Statiuni si orase in regiunea Piemont

Torino este amplasat pe o suprafață de 130 km² într-o câmpie delimitată de râurile Stura di Lanzo, Sangone și Pad (care traversează orașul de la sud la nord). Un alt râu care traversează orașul este Dora Riparia. Padul (Po) separă partea deluroasă a orașului de câmpia torineză, ce scade în altitudine de la 280 la 220 de metri (de la vest spre est). Orașul este înconjurat la vest și la nord de Alpi iar în sud se află colinele Monferrato. Piața Castello este piața centrală a orașului.

În zilele noastre, Torino este un important centru industrial, cunoscut în mod deosebit în industria automobilistică, ca sediu al companiei Fiat.

Statiunile si orasele din Piemont unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

PiemontObiective turistice in regiunea Piemont Oferte Piemont

Torino

Torino

Torino este amplasat pe o suprafață de 130 km² într-o câmpie delimitată de râurile Stura di Lanzo, Sangone și Pad (care traversează orașul de la sud la nord). Un alt râu care traversează orașul este Dora Riparia. Padul (Po) separă partea deluroasă a orașului de câmpia torineză, ce scade în altitudine de la 280 la 220 de metri (de la vest spre est). Orașul este înconjurat la vest și la nord de Alpi iar în sud se află colinele Monferrato. Piața Castello este piața centrală a orașului. În zilele noastre, Torino este un important centru industrial, cunoscut în mod deosebit în industria automobilistică, ca sediu al companiei Fiat.


Bardonecchia

Bardonecchia

Bardonecchia, gazda tuturor competiţiilor de snowboard din cadrul Jocurilor olimpice din 2006, este situată lângă Torino, la graniţa cu Franţa. Localitatea este una din cele mai îndrăgite staţiuni de schi ale Italiei şi se mândreşte cu o îndelungată tradiţie în ceea ce priveşte sporturile de iarnă. Deja în 1909 Bardonecchia a fost gazda primului campionat naţionale de schi ale Italiei. Staţiunea s-a format din Rochemolles, Millaures, Melezet şi Les Arnauds, acum cartiere, fiecare cu cultură, artă şi istorie proprie. Există numeroase monumente istorice, cum ar fi biserici, capele şi muzee, iar cei interesaţi de cumpărături şi după-amieze liniştite pot profita de numeroase magazine şi cafenele de pe Via Medail. Zona de schi vă oferă peste 100 km pârtii, cu toate gradele de dificultate şi siguranţă în ceea ce priveşte existenţa zăpezii (altitudini până la 2800 m).


Turin

Turin

Torino (Turin în piemonteză și occitană) este un important oraș industrial în nord-vestul Italiei. Este situat pe malul stâng al râului Pad, aproape de confluența sa cu râurile Sangone, Dora Riparia și Stura di Lanzo. Cu o populație de 905.209 de locuitori și 1.700.000 în zona metropolitană, este cel mai mare oraș și capitala regiunii Piemont și totodată a provinciei omonime.



San Zeno Di Montagna

San Zeno Di Montagna

Stațiunea montană se află la o altitudine de 585 m și este punctul de pornire pentru drumeții și alpiniștii care doresc să exploreze muntele Baldo. Veți găsi aici natură sălbatică și virgină, pășuni cu vite și cai. San Zeno este locul ideal pentru iubitorii bucătăriei tradiționale rurale.


Malcesine

Malcesine

Oraș mic situat pe malul de est al lacului Garda, Malcesine este una dintre stațiunile turistice pitorești, cu străduțe pietruite, înghesuit între apele albastre ale lacului și crestele masivului Monte Baldo. Una dintre principalele atracții turistice este reprezentată de castelul Scaligero.