Sofia, 43 km nord de Pazardzhik si 37 km sud de Zlatitsa.La recensamantul din decembrie 2009, orasul avea o populatie de 17959 locuitori. In Evul Mediu a existat o asezare in apropierea orasului modern. Orasul Panaghiuriste se afla de-a lungul raului Luda Yana, flancat de Muntii Sredna Gora si la 42 km nord de orasul Pazardjik. Orasul este capat de cale ferata intre Plovdiv-Panagurishte. Aici sunt intalnite izvoare de ape minerale, precum si in satele Banya si Poibrene.


Orasul Pazardzhik

Orasul Pazardzhik

Pazargik este situat la 205 metri deasupra nivelului marii, de-a lungul malurilor raului Maritsa. Este situat la 114 km sud-est de Sofia si 36 km vest de Plovdiv, 20 km nord de Pestera si 43 km sud de Panaghiuriste. Orasul este centrul regional al municipiului si districtului cu acelasi nume. Orasul a fost fondat cu cinci secole in urma, intre 1485 si 1934 s-a numit Tatar - Pazargik. Tatarii au fost fondatorii lui, s-au mutat aici in timpul sultanului Baiazid, care i-a dat si numele. Dintr-un centru de comercializare s-a transformat treptat intr-un important centru economic si administrativ.


Peshtera

Peshtera

Orasul Pestera se afla intre zona tracica de ses si Muntii Rodopi. Pestera este situat la 125 km sud-est de Sofia, la 40 km sud-vest de Plovdiv, la 20 km sud de Pazardjik si 15 km nord de Batak. Orasul se alfa la altitudinea de 300 - 499 m deasupra nivelului marii, se intinde pe o suprafata de 90.245 km patrati si are o populatie de 19302 locuitori (recensamant 01/01/2007). Peshtera este o localitate veche, fiind atestata cu un numar de descoperiri arheologice. Descoperirile raman cetatile tracice, podurile si drumurile pietruite, dovedind ca aceasta a aparut ca o asezare in secolul IV i.