Statiuni si orase in regiunea Plan de Corones

Skipass-ul „Dolomiti Superski“ este valabil pentru în total 1.202 km pârtii si 460 instalatii de transport pe cablu în 12 zone de schi, pâna la 3269 m altitudine! Aici gasiti si Sella Ronda, care înconjoara masivul Sella, cu ai sai 40 km, cu schiuri

Statiunile si orasele din Plan de Corones unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

Plan de CoronesObiective turistice in regiunea Plan de Corones Oferte Plan de Corones

Rasun Anterselva

Rasun Anterselva

Anterselva (1.241 m) (Antholz în lb. germană) se întinde pe 21 km de-a lungul unei văi laterale a Pustertal. La sfârşit se află lacul Anterselva, deasupra căruia se înalţă maiestuos Hochgall (3.435 m). Gheţarul face parte din lanţul Riesenferner, care leagă valea prin cheile „Staller Sattel“ cu Austria. Anterselva este cunoscută mai special datorită posibilităţilor de schi fond şi biatlon: în fiecare an are loc aici Cupa Mondială de Biatlon - în plus a avut loc aici în 2007 şi campionatul mondial. Dar şi pentru schi alpin şi snowboard această regiune este foarte pregătită. Pârtiile albastre de la instalaţia "Riepenlift" in Mittertal sunt foarte potrivite pentru începători şi tineri. Nu departe de Antholz (cca. 15 min.) se află domeniul schiabil al Plan de Corones Kronplatz, care completează oferta ideal cu ai săi peste 119 km de pârtii şi refugii de vis. Cu skibus-ul gratuit ajungeţi comod şi repede la domeniul schiabil iar în afara pârtiilor cele două derdeluşuri "Staller Sattel" (5 km lungime) şi "Steinzgeralm" (2,5 km lungime) precum şi un patinoar adaugă multe posibilităţi de distracţie. Pe pasionaţii de drumeţii îi aşteaptă multe tururi prin peisajele înzăpezite de poveste.


Falzes

Falzes

Falzes este situat la 1.220 m altitudine în Val Pusteria şi este foarte cunoscută datorită situării însorite şi frumoase. Amestecul gastronomiei italiene cu cea austriacă a produs aici specialităţi care sunt adevărate delicii, renumite fiind printre altele "Hasenöhrl" ("Urechi de Iepure" din aluat prăjit) şi "Tirtlan" (mici turte umplute cu spanac). Dar oferta nu se opreşte la cele de-ale gurii, Falzes are destule pregătite şi în ceea ce priveşte sportul şi agrementul. La săniuş sau la curling, la o plimbare romantică sau o drumeţie pe zăpadă - nici mic nici mare nu vor duce lipsă de posibilităţi! Domeniul schiabil Plan de Corones este uşor de accesat cu skibus-ul şi vă aşteaptă cu pârtii largi şi bine preparate, care vor fermeca în egală măsură şi schiorii şi boarderii, fiind în plus unul din cele mai moderne din Alpi şi având grijă cu tunurile sale de zăpadă ca 100% din pârtii să fie acoperite de nea chiar şi când fulgii nu cad cât ar trebui din nori.


Riscone

Riscone

Riscone (956 m), în germană Reischach, este situat pe un platou la altitudine la poalele Plan de Corones. Localitatea îşi trage numele de la legendarul castel "Rischon". Cu 1300 locuitori, localitatea nu oferă doar o privelişte de vis a munţilor înconjurători, ci este şi un punct de pornire ideal în diverse experienţe sportive. Instalaţii pe cablu foarte moderne, care pornesc direct din staţiune şi vă poartă până la cota 2275, pârtii foarte bine preparate şi perspective de bis fac din acest domeniu schiabil unul din cele mai frumoase din Dolomiţi. Indiferent de modalitate, fie că e vorba de board, carving sau coborâri pe îndelete fiecare experienţă are o calitate deosebită. Alte activităţi, în afara pârtiilor, inclus patinaj, săniuş, ice-stock (asemănător curling) sau paradisul de spa "Cron4" asigură cantitate suficientă de diversitate. Pentru pasionaţii de schi fond Riscone are pregătiţi 15 km la poalele muntelui.


St. Vigil

St. Vigil

Dolomiţii împrejmuiesc satul ca o coroană, iar Parcul Natural Fanes-Sennes-Prags începe direct de la poalele localităţii, astfel că situarea sa este chiar idilică. Satul de munte sud-tirolez St. Vigil îşi încântă vizitatorii cu şarmul său alpin şi cu o cultură deosebită - aici se vorbeşte limba ladină, iar tradiţii ladine sunt păstrate la loc de cinste. Tabloul satului de munte are ca punct central biserica în stil baroc din centrul localităţii, alături de căsuţele din lemn, construite în tradiţionalul stil alpin. Aici vă puteţi relaxa în voie, bucura de natură în cea mai pură formă a sa, chiar în imediata vecinătate a unuia dintre cele mai îndrăgite domenii schiabile ale Tirolului de Sud, Plan de Corones. Telegondola Miara vă ajută să ajungeţi direct în domeniul schiabil, cu ai săi 119 km de pârtii. Iubitorii de sporturi de iarnă sunt aici pe urmele renumiţilor schiori italieni Manuela şi Manfred Mölgg, care sunt originari din St. Vigil.