Statiuni si orase in regiunea Plovdiv

Plovdiv este al doilea mare oraş din Bulgaria, situat la 150 km sud-est de capitala Sofia. Acesta ocupă partea de vest a campiei Tracice de Sus şi se răspândeşte peste 6 dealuri (aşa-numitele "tepeta", care au dat Plovdivului numele popular de "Oraşul de Tepeta") si pe cele două maluri ale râului Maritsa.

Un oras despre care nu se vorbeste foarte mult, dar extrem de ofertant. Aflat in sudul Bulgariei, este al doilea ca marime si unul dintre cele mai bogate in istorie, gratie culturii sale milenare. Plovdiv este unul dintre cele mai vechi orase din Europa.

Statiunile si orasele din Plovdiv unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

PlovdivObiective turistice in regiunea Plovdiv Oferte Plovdiv

Hisaria

Hisaria

Hissaria este una dintre cele mai cunoscute staţiuni de “sănătate” din Bulgaria. Este situată în centrul ţării, în Valea Gornotrakyska, între culmile de Sud ale munţilor Sredna Gora, la 40 km Nord de Plovdiv şi la 170 km Est de Sofia – capitala Bulgariei. Hissaria este un oraş ecologic, fără industrie şi bogat în parcuri şi zone verzi. Hissaria este faimoasă pentru numeroasele surse de apă minerală, instituţii de balneoterapie, o mulţime de sanatorii, zeci de spaţii de recreere şi foarte multe parcuri şi grădini. Oraşul Hissaria este cunoscut pentru izvoarele sale termale încă din timpul ocupaţiei romane fiind la acel moment o importantă staţiune balneoclimaterică.


Orasul Plovdiv

Orasul Plovdiv

Plovdiv este al doilea mare oraş din Bulgaria, situat la 150 km sud-est de capitala Sofia. Acesta ocupă partea de vest a campiei Tracice de Sus şi se răspândeşte peste 6 dealuri (aşa-numitele "tepeta", care au dat Plovdivului numele popular de "Oraşul de Tepeta") si pe cele două maluri ale râului Maritsa. Un oras despre care nu se vorbeste foarte mult, dar extrem de ofertant. Aflat in sudul Bulgariei, este al doilea ca marime si unul dintre cele mai bogate in istorie, gratie culturii sale milenare. Plovdiv este unul dintre cele mai vechi orase din Europa.


Sokolita

Sokolita

Satul Sokolita este una dintre cele mai mici asezari ale municipiului Karlovo si este situat la doar 8 km sud-est de orasul Karlovo. Conform structurii administrative, orasul Sokolitsa face parte din regiunea Plovdiv. Satul Sokolita este una dintre cele mai mici asezari ale municipiului Karlovo si este situat la doar 8 km sud-est de orasul Karlovo. Se afla situat la altitudinea de 300 - 499 m deasupra nivelului marii, se intinde pe o suprafata de 13.902 km patrati si are o populatie de 644 locuitori (recensamant 01/01/2007). Sokolita este un loc preferat de multi turisti straini pentru recreere, acestia venind aici si pentru a gusta din atmosfera unica a satului bulgar.


Karlovo

Karlovo

Karlovo este un orasel pitoresc aflat in valea cu acelasi nume, care face parte din faimoasa vale a Trandafirilor. Orasul este faimos datorita uleiului de trandafiri produs aici si care este folosit in parfumuri.Karlovo este locul de nastere al patriotului Vasil Levski, cel mai faimos bulgar care a ajutat tara in a se elibera de conducerea otomana in secolul XIX. Orasul Karlovo este relativ recent, aparand la scurt timp dupa invazia otomana, la sfarsitul secolului XIV. Orasul a devenit rapid centrul administrativ al imperiului otoman si resedinta administratorilor turci.


Asenovgrad

Asenovgrad

Acesta este orasul cel mai sacru bulgar, un oras cu un trecut extrem de interesant. Asenovgrad este un oras situat in partea central-sudica a Bulgariei. Se afla in regiunea Plovdiv, in apropiere de orasul Plovdiv. Orasul a fost fondat de catre traci si a apartinut apoi succesiv romanilor, Imperiului Bizantin, Taratului bulgar si Imperiului Otoman, inainte de a ramane definitiv in cadrul statului bulgar. In 1364 orasul a fost cucerit de catre tarul Ivan Alexandru, dupa care a fost recastigat de catre turci. Este situat de-a lungul celor doua maluri ale Raului Assenitsa ( Chepelarska, Chaya ).