Statiuni si orase in regiunea Peloponez

Peloponezul este o peninsulă în sudul Greciei, constituind aproape întreg teritoriul țării de la sud de Golful Corint. Este de asemenea o regiune a Greciei, formată din 5 prefecturi. Regiunea Peloponez acoperă doar parțial peninsula.

Statiunile si orasele din Peloponez unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

PeloponezObiective turistice in regiunea Peloponez Oferte Peloponez

Peninsula Peloponez

Peninsula Peloponez

Peloponezul este o peninsulă în sudul Greciei, constituind aproape întreg teritoriul țării de la sud de Golful Corint. Este de asemenea o regiune a Greciei, formată din 5 prefecturi. Regiunea Peloponez acoperă doar parțial peninsula. Peloponezul are o suprafață de aproximativ 21 549 km². Formează partea sudică a Greciei continentale, deși teoretic este o insulă după construirea Canalului Corint în 1893. Are două legături terestre cu restul Greciei, una naturală sub forma Istmului Corint și una artificială, reprezentată de Podul Rio-Antirio (terminat în 2004).


Loutra Killinis

Loutra Killinis

Loutra Kyllini sau Linzi este o zonă de o frumusețe naturală excepțională. Este la o distanță de 40 de minute de la Katakolon Port. Izvoarele termale sunt între două linii de dealuri (mai ales cu nisip) intr-o vale ce se intinde până la mare pe aproximativ 330 metri. Zona Băilor prezinta vegetatie densa cu copaci bătrâni, în special eucalipt care au fost plantate în 1890-1892, mutate din Franța cu ajutorul SPAP, o companie care a exploatat Băile la momentul respectiv.


Porto Heli

Porto Heli

Situat pe partea de est a Peloponezului, Porto Heli este un oraș mic pe malul mării, cu port mare. Acest port este un loc de acostare frecvent pentru bărci de pescuit și iahturi în timpul verii, dând orasului Porto Heli o atmosferă cosmopolită. Există o serie de plaje organizate în Porto Heli, dar majoritatea sunt mici golfuri izolate, cu atmosferă relaxantă. O destinatie de familie, această regiune devine frecventata de atenieni care au case de vacanta acolo în timpul verii. Locatia este convenabila pentru excursii spre anticul Epidaurus, Poros, Ermioni, Micene și Nafplion. Din portul mic din Costa aproape de Porto Heli, există bărci foarte frecvente la insula Spetses.


Loutraki

Loutraki

Loutraki este un oraş în partea de sud a Greciei. Izvoarele minerale de aici, cunoscute pentru proprietăţile lor curative încă din Antichitate, au fost folosite pe scară largă începând cu anul 1855. Loutraki este la o distanţă de 4 km de la Canal Isthmus, la numai 80 kilometri de Atena si 120 de kilometri de Patras. Zona municipalitatii Loutraki - Perachora este renumita pentru plajele sale frumoase. Apele marii cristaline şi plajele frumoase din Loutraki sunt decorate constant din 1987, cu "Blue Flag”, datorita managementului de mediu pentru beneficiul turismului.


Monemvasia

Monemvasia

Orașul Monemvasia este printre cele mai bune locuri din Grecia. Situat pe partea de sud-est a Peloponezului, Monemvasia a fost sculptat în întregime pe partea din spate a unei stânci spre mare în vremurile medievale. Această stâncă uriașă de mare nu este vizibila de pe continent, astfel încât localnicii au putut evita atacurile inamice. Singura cale de a ajunge la Monemvasia a fost cu barca, iar mai târziu un drum asfaltat a fost construit pentru a conecta intrarea castelului de continent. Acesta este modul în care a fost ales numele, ceea ce înseamnă o singură trecere. Un nou oraș a fost construit în partea continentală, chiar vizavi de stâncă. O plimbare în jurul orașului Castel este un călătorie în trecut, în timp ce punctul de vedere la mare din partea de sus a castelului este uluitoare.


Tolo Peloponnese

Tolo Peloponnese

Un sat de pescuit vechi, Tolo se intinde de-a lungul unei plaje frumoase și locuitorii săi sunt renumiti pentru ospitalitatea lor. În marea stralucitoare, veti putea să va bucurati de înot, pescuit și orice fel de sport de apă.


Kato Achaia

Kato Achaia

Achaia de Vest este una dintre cele mai frumoase zone din Grecia. Vizitatorul va fi uimit de schimbările bruşte peisaj, plajele de nisip rafinate, precum si de statiunile binecunoscute de pe pantele din Erymanthos şi Panahaikos. Kato Achaia este cel mai important centru comercial şi intelectual al zonei. Potrivit istoricilor, în antichitate acesta trebuie să fi fost teritoriul oraşului Dyme, membru al Confederaţiei Achaean. Locuitorii săi au participat la toate controversele naţionale şi au dezvoltat o civilizaţie remarcabilă păstrând în acelaşi timp numele de Achaia, care, potrivit lui Homer, a fost prima denumire a Greciei.


Kalamata Peloponnese

Kalamata Peloponnese

Kalamata este situat pe peninsula Peloponez, la vest din Attica și Atena. Peninsula seamănă cu o mână cu patru degete întinse îndreptate în jos, și Kalamata este situat la joncțiunea degetelor din partea stânga.


Corinthos

Corinthos

Corint este un oraș grecesc pe Istmul Corint, istmul original, strâmtoarea îngustă care leagă Peloponezul de Grecia continentală. Corint se află la aproximativ 78 de km vest de Atena. Istmul este traversat acum de către un canal. Corint este și capitala prefecturii Corintia. Orașul este înconjurat de munții Lechaio, Kalamaki, Loutraki și Geraneia. În Grecia Antică, Corintul era cel mai important oraș după Atena, fiind locuit încă din epoca de piatră. Pe atunci era unul dintre cele mai importante centre de comerț est-vest și ale cultului Afroditei.


Xylokastro

Xylokastro

Xylokastro este un oraș la malul mării și o fostă municipalitate în Corinthia, Peloponez, Grecia. Plajă și pădurile atrag mulți vizitatori.


Kyparissia

Kyparissia

Kyparissia (greacă: Κυπαρισσία) este un oraș și un fost municipiu în nord-vestul Messenia, Peloponnese, Grecia. Deoarece 2011 reforma administrației publice locale este parte a municipiului Trifylia, de care este scaunul și o unitate municipale. Orașul are propriu-zis în jurul 5800 de locuitori.



Nafplio Peloponnese

Nafplio Peloponnese

Nafplion este printre cele mai frumoase orase din Grecia continentală. Numai la 2 ore cu mașina de la Atena, oraș Nafplion are o atmosferă medievală intensa. O plimbare pe străzile înguste pavate ale Orașului Vechi este ca un călătorie în trecut. Pe partea de sus a unui deal de mai sus de Nafplion, este cetatea puternică Palamidi cu vedere uimitoare la mare. La intrarea în port, există o insulita mica, cu o cetate care a folosit pentru a proteja orașul de la atacuri navale. Nafplion este o destinație populară de week-end pe tot parcursul anului, în timp ce stațiunile sale de plaja minunata sunt un loc bun pentru vacanța de vară, de asemenea. Tolo este cea mai populară stațiune de vară aproape de oraș, cu o plajă lungă de nisip și o atmosferă relaxantă.



Ermioni

Ermioni

Ermioni din Grecia este un mic oraș de pe litoral, pe coastele estice ale Peloponezului, în regiunea Argolis. Construit pe versanții dealului în jurul unui port frumos, acest oraș a reînviat în ultimele decenii, deoarece mulți atenieni au case de vacanță acolo. Arhitectura tradițională și frumusețea naturală a Ermioni Grecia atrag multe familii care caută vacanțe pașnice. Micul port este conectat cu feribotul la Pireu și la insulele Hydra și Spetses. Promenada portului este un loc relaxant pentru a vă plimba și a vă bucura de o masă în timpul vacanței dvs. la Ermioni. Locația convenabilă servește pentru excursii de o zi la Epidaurusul Antic, Porto Heli, Nafplion, Hydra și Poros.


Argolis

Argolis

Argolida (Argolis) este o prefectură greacă situată în nord-estul peninsulei Peloponez. De fapt, este o peninsulă pe o peninsulă, deși este peste tot înconjurată de mare. Argolida este o zonă frumoasă, o combinație de munți minunați, câmpii minunate și acolo, în spate, marea frumoasă. Există câmpuri verzi, munți înalți și joși, plantații de măslini, sate pitorești, orașe și orașe istorice, mari situri istorice și arheologice, cele mai impresionante teatre antice și stațiuni marine excelente. Argolida se învecinează la nord de Corint, la vest de Arcadia, la nord-estul Golfului Saronic, la sud-vest și la Golful Argolis. Multe dintre cele mai frumoase obiective turistice ale Greciei se află în Argolida. Micenele și Epidaurul sunt printre cele mai faimoase obiective turistice ale Greciei, dar există multe altele. Capitala Argolidei este orașul fantastic Nafplion. Este un oraș, unul dintre cele mai frumoase din Grecia, unde se află unele locuri foarte istorice, precum castelul Palamidi, Akronaflpia și insula Bourtzi. Obiective turistice Argolis: Argos, Epidaurus, Kranidi, Methana, Micene, Nafplion, Asini, Nea Kios, Folegandros, Ligourio, Porto Cheli, Tolo


Stoupa

Stoupa

Stoupa este un sat de pe litoral fermecător situat în Mani, o regiune uimitoare în sudul Peloponezului, coasta Greciei definit de cunoscatori de călătorie în calitate de nou Coasta de Azur.


Kardamyli

Kardamyli

Kardamili este un sat de pe litoral spectaculos frumos situat în Mani, o regiune uimitoare în sudul Peloponezului, coasta Greciei definita de către cunoscători ca o noua Coasta de Azur. Asezata dramatic într-un loc cu ape cristaline albastre, chiparoși maiestuosi, plantații de măslini sălbatici, dealuri înverzitesi munti înzăpeziti îndepărtati, este unul dintre cele mai frumoase sate care au vedere la mările calme și apusuri de soare splendide ale Golfului Messinia. La 3 ore și la 30 de minute de la capitala Atena sau portul Patras și la doar 35 km de orașul Kalamata din apropiere, aceasta rămâne una dintre cele mai bine păstrate secrete sud-mediteraneene: un mic complex exclusivist, virgin ce se mândrește cu vile impunătoare, căsuțe de piatră feerice, grădini luxuriante, un port pitoresc și plaje fantastice.


Gythion

Gythion

Gythio în Grecia este un oraș la malul mării frumos pe latura de sud a Peloponezului, în peninsula Laconia. Construit pe pantele dealurilor din jurul unui golf natural, Gythio este cel mai mare oraș din regiunea Mani, un loc arid izolat cu sate fantoma și peisaj sălbatic. Cea mai populara plaja din Gythio este Mavrovouni, o plajă mare cu apă curată. Datorită nisipului auriu si apa de cristal, Mavrovouni este preferat de țestoasele de mare caretta caretta pentru a-și depune ouăle. Cu o locație foarte convenabilă în sudul Peloponezului, Gythio poate fi o bază pentru excursii spre Monemvasia, Mystras, Areopoli, Diros Caves și Stoupa.


Methoni

Methoni

Methoni este un oraș turistic mic cunoscut mai ales pentru cetatea lui venețiană. Este un site mare și frumos, cu câmp deschis acoperit în flori primăvara, in interiorul zidurilor de piatră impunătoare, de unde există vederi minunate ale coastei accidentate, stâncoase.


Epidaurous

Epidaurous

Epidaurus este una dintre cele mai populare site-uri arheologice din Grecia. Situat pe partea de nord - est a Peloponezului, în regiunea Argolis, Epidaur este în mare parte renumit pentru Teatrul Antic. Acest teatru a fost construit la sfârșitul secolului al 4-lea î.Hr. pentru a gazdui evenimente ceremoniale religioase în cinstea zeului Asclepios, al cărui centru de vindecare a fost localizat la câțiva pași distanță. Faimos pentru simetrie și acustica incredibila, acest teatru clasic este înconjurat de verdeață luxuriantă și oferă vedere frumoasă la valea de mai jos. În timpul verii, găzduiește spectacole de teatru antice grecesti. Multe excursii pornesc in fiecare zi de la Atena la Epidaur și alte locuri din Argolis. Vizitatorii se pot bucura, de asemenea, de o vacanță individuala în Epidaur, în satul apropiat.


Tripoli

Tripoli

Micul oraș de la Tripoli este situat în Peloponezul de est pe platoul montan larg Mantinea și oferă un punct de ușor de evadare in zonele montane din apropiere și experiențe de călătorie si aventura. Altitudinea relativ ridicata il menține recoros în timpul verii, ceea ce il face un refugiu plăcut de restul Peloponezului, care poate fi atât de cald și umed în timpul lunilor de vară.



Kyllini

Kyllini

Kyllini este un oraș port și o comunitate din unitatea municipală din Kastro-Kyllini, Elis, Grecia. Este situat pe coasta Mării Ionice, la 11 km vest de Andravida, 28 km nord-est de Zakynthos și 39 km nord-vest de Pyrgos.


Elafonisos

Elafonisos

Insula Elafonissos este situată pe partea de sud a Peloponezului, chiar sub peninsula Laconia. Cel mai renumit pentru apele sale exotice, Elafonissos este una dintre insulele grecești care este considerată Caraibe din Grecia. Simos, Sarakiniko și Panagia sunt cele mai frumoase plaje, cu nisip auriu și apă pură. Există un singur sat pe insulă, unde sunt concentrate toate activitățile. Acest loc devine popular seara când oamenii se plimbă și se bucură de o masă relaxantă după o zi lungă pe plajă. Feriboturile către insulă pleacă din micul port din Neapoli, pe coastele continentale opuse. Elafonissos Grecia poate fi vizitată pentru vacanță sau o excursie de o zi din Peloponez.



Finikounta

Finikounta

Finikounda este un sat de coastă din Messenia, care a devenit una dintre cele mai frumoase stațiuni de vară din sudul Peloponezului.



Marathopoli

Marathopoli

Marаthopоli este un mic sat de pescuit de pe coasta de vest a Peloponezului, aproape de golful Nаvarino. Locul este cunoscut pentru tavernele sale de pește, unde poți să găsești pește proaspăt și să vezi. Nu există nicio plajă în interiorul satului, dar în zonă sunt multe plaje nisipoase pe care le poți alege, inclusiv una pe insula Proti, care se află chiar în afara Marathropoli. Proti este, de asemenea, adecvat pentru excursii de snorking și plimbări în timpul cărora poți înota într-unul din micile sale goluri izolate. Cel mai apropiat spațiu de mers pe jos către Mathratholpoli se află la nordul Vrômoneri și plaja Göldеn spre sud, la o distanță de 7 și 8 km, respectiv.


Koroni

Koroni

Koroni este un port venețian minunat cu o cetate; un loc de relaxare cu malul mării căptușit cu cafenele, baruri și restaurante, precum și o plajă lungă de nisip, la câțiva pași. Strazile asfaltate cu piatra înguste, multe prea mici pentru autoturisme, urca in zig-zag pe deal în spatele portului.


Gerolimenas

Gerolimenas

Gerolimenas is a picturesque small coastal village and a community in the municipal unit of Oitylo, at the southern end of the Mani Peninsula, in Laconia, Peloponnese, Greece. The name, which means "Old Harbour", is thought to derive from the ancient "Ἱερός Λιμήν" (Hieros Limen), meaning "Sacred Harbor". One of the remotest settlements in the Peloponnese, until the 1970s it was reached mainly by boat. In the past it was a major fishing center, and featured substantial infrastructure such as a shipyard, ice supplies, and a fish market. Today the main industry is tourism. According to the 2011 census its population was 99 inhabitants (including the village Ochia).


Petalidi

Petalidi

În partea de sud-vest a Peloponezului se află micul sat de litoral numit Petalidi. În sat, veți găsi piața frumoasă cu biserica Sf. Nikolaos, restaurante și cafenele și puțin mai departe, micul port. Acest loc este ideal pentru familii și pentru cei care preferă vacanțe relaxante pe plajă. Este o destinație excelentă, destul de dezvoltată în turism și oferă opțiuni excelente pentru cazarea călătorilor. În jurul zonei mai largi a Petalidi, călătorii vor descoperi o mare varietate de plaje uimitoare pentru a înota și a face plajă toată ziua.




Paralio Astros Peloponnese

Paralio Astros Peloponnese

Paralio Astros este o plajă cu adevărat frumoasă și un sat portuar, cu o plajă de nisip lungă și frumoasă, care atrage turiști din întreaga regiune Peloponez. De-a lungul plajei sunt cafenele și taverne plăcute; pe străzile din spate veți găsi magazine și mai multe cafenele. În capătul nordic al orașului se ridică un mic deal, cu un castel deasupra. Castelul a fost construit în legătură cu revoluția greacă din 1821, deasupra rămășițelor unui castel medieval. În interiorul castelului sunt trei case construite de frați care au luptat pentru libertatea Greciei în acest moment.



Kalo Nero Peloponnese

Kalo Nero Peloponnese

Kalo Nero sau Kalonero este un sat și o comunitate a municipiului Trifylia, Messinia, sudul Greciei. Populația din întreaga circumscripție numara 741 persoane, in satul principal sunt numai 540, iar 201 persoane în localitățile mai mici, Ano Kalo Nero, Kakavas, Stasi Sidirokastro (stație Sidirokastro, un popas de cale ferată), Marmaro și Vounaki .


Vrahati

Vrahati

Vrahati este un orășel de pe litoral situat la nord de Peloponez și la aproximativ 12 km vest de Korinthos. Este transformat într-o stațiune populară de vară, cu câteva complexe hoteliere de lux și apartamente în zona mai largă. Așezarea verde pe litoral oferă o plajă cu apă cristalină, care a fost distinsă cu Steagul Albastru.




Neapolis

Neapolis

Acest mic oraș de pe litoral atrage în principal două tipuri de călători. Cei care doresc să-și petreacă ziua în plaje extraordinare și iubitorii de natură care sunt uimiți de frumusețea sălbatică a acestei zone. Principalele repere ale acestui oraș sunt biserica Agia Triada (Sfânta Treime), care este vizibilă în tot orașul și statuia marinarului Vatika. Orașul are o mare varietate de hoteluri și camere de închiriat, precum și cafenele și restaurante tradiționale. Mâncarea locală vă va entuziasma și nu uitați să gustați niște brânză de capră, plăcinte cu dovleac și dulciuri precum samousadhes și kourabiedhes. Neapoli oferă zilnic transferuri către frumoasele insule Elafonisos și Kithira.



Diakofto

Diakofto

.Diakofto este un mic oraș de pe litoral, cu o vedere magnifică la Golful Corint. Orașul este cunoscut în principal pentru trenul „Odontotos” care traversează defileul Vouraikos pe un traseu frumos până la Kalavrita. În perioada de vară, vizitatorul are ocazia să viziteze coastele Diakofto, iar în timpul iernii, vizitatorii zonei vizitează magnificul centru de schi din Kalavrita.


Gialova

Gialova

Această mică așezare pitorească își va fermeca vizitatorii. Frumusețea naturală a lagunei Gialova din nord, plajele extraordinare și istoria zonei mai largi vă oferă motive mai mult decât suficiente pentru a vizita acest loc magic. Acest frumos sat este situat în golful Navarino, la nord de Pilos. Multe evenimente istorice importante au avut loc în această zonă și până astăzi vizitatorul ar putea vedea rămășițele de la naufragiile navei de luptă din Navarino în 1827 în timp ce făcea snorkeling pe plajele din apropiere. Astăzi, în acest sat minunat, agricultura și turismul sunt principalele activități economice. Veți găsi aici câteva hoteluri frumoase, camere de închiriat, campinguri, restaurante, cafenele, baruri, oameni ospitalieri și uimitoarea plajă organizată de mult timp din Gialova. Cele mai renumite produse locale din această zonă sunt desigur uleiul de măsline și vinurile. Vinurile excepționale din Messinia erau deja faimoase încă din perioada miceniană, când Nestor era regele acestei zone.




Kalavryta

Kalavryta

Kalavryta is a town and a municipality in the mountainous east-central part of the regional unit of Achaea, Greece. The town is located on the right bank of the river Vouraikos, 24 kilometres (15 miles) south of Aigio, 40 km (25 miles) southeast of Patras and 62 km (39 miles) northwest of Tripoli. Notable mountains in the municipality are Mount Erymanthos in the west and Aroania or Chelmos in the southeast. Kalavryta is the southern terminus of the Diakopto-Kalavryta Railway, built by Italian engineers between 1885 and 1895.


Pylos

Pylos

Orasul modern Pylos este cu siguranta unul dintre cele mai atractive de pe coasta din Grecia. Cine ajunge la Pylos, are impresia ca este undeva pe o insulă. Oraselul este construit în formă de amfiteatru între și pe partea de sus a două dealuri, pe latura de sud a golfului Navarino; Sphacteria Island (o barieră uriașă stancoasa de 4.6 km lungime si ridicandu-se la o înălțime de 135 m.) protejează golful.





Sparti

Sparti

Situat pe partea de sud-est a Peloponezul, Sparti este o oraș mic, cu istorie celebra. Sparta antică a fost în mare parte un oraș-stat militar. Locuitorii au crezut că singurul lor scop în viață era să devină soldați puternici pentru a-si proteja patria, chiar cu viața lor. Un Spartan trebuia să aiba un organism puternic, sănătos la minte și curajos în caracter. Ei credeau că cea mai curajoasa moarte era pe câmpul de luptă. Locul Spartei antice este situat aproape de centrul modern al orașului, unul dintre puținele orașe grecești construite cu un spațiu urban arhitectural. Turismul este limitat în Sparti Grecia și majoritatea vizitatorilor sunt asociat cu călătorii în alte regiuni din Laconia.



Zacharo

Zacharo

Prefectura Ilia este bine-cunoscuta pentru terenurile sale fertile, precum și frumusețile sale naturale. Peisajul minunat din Zacharo este compus din viță de vie și măslini verzi și porumb galben. Kaiafas este printre cele mai populare site-uri din regiune, deoarece combină pinii cu o vastă plajă de nisip și ape albastre limpezi. Este la 26 km de la Pyrgos. Plajele din apropiere sunt printre cele mai bune din zona.




Amaliada

Amaliada

Amaliada este un oraș și o fostă municipalitate în Elis nord-vest, Grecia de Vest. Este aproape de site-ul arheologic Elis, orasul-stat al cărui teritoriu a fost locul Jocurilor Olimpice antice. Acesta este situat în câmpia Elis, la 6 km de Marea Ionică. Este la 10 km sud-est de Gastouni, la 16 km nord-vest de Pyrgos și 60 km sud-vest de Patras.









Vytina

Vytina

Vytina este un sat de munte și o fostă municipalitate în Arcadia, Peloponez, Grecia. Sediul municipalității a fost satul Vytina. Satul este situat la poalele muntelui Mainalo. Zona produce marmură, o variație numit Negru de Vytina. Vytina este la 10 km est de Levidi, la 15 km nord-est de Dimitsana și 24 km nord-vest de Tripoli. Drumul Național 74 (Tripoli - Pyrgos) trece prin Vytina. Orasul antic Arcadian Methydrion a fost situat în apropiere de Vytina.








Areopoli

Areopoli

Areopoli este un oraș în Peninsula Mani, numit Tsimova de slavii invadatori in timpul secolului al 7-lea d.Hr.. Războiul grec de independență a fost început la Areopoli pe 17 martie 1821 de către Petros Pierrakos, de asemenea, cunoscut sub numele de Petros Mavromichalis, ultimul Bey din Mani. Acum, Areopoli a crescut într-un oraș înfloritor. Areopoli este situat în apropiere de coasta de vest a Peninsulei Mani, la 1,5 km de portul său Limeni. Acesta este la 20 km sud-vest de Gytheio. Este o piață în aer liber plina de viață în centrul orasului în fiecare sâmbătă, cu o mulțime de producători locali prezenți.